שאלות בנוגע לשיפורי קטנועים...

doorman

New member
שאלות בנוגע לשיפורי קטנועים...

אני מעוניין לקנות קטנוע בזול ולשפר אותו (אם למירוצים ואם לפעלולים). -איזה מודל הכי מתאים לשיפור שגם יהיה אפשרות למצוא אותו במחירים סבירים ובשנתונים נמוכים ? -מה סדר גודל ההשקעה בהגדלת נפח, קרבורציה, אגזוזים, בלמים וצמיגים ? כל טיפ והערה יתקבלו בברכה. אצלי התקציב הוא 3000-4000 שקל כולל הקטנוע (אני חושב שאפר למצוא קטנוע ששפך מנוע ב-600 שקל) - יספיק
תודה רבה על העזרה. The Doorman

TheReverend

New member
גם אני השתעשעתי עם הרעיון

לדעתי עדיף לקחת קימקו KB 50 ולשפר אותו - מחיר לא גבוה ושיפורים יש בנמצא בשפע (אפילו של פולוני)

R-o-i

New member
מצטרף לשאלה, אבל בהקשר של

אפריליה רייסינג/SR 50 כדאי ? מה העלות של השיפור ? לכלי פאן בלבד, רועי

התקציב שלך הוא "על הגבול".

שיפורים יש כמעט לכל הקטנועים, גם לפיאג´ו סי. העניין הוא שאם תרצה אותו למסלולים סגורים דוגמת מסלולי SM, עדיף לקחת אחד עם מיתלים טובים, ובלמים טובים כדוגמת אירוקס, SR, NRG, ספידפייט2 וכו´ וכו´. קטנוע זול כדוגמת ה-KB שהועלה כאן דווקא לא אופציה טובה לדעתי ולו רק בגלל המחסור במכלולים ספורטיביים מלכתחילה. קטנועי הקירור מים מסוגלים להרבה יותר מבחינת מנוע (במיוחד אחרי שיפור), אבל כבדים יותר. ישנם קטנועים עם קיטים מלאים לגמרי, וישנם כאלו שתמצא עבורם רק אגזוז (למשל). אולי כדאי לבסס את הבחירה בקטנוע גם על השיקול הזה. למנועים של מינרלי (ימאהה, אפרילה, MBK) ולמנועים של פיאג´ו יש שיפורים כמעט לכל דבר בקטנוע. העלות שציינת היא גבולית מאוד (כולל הקטנוע) וגם זה רק במידה ואתה עושה את העבודה לבדך. שיהיה בהצלחה.

Alchemy

New member
עכשיו גם אני מתחיל להתעניין

טוב, אז רשותי כרגע NRG 96, לא משופר לחלוטין . מה אני יכול לשפר בו במסגרת החוק ושלא יפגע קשות באמינות הקטנוע ? מה העלויות ?

Alchemy

New member
למה??

הרי רק הגדלת הנפח חורגת מהמסגרת .... מה עם כל השאר ??

כ-ל שינוי ברכב דורש אישור רישמי...

מהיבואן הרישמי ו\או היצרן.... נראה אותך משיג אחד.

Alchemy

New member
OK, ובכל זאת ...

איזה שיפורים משמעותיים יש חוץ מחריטה לנפח גדול יותר ? עלויות??

החל מ-200 ש"ח, והשמיים הם הגבול.

אפשר להחליץ רולים, וקפיצים, ואולי צלחת וריאטור קידמי ולסגור את הבסטה גם ב-200 ש"ח... ואפשר להגיע לעלויות שיפור במחיר של אופנוע 500 חדש ויותר. סט בוכנה וצילינדר קלילים, גדולים, וביצועיסטים אגזוז. ריד-ואלב. קרבורטור (או הזרקה אם תרצה). פילטר אויר. וריאטור קומפלט. גל ארכובה. מערכת הצתה "דינמית" מושלמת. מיתלים שונים ומתכוננים. בלמים שונים. ג´אנטים וצמיגים. חיזוקי שילדה. בקיצור... העסק עובד הפוך. צריך להגדיר עלות, ואז לראות מה כדאי לעשות בעבורה.

45degrees

New member
ובד"כ יותר זול לקנות קטנוע עם יותר

נפח, מאשר להביא מנוע בנפח קן להתנהג כמו אחד בנפח גדול.

doorman

New member
ומה עם הביטוח ../images/Emo35.gif זה השיקול שלי

לקנות 50 סמ"ק ולשפר...

CBRRRRRR

New member
אז קצת מתמטיקה

אם ההפרש בביטוח הוא כ- 1000 ש"ח, ואתה צופה שתחזיק את הקטנוע במשך שנה וחצי, אז יש לך תקציב שיפורים של 1,500 ש"ח.

doorman

New member
אל תשכח שאני רוצה את הכלי בשביל

אטרף ולא ככלי ליום יום (זה כבר יש לי)...

CBRRRRRR

New member
זה לא קשור

אמרת שאתה קונה 50 בגלל הביטוח, אחרת היית קונה משהו גדול יותר. ה- 1,500 ש"ח עליהם דיברתי הם החיסכום הישיר למשך שנה וחצי בשל העובדה שרכשת 50 סמ"ק ולא משהו גדול יותר. החיסכון הזה הוא בדיוק הסכום ששווה לך להשקיע בשיפורים. כל שקל יותר מזה - משתלם (כלכלית, לאו דווקא אמוציונלית) לרכוש קטנוע גדול וחזק יותר.

האמת ? הוא צודק !

אף קטנוע לא יספק לו את רמת הריגוש הגבוהה שהוא מחפש במגרשים סגורים כמו ה-50 סמ"ק. ואני דווקא מתעלם מעניין הביטוח השנתי. כדי לקבל ביצועים שמתקרבים לרמה של קטנוע 50 סמ"ק משופר, הוא יצטרך לקנות קטנוע גדול נפח יקר יחסית וגם אז ההיצע לא גדול במיוחד אם בכלל קיים וניתן להתייחס לקטנועים הגדולים כאל כלי פאן נטו. אז זה כן קשור CBRRRRRRR... שיקולו נכון בעיניי... א-ב-ל !!!! אם לכבודו יש סבלנות וכ-6K להשקיע, הרי שכדאי לקחת טייפון 125, או סקיפר, להשקיע במנוע כ-3K, ועוד בערך כ-1K בקטנוע, ואת השאר במתלה הקידמי ובברקסים... וקיבלת משהו ששום דבר לא יכול להשתוות אליו ולעניות דעתי האישית והמשוחדת, הרי שהפרש הכסף בביטוח שווה כל גרוש. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

theshark

New member
שכחתי גם

ההשקעה בטיפון כדי לגרום לו להתנהג טוב גדולה מידי. גם צריך להחליף את הג´נטים לגדולים יותר. גם את המזלג הקידמי, דיסק קידמי... בקיצור לדעתי כדי להפוך אותו לכלי ספורטיבי יש צורך ביותר ממנוע.

אעשה איתך עסק קטן, כריש ../images/Emo8.gif

אתה תיקח את הקטנוע של ברדה (כן, כן, שמעתי עליו) שנינו נשקיע ביחד את אותו הסכום שהושקע על הארוקס המדובר, ...אבל...על סקיפר 150. נצא לכל סוג של רייס, על כל סוג של אספלט, בכל מסלול ש-א-ת-ה תבחר... המפסיד משלם את מחצית מחיר השיפורים למנצח, והמנצח נשאר גם עם הסקיפר. הולך ?
סע קודם על סקיפר משופר כהלכה... ואח"כ תדבר.
לגבי השילדה... אני לא מסכים שההבדלים הם היסטריים... לגבי מתלה קידמי... הכנסתי אותו לתחשיב, עם הג´אנט הקידמי...

למעלה