שאלות בנוגע לרישום סימני מסחר

גלבטרון

New member
שאלות בנוגע לרישום סימני מסחר

רכשתי לפני כ-7 חודשים 3 סימני מסחר דרך משרד עורכי דין אשר עוסק בכך. הוסבר לי כי לאחר התשלום תהיה תקופה של בדיקה ע"י הרשם האם אין מתמודדים על הסימנים ובמידה ואין הסימנים אכן יהיו רשומים על שמי. כאשר ביררתי לפני כשבוע מה המצב של הסימנים, כי ברצוני להשתמש בהם כבר השנה הסביר לי העורך דין שמטפל בי כי כאשר הם פנו למשרד הרשם הם קיבלו תשובה שהם שינו במהלך אותם 7 חודשים את הנהלים וכעת במקום שתשובה תגיע עד חצי שנה היא כעת תגיע עד 13 חודשים. שאלותי הן: 1) האם מבחינה חוקית אני, כאדם אשר שילם עבור הסימנים ובדק שהם פנויים לפני כן, בקיצור עשה הכל כחוק וכדין, צריך "לסבול" בגלל הוראה חדשה שמופעלת רקטרואקטיבית? האם זה חוקי מה שמשרד הרשם עושה ומעקב את אישור הסימנים שרכשתי ורשמתי? 2) מכיוון שהסימנים לא שייכים כעת לאיש אבל יהיו שייכים לי בעת סוף בדיקת הרשם, האם אני ראשיי לציין על מוצריי כי הסימן שייך לי למרות שהבדיקתם עוד לא הסתיימה? 3) האם יש דרך פורמלית בה אני יכול ישירות לפנות למשרד הרשם ולא דרך משרד עו"ד שלי? 4) רכשתי 3 סימנים אבל הם עדיין בבדיקה, האם ישנה אפשרות לבטל את ההרשמה על אחד מהם ולקבל חלק מכספי הרישום חזרה? תודה רבה מראש על כל עזרה בעניין

סימני מסחר

שלום גלבטרון, ראשית לא "רכשת" סימני מסחר. מה שעשית הוא להגיש בקשות לרישום סימני מסחר. מחלקת סימני המסחרי ברשות הפטנטים אינה "חנות", כל בקשה אשר מוגשת לרשות עוברת תהליך של בחינה, קיבול, פרסום ברשומות לצורך הגשת התנגדויות ורק לאחר מכן תאושר לרישום. תהליך זה לוקח זמן, משך הזמן משתנה בהתאם לכמות העבודה ברשות הפטנטים, מעולם לא הייתה "הוראה" שמשך הבחינה יהיה חצי שנה וכיום אין "הוראה" אחרת. הכל עניין של כמות עבודה ביחס לכמות בוחני סימני המסחר. בנוסף, אין שום חובה להגיש בקשות לרישום סימן מסחר לפני תחילת השימוש בסימן. לרישום סימן המסחר יתרונות רבים ומגוונים אולם הוא אינו תנאי לתחילת השימוש בסימן. בנוגע לשאלות הספציפיות ששאלת: 1. לא "רכשת" סימן מסחר שכן אין זה מוצר מדף שרוכשים. וכאמור לעיל, אין שום "הוראה" חדשה. משך תהליך הרישום הוא גמיש ומשתנה בהתאם לכמות העבודה במחלקת סימני מסחר. מזה זמן מה שבחינת סימן מסחרי נמשכת מעבר לשנה. 2. גם אם אתה צודק ואין כל רישום סימן מסחר זהה - זה עדיין לא אומר שלאחרים אין זכויות מכח ה-common law בסימנים וגם לא בטוח שהבקשות שהגשת ירשמו בסופו של דבר (כאמור, הדבר תלוי בבחינה שיעברו הבקשות ברשות הפטנטים ובהתנגדווית שיוגשו ע"י צדדים שלישיים). אולם, כפי שציינתי לעיל, אין חובת רישום הסימן לפני תחילת השימוש בו. 3. אתה יכול לפנות לרשות הפטנטים ישירות, אולם סביר להניח שהדבר לא יביא שום תועלת. לא יזרזו את בחינת הבקשות שלך בגלל שצלצלת. 4. לא. מרגע שהבקשה נקלטה ברשות - אין אפשרות לקבל זיכוי. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

גלבטרון

New member
תודה רבה על המשוב

בנוגע לסעיף 4, האם משמעות הדבר שבמידה והסימנים עליהם שילמתי לא מאושרים ע"י הרשם, אז כל הכסף ששילמתי "הלך"? + אם הדבר אפשרי, תוכל להעלות את דרך יצירת הקשר עם משרד הרשם (מס' טלפון/אי-מייל) בבקשה.

למעלה