שאלות בנוגע לחוזה שכירות לפני שאחתום:

שאלות בנוגע לחוזה שכירות לפני שאחתום:

אני ובן-זוגי רוצים לשכור יחידת דיור של 45 מ"ר ברמת השרון שעולה 3200 ש"ח וכמה מהסעיפים בחוזה שקיבלנו נראים לי מוזרים, אשמח להתייחסות: 1. ישנו סעיף שאומר ששכה"ד יהיה צמוד למדד - אך בכל מקרה לא יופחת מ3200 (זהו הסכום המלא) - האם כך נהוג?! 2. ישנו סעיף לפיו אנחנו מחויבים להשאיר אצלה שטרי חוב ע"ס 40,000 ש"ח - האם הסכום לא גבוה יחסית למקובל? 3. ישנו סעיף שאומר שאת חשבונות החשמל והמים נשלם כל חודש למשכירה במזומן (יש לה הוראת קבע והיחידה נחשבת חלק מביתה) ולהבטחת התשלומים נפקיד בידיה 4 צ'קים דחויים על שמה וכן 1000 ש"ח במזומן - האם זה לא מוגזם? 4. ישנו סעיף שאומר שאנחנו מתחייבים לא לעשן - האם סעיף זה חל גם על אורחינו? האם גם בחצר? האם זה לא מוגזם?! 5. בנוסף אין אף סעיף שאומר שאנחנו רשאים להביא שוכר חלופי ובכלל אף סעיף שמאפשר לנו סיום החוזה טרם סיום תקופת השכירות - האם זה כך ברב החוזים? תודה רבה רבה מראש!

תשובות

1. זה קיים בחלק מהחוזים 2. קצת גבוה מדי. עד 30,000 נראה לי סביר. 3. השאלה היא איך יחושבו החשבונות האלו? הנוהג הוא להפקיד צ'קים עם חתימה, ללא תאריך. יש להקפיד לרשום על כל צ'ק לפקודת מי הוא (חברת חשמל, עיריה וכו'). אין צורך בתוספת מזומן. 4. כן. הסעיף נראה לי מוגזם. 5. אם אין אף סעיף אז יחול מה שנקבע בחוק השכירות והשאילה כלומר אפשרות לעזוב לפני תום התקופה באמצעות מציאת שוכר חליף.

תודה רבה רבה על התשובות! עוד שאלה קטנטנה:

האם הסעיף הבא אומר שי לא אוכל להעביר את החוזה לשוכר חלופי?: השוכר מתחייב בזה לא להעביר איזו זכות שהיא הנובעת מחוזה זה לאחר או אחרים ולא להשכיר או למסור לאחר או אחרים ולא להרשות לאחר או אחרים להשתמש בנכס או בכל חלק ממנו, בין בתמורה ובין שלא בתמורה.

למעלה