שאלונת לגבי ציטוט אחיד

PIonit

New member
שאלונת לגבי ציטוט אחיד

חשבתי שאני די מתמצאת בציטוטים אבל כששאלו אותי השבוע איזה משהו קלטתי שאין לי שמץ לגבי זה- (סורי אם שאלו את זה כבר בעבר, הרצתי חיפוש ולא ממש מצאתי משהו)- איך מצטטים ציטוט מX שבמקור הוא מY? האם כותבים את הפרטים המלאים של X ואז "וגם" הפרטים המלאים של Y? זכרתי שיש אופציה של "בתוך" או משהו בסגנון, אבל זה לא בכללים הפורמליים.. תודה

silverhawk

New member
אני לא חושב שיש לזה כלל ספציפי

נראה לי שדי בהפניה לאחד המקורות (לספר המצטט או למקור, אם מדובר אך בציטוט עצמו). ה-"בתוך", אאל"ט, מתייחס למאמר בתוך ספר בשפה האנגלית.

PIonit

New member
טוב נו, אני כבר חשבתי שאני מפספסת איזה טריק:)

טנקס!

אלמרפאד

New member
רק בזהירות

אם ראית את הציטוט במקור X ושם נכתב שהוא ממקור Y, ובהנחה ומקור Y כלל לא בפנייך, תיזהרי מציטוט של Y משום שיתכן כי העותק של Y כלל לא זמין בארץ (למשל). אני מכיר אישית בחור שציטט בעבודת סמינריון מעותק היסטורי כלשהו שנמצא רק בארכיון של הרווארד (נתקל בציטוט שלו במאמר אחר - זמין) והורשע בהעתקה ללא מיסמוך תקני. במקרה הזה הייתי מצטט אך ורק את X תוך ציון שהוא מאזכר את Y, ולזה אין כלל קבוע. פשוט לאלתר ושזה ייראה ברור ותקין. אם המקור ה"מקורי" (Y) נמצא גם בפנייך אני הייתי מפנה ישירות אליו ללא ציון כלל של X. כך עושים רבים מהכותבים והחוקרים... אז בוודאי שלסטודנטים מותר.

למעלה