שאלונית לכם

sharabigfan

New member
שאלונית לכם

חשוב לכם לדבר נכון? מבחינה לשונית כמובן (בגד כפת) חחחח יש לי טראומה מזה עד היום. אני חושבת שזה מאוד נחמד לדעת את כל החוקים,אבל לפעמים זה מעצבן כמו במילה גלידה-צריך לומר עם מלרע-נו באמת אף פעם לא שמעתי משהו שאומר גלידה עם מלרע. נ.ב מזג-אוויר משפיע עלי

cosefi15

New member
אני - את הבגרות שלי כבר עשיתי! חח

משפט מורות ידוע :) שמעת פעם מישהו אומר תוכי עם מלרע? (חוץ מבאלדין!) אגב בגד כפת, איך לובשים את זה? לא אוהב את האופנה הזאת.. ואומרים בִּירושלים נשמע באנגלית ככה Birooshalym והרבה אומרים לבריאות בצורה הזאת Labrioot אז זה בכלל Livrioot והדבר שרוב האנשים טועים בו מכיוון שקשה להגות זאת: הפושע הכחיש כל קשר למעשה - המילה הכחיש ללא דגש בכ'!!! כנ"ל במשפט הבא לא היו נפגעים לכוחותינו - אין דגש בכ' ודוגמא אחרונה - היום נראה את הסרט טיטאניק בכיכובה של קייט ווינסליט - טעות נפוצה היא במילה בכיכובה: יש דגש בב' (בגד כפת) אין שום דגש בכ' הראשונה ואכן יש דגש בכ' השניה ( בניין חזק פיעל ) זה אמור להשמע כך: Behicoova! עד כאן :) חח סתם פרץ של זכרון מתיקוני ההגיה בלשון..

sharabigfan

New member
חחחח כן משפט מאוד ידוע

קשה לי עד היום להבין שיצאתי מזה,מהבגרויות וכל הדרק הזה שהיה. לא נקלט... בחזרה לנושא חחחח לא שמעתי משהו שאומר תוכי עם מלרע,כמו עם מכחול שצריך לומר ללא דגש,לפעמים אני שואלת את עצמי בשביל מה צריך לטרטר ילדים בני 17 עם חוקי לשון אבל שיהיה. המורות שהיו לי ללשון זה סיפור בפני עצמו אחת אובססית והשניה בי'ב עוד יותר אובססית עם לימודי הלשון פיכסה!!! והנה שדרוג בשביל המשפט- "אני - את הבגרות שלי כבר עשיתי!" בשבילי זה לכל החיים ובשבילכם זה עד לבגרות. "בפרוזדור,בכפר או מעבר לסיבוב... תמיד לשים X מתחת ל Y " איזה טמטום. יום חביב לכולם

Saint Marko

New member
חחח..... אני..

אני משתדל כמה שיותר..... אני לא אתחיל להתשגע כמו כמה מורות ללשון בבית ספר, אבל אני משתדל לדבר בזכר ונקבה נכון... אכלתם, אכלתן... וכו'.... ועם הדגשים- אז גם אני משתדל ממש..
.

cosefi15

New member
מסכים איתך שזה לא עושה רושם כזה

גדול כשמישהו אומר אני יואהב אותך תמיד ..או הם ילדות יפות..

Eilleen

New member
ספי אתה אמור לדעת כבר שאני תמיד

תמידדדדדדדדדדד יואהב אותך!

cosefi15

New member
על בנות הכלל שלי לא נכלל חח

סתם סתם גל שתדעי לך שאני יחבב ויאהב אותך בעע זה נשמע נורא עם היו"ד הזאת

m L m

New member
הדבר היחידי שעוד איכשהו מפריע לי

זה כשאומרים או כותבים - אני ילך במקום אלך... וכו'...

למעלה