שאלה

שאלה

אם עם שלושה ילדים שמשתכרת 4500 ש"ח-כמה דמי מזונות היא יכולה לקבל מביטוח לאומי, זאת בהנחה שהאב לא יוכל כלל לשלם את המזונות. תודה(יש פס"ד של מזונות 3500 אבל כאמור האב לא יוכל לשלם).

guinan

New member
הביטוח משלם את מלא הסכום

ומחייב את האב עם ריבית

shiri60

New member
ולמי שמשתכרת בסביבות 2500

עם ילד אחד. סכום המזונות 2500 ש"ח. גם פה בט"ל משלם את מלא הסכום, או שזה תלוי בנפשות במשפחה או במשכורת?

אבל מה קורה אם

אני משתכרת 4500 ש"ח? הבנתי שזה מוריד מערך המזונות. השאלה כמה זה יוצא בסה"כ המזונות? שלושה ילדים, משכורת אם 4500 והאב לא יוכל לשלם את המזונות. כמה זה יוצא? לא הבנתי את ההסבר של ביטוח לאומי ומה זה תיקרה.

סיוולה

New member
לגשת אליהם עם תלוש משכורת ולוודא

טוב טוב מה מגיע לך, ואם מגיע לך. כי יש תקרה שהם לוקחים בחישוב את ההשתכרות שלך ולמול המזונות שהוא אמור לשלם, ולא משלמים מעבר לסכום הזה. הכי נכון, הכי חכם - לגשת לפקידת שמטפלת בנושא מזונות בסניף ביטוח לאומי שלך, ולברר, אם מגיע לך תשלום מזונות (יותר נכון זה יהיה השלמה, ואת ההפרש את תצטרכי לגבות בהוצאה לפועל למול החייב), וכמה מגיע לך. אם אני לא טועה היום סכום המזונות לאמא עם שלושה ילדים זה 2,600 (ועוד כמה גרושים בערך) ש"ח. שזה הסכום שתקבלי אם לא תעבדי בכלל. עכשיו כשעושים חישוב של המשכורת שלך והמזונות שאת צריכה לקבל, אז הם יקזזו פה ושם, את ההפרש את תצטרכי לגבות - עצמאית את לבד (או שתקחי עו"ד שיעשה את זה בשבילך) בהוצאה לפועל. ב ה צ ל ח ה

כבר ראיתי את הטבלה אבל

אני לא מבינה בה היכן ההתייחסות לאם עם שלושה ילדים. יש רק שני ילדים. האם אני מתייחסת לשורה התחתונה של ילד נוסף ואז זה 2789 ועוד 715? ומה זה נקודת איפוס גמלה?. אני עדיין לא מבינה כמה זה צריך לצאת וצאו מנקודת הנחה שאין אבא בתמונה ולא כי הוא מת ואין אפשרות שהוא ישלם. תודה

shiri60

New member
רק כדי להבין..

לפי הטבלה, אם אני משתכרת 2500 ש"ח בחודש (שזה פחות מ-4,509) אהיה זכאית לקבל מזונות דרך בט"ל בשיעור הגבוה, כלומר 2,396 ש"ח? או שבט"ל משלים מסכום המזונות עד לתקרה של 4,509 ש"ח? כלומר, סכום המזונות שאקבל הוא 2009 ש"ח..? ומה קורה אם המשכורת היא לפי שעות ומשתנה בכל חודש? לא מבינה את הטבלאות שלהם..

shiri60

New member
מק../images/Emo78.gif

למעלה