שאלה

מצב
הנושא נעול.
שאלה

שאלה
אני עובד במקום עבודה מסויים כבר שנתיים וחצי. רק לפני שבוע החליטו לשלם לי שעות נוספות על כל התקופה, שבה לא קיבלתי אגורה שחוקה כתוספת על שעות נוספות. כדי להמחיש את העניין, אני מקבל שכר של 24 ש"ח לשעה. גם אם הייתי עובד 12 שעות או 13 הייתי מקבל 24 ש"ח. המעביד החליט לשלם את הסכום רק אם אני אחתום על מסמך שזה כל מה שמגיע לי ולא יהיו לי יותר תביעות בנושא. השאלה היא כזאת, האם עכשיו אני יכול לתבוע אותו על הלנת שכר? האם אפשר לתבוע אותו על מהלך לא חוקי? רק עכשיו נודע לי שזה לא חוקי להחתים אותי על מסמך כזה בתודה מראש

שיר ורד

New member
תגובה

שאלה
אני עובד במקום עבודה מסויים כבר שנתיים וחצי. רק לפני שבוע החליטו לשלם לי שעות נוספות על כל התקופה, שבה לא קיבלתי אגורה שחוקה כתוספת על שעות נוספות. כדי להמחיש את העניין, אני מקבל שכר של 24 ש"ח לשעה. גם אם הייתי עובד 12 שעות או 13 הייתי מקבל 24 ש"ח. המעביד החליט לשלם את הסכום רק אם אני אחתום על מסמך שזה כל מה שמגיע לי ולא יהיו לי יותר תביעות בנושא. השאלה היא כזאת, האם עכשיו אני יכול לתבוע אותו על הלנת שכר? האם אפשר לתבוע אותו על מהלך לא חוקי? רק עכשיו נודע לי שזה לא חוקי להחתים אותי על מסמך כזה בתודה מראש
תגובה
1. זכותו של המעסיק להחתים אותך על מסמך כזה, ואינך יכול לתבוע אותו על החתמתך על מסמך כזה. אם וכאשא תתבע זכויות נוספות בבית הדין, יצטרך בית הדין לקבוע האם המסמך שחתמת עליו חוקי, והאם נושא התביעה כלול בויתור. 2. אתה יכול לתבוע כעת בגין הלנת שכר שעות נוספות וכן פצויי הלנה, רוב הסכויים שלא תקבל פצויי הלנה, אך כן תקבל הצמדה וריבית (כ-4% לשנה). עליך להחליט האם ברצונך לנהל תביעה כדי לקבל הצמדה וריבית (או לדרוש זאת מהמעסיק) . בדיון משפטי, תצטרך להביא הוכחות שאכן עבדת שעות נוספות אלו ולא שולם לך בגינן.

מצב
הנושא נעול.
למעלה