שאלה

מצב
הנושא נעול.

catmike

New member
שאלה

שאלה
אני כרגע עובד בשמירה וחתמתי חוזה לחצי שנה, במקרה שאני מתפטר לפני, אני חייב לחברה 1500 ש"ח. עכשיו הבנתי שעבודה לא מתאימה לי כי אני לא יכול לשבת כמו איזה מטומטם במשך 8 שעות. איך להיפרד מהחברה כדי לא לשלם כנס? אם למשל אני בא לפסיכולוג ולוקח ממנו איזה מסמך שרשום עלו שהעבודה באמת פוגעת לי בבריאות נפשית, אז יש סיכוי שישחררו אותי. כמו שהולכים לקב"ן בצבא.

שיר ורד

New member
אל תבנה על זה

שאלה
אני כרגע עובד בשמירה וחתמתי חוזה לחצי שנה, במקרה שאני מתפטר לפני, אני חייב לחברה 1500 ש"ח. עכשיו הבנתי שעבודה לא מתאימה לי כי אני לא יכול לשבת כמו איזה מטומטם במשך 8 שעות. איך להיפרד מהחברה כדי לא לשלם כנס? אם למשל אני בא לפסיכולוג ולוקח ממנו איזה מסמך שרשום עלו שהעבודה באמת פוגעת לי בבריאות נפשית, אז יש סיכוי שישחררו אותי. כמו שהולכים לקב"ן בצבא.
אל תבנה על זה
אתה באזרחות ולא בצבא, חתמת על התחיבות והיא מחייבת אותך. זאת בתנאי שההתחיבות חוקית ומידתית. התחיבות חוקית - אם היא כנגד הדרכה אמיתית שעברת. מידתית - גובה ההתחיבות משקף את הוצאות המעסיק בהדרכתך, גובה ההתחיבות פוחת ככל שעבדת חלק גדול יותר מתקופת ההתחיבות. אם ההתחיבות חוקית ותעזוב תצטרך לשלם. אםן היא אינה מידתית , במקרה שהנושא יגיע לבית הדין, תצטרך לשלם חלק מופחת מגובה ההתחיבות.

catmike

New member
ואם אני פשוט אעשה ככה שיפטרו אותי

אל תבנה על זה
אתה באזרחות ולא בצבא, חתמת על התחיבות והיא מחייבת אותך. זאת בתנאי שההתחיבות חוקית ומידתית. התחיבות חוקית - אם היא כנגד הדרכה אמיתית שעברת. מידתית - גובה ההתחיבות משקף את הוצאות המעסיק בהדרכתך, גובה ההתחיבות פוחת ככל שעבדת חלק גדול יותר מתקופת ההתחיבות. אם ההתחיבות חוקית ותעזוב תצטרך לשלם. אםן היא אינה מידתית , במקרה שהנושא יגיע לבית הדין, תצטרך לשלם חלק מופחת מגובה ההתחיבות.
למשל ארדם בשמירה כמה פעמים או אבוא שיכור לעבודה? לא נראה לי שהם ירצו להחזיק עובד כזה

שיר ורד

New member
רק תבדוק היטב את החוזה

למשל ארדם בשמירה כמה פעמים או אבוא שיכור לעבודה? לא נראה לי שהם ירצו להחזיק עובד כזה
רק תבדוק היטב את החוזה
ותראה מה כתוב שם לגבי פיטורים בנסיבות מחמירות. אומנם אינני יודע מה אתה מאבטח, אך הרדמות בשמירה עשויה לעלות לך בתביעת נזיקין או תביעה פלילית.

catmike

New member
הרדמה בשמירה זו טביעה פלילית?

רק תבדוק היטב את החוזה
ותראה מה כתוב שם לגבי פיטורים בנסיבות מחמירות. אומנם אינני יודע מה אתה מאבטח, אך הרדמות בשמירה עשויה לעלות לך בתביעת נזיקין או תביעה פלילית.
אבל פלילי זה רק אם הרבצתי למישהו או הרגתי את מישהו

שיר ורד

New member
הסבר

אבל פלילי זה רק אם הרבצתי למישהו או הרגתי את מישהו
הסבר
הרדמות בשמירה נחשבת כרשלנות, (לעיתים גם כרשלנות פושעת). אם כתוצאה מהרדמותך בשמירה יגרם נזק גופני למישהו, אתה צפוי להחקר במשטרה ובמקרים מסוימים יתכן שיוגש נגדך כתב אישום פלילי. אם תפקידך לשמור כנגד חדירת מחבלים, ומחבל ינצל את הרדמותך בשמירה ויבצע פיגוע , אתה צפוי לעמוד לדין פלילי. במהות , אין הבדל מבחינת האחריות הפלילית בין שומר שנרדם , לבין מהנדס שטעה בחישוב כמויות חומרים ותוצאה מכך קרס מבנה ואנשים נפגעו.

catmike

New member
אבל זה בלתי הגיוני

אל תבנה על זה
אבל זה בלתי הגיוני
שאם העבודה פוגעת לי בבריאות נפשית אני חייב להשאר בה.

שיר ורד

New member
אתה לא חייב להשאר בה

אבל זה בלתי הגיוני
שאם העבודה פוגעת לי בבריאות נפשית אני חייב להשאר בה.
אתה לא חייב להשאר בה
זכותך לעזוב ולשלם את הסכום שהתחייבת לו, או לחילופין לעזוב ולשכנע את בית הדין כי הסכום מוגזם ועליך לשלם סכום נמוך בהרבה. במסגרת התחיבותך, השקיע בך המעסיק בהכשרה וזכותו למצות את ההשקעה באמצעות עבודתך. אם אתה חושב שהתשלום גבוה בהרבה מההשקעה, זכותך (ואפילו חובתך הציבורית לטובת עובדים אחרים) להאבק בבית הדין על סכום הפיצוי המגיע לחברה.

dobhy46

New member
שיר ורד היקר

אל תבנה על זה
שיר ורד היקר
בוקר טוב כמו שידוע מאז ומעולם החוזים שהשומרים והמאבטחים חותמים בחברות אינם קבילים בבית דין לעבודה. הסכום 1500 שח נראה לי מוגזם מאוד , כי קורס אבטחה עולה רק 380 שח קורס מערים עולה 188 שח ומתווח 280 שח . תלוי מה מהם הקורסים הוא עבר אבל להוריד 1500 שח זה כבר נראה לי מה שעומד לקרות

שיר ורד

New member
הבעיה היא שנטל ההוכחה מוטל על העובד

שיר ורד היקר
בוקר טוב כמו שידוע מאז ומעולם החוזים שהשומרים והמאבטחים חותמים בחברות אינם קבילים בבית דין לעבודה. הסכום 1500 שח נראה לי מוגזם מאוד , כי קורס אבטחה עולה רק 380 שח קורס מערים עולה 188 שח ומתווח 280 שח . תלוי מה מהם הקורסים הוא עבר אבל להוריד 1500 שח זה כבר נראה לי מה שעומד לקרות
ברגע שהוא חתם על סכום מסויים, מחובתו להוכיח שעלות הכשרתו היתה נמוכה בהרבה מגובה הסכום שהתחייב אליו. מאחר והנתונים בדרך כלל נמצאים אצל המעסיק ולא אצל העובד, זה לא הולך להיות קל. אילו היה מחירון מחייב (של מחירי מקסימום) של הקורסים הנפוצים בענף האבטחה ובמקצועות אחרים בהם נהוג להחתים עובדים לתקופת עבודה מינימאלית, בפיקוח ממשלתי, זה בהחלט היה עוזר לצמצום התופעה, שתופעת לואי שלה היא גם מתן שכר נמוך (ולעיתים תוך עבירה על החוק) לאותם עובדים שמרגישים שהם כלואים בהסכם הנ"ל.

catmike

New member
בחברה הקודמת שעבדתי בה

ברגע שהוא חתם על סכום מסויים, מחובתו להוכיח שעלות הכשרתו היתה נמוכה בהרבה מגובה הסכום שהתחייב אליו. מאחר והנתונים בדרך כלל נמצאים אצל המעסיק ולא אצל העובד, זה לא הולך להיות קל. אילו היה מחירון מחייב (של מחירי מקסימום) של הקורסים הנפוצים בענף האבטחה ובמקצועות אחרים בהם נהוג להחתים עובדים לתקופת עבודה מינימאלית, בפיקוח ממשלתי, זה בהחלט היה עוזר לצמצום התופעה, שתופעת לואי שלה היא גם מתן שכר נמוך (ולעיתים תוך עבירה על החוק) לאותם עובדים שמרגישים שהם כלואים בהסכם הנ"ל.
בחברה הקודמת שעבדתי בה
לא החתימו אותי על התחייבות, ופשוט הורידו לי 125 ש"ח על מטווח. וזה גם רשום בתלוש משכורת משם ואת התלוש הזה אני יכול להביא כהוככה אמיתית של עלות ההכשרה.

שיר ורד

New member
זה בהחלט יכול לעזור

בחברה הקודמת שעבדתי בה
לא החתימו אותי על התחייבות, ופשוט הורידו לי 125 ש"ח על מטווח. וזה גם רשום בתלוש משכורת משם ואת התלוש הזה אני יכול להביא כהוככה אמיתית של עלות ההכשרה.
זה בהחלט יכול לעזור
אם אכן תשכנע את בית הדין שלא עברת שום הדרכה אחרת (שאולי המעסיקים ינסו לטעון, למשל ביצוע עבודה בחפיפה עם עובד ותיק, כאשר התפקיד מחייב עבודה של עובד אחד בלבד באותו מקום). דרך אגב, גם אם עברת הדרכות כאלו, זה לא סוף פסוק ותוכל לנסות להוכיח שעלות הדרכות אלו נמוכה מכפי שהמעסיק מעריך אותן.

catmike

New member
ובכלל,

זה בהחלט יכול לעזור
אם אכן תשכנע את בית הדין שלא עברת שום הדרכה אחרת (שאולי המעסיקים ינסו לטעון, למשל ביצוע עבודה בחפיפה עם עובד ותיק, כאשר התפקיד מחייב עבודה של עובד אחד בלבד באותו מקום). דרך אגב, גם אם עברת הדרכות כאלו, זה לא סוף פסוק ותוכל לנסות להוכיח שעלות הדרכות אלו נמוכה מכפי שהמעסיק מעריך אותן.
ובכלל,
איך את יכולה לציין את הסיכוי שאני אצא זכאי? הסיכוי הוא גבוה?

שיר ורד

New member
אין כאן עניין של חייב או זכאי

ובכלל,
איך את יכולה לציין את הסיכוי שאני אצא זכאי? הסיכוי הוא גבוה?
לא מדובר במשפט פלילי אלא בתביעה כלכלית במסגרת יחסי עבודה. אם כל מה שציינת מייצג את העובדות לאשורן וכפי שיבין אותם בית הדין, רוב הסכויים שתצטרך לשלם סכום של כמה מאות שקלים (לא יותר מ 500 שח). אם אתה באמת לא מסוגל להמשיך בסוג זה של עבודה, ככל שתקדים להתפטר כן ייטב לך. אין טעם שתסבול בשביל סכום כזה. אנא ציין, כמה זמן בדיוק אתה עובד שם.

catmike

New member
אני עובד שם שבועיים

לא מדובר במשפט פלילי אלא בתביעה כלכלית במסגרת יחסי עבודה. אם כל מה שציינת מייצג את העובדות לאשורן וכפי שיבין אותם בית הדין, רוב הסכויים שתצטרך לשלם סכום של כמה מאות שקלים (לא יותר מ 500 שח). אם אתה באמת לא מסוגל להמשיך בסוג זה של עבודה, ככל שתקדים להתפטר כן ייטב לך. אין טעם שתסבול בשביל סכום כזה. אנא ציין, כמה זמן בדיוק אתה עובד שם.
אני עובד שם שבועיים
אבל השאלה אם יש סיכוי שאני אשלם 1500 ומה הגובה של הסיכוי הזה

catmike

New member
עוד משהו

אני עובד שם שבועיים
עוד משהו
אם אני אגיד לשופט שאני פשוט לא הבנתי מה רשום בחוזה (אני רק 4 וחצי שנים בארץ, 3 שנים מתוך הזמן הזה- שרות צבאי), ולא הביאו לי חוזה בשפה רוסית, זה יכול לעזור?

שיר ורד

New member
תגובה

אני עובד שם שבועיים
תגובה
1. רוב הסכויים שברגע שתתפטר, הם יורידו את ה-1500 שח מהשכר הגמיע לך, אם במועד ההתפטרות יגיע לך שכר נמוך יותר, סביר שהם יסתפקו בכך שלא ישלמו לך ולא ינסו לתבוע אותך. 2. אם ינסו לשלוח אותך לקורסים כלשהם, אני מציע שתסרב להשתתף בקורסים הללו (כי בעקבותם הם יוכלו לגבות סכום גבוה יותר). 3. אם תשכנע את השופט שכל ההכשרה שעברת היא מטווח, לא תשלם יותר מאשר עלות ההשתתפות במטווח (לפי העלות שיצליח להוכיח המעסיק)+שווי שכר העבודה שלך במשך ההשתתפות במטוחח.

dobhy46

New member
בוקר טוב לך

שאלה
בוקר טוב לך
על מה לשלם 1500 שח? עשית קורס אבטחה? או כל קורס אחר? על מה?

catmike

New member
נגיד ככה

בוקר טוב לך
על מה לשלם 1500 שח? עשית קורס אבטחה? או כל קורס אחר? על מה?
נגיד ככה
אם למשל אני מתפטר מהחברה וכשיבקשו ממני 1500 אני אגיד להם: לכו ת****נו ותביאו קבלה, מה הסיכוי שאני אצא זכאי במשפט? ואם אני אצא אשם, אז אני אצטרך לשלם גם הוצאות משפט?

מצב
הנושא נעול.
למעלה