שאלה

שאלה

1. נכון השעון שבת של הפלטה של שבת, מותר להזיז את הזיזים שלו בשבת? כלומר אם כיוונתי לפני כניסת השבת שהשעון יפסיק ב1 ובשבת אני צריך שהוא ימשיך ב1 מותר לי להעלות את הזיזים למעלה על מנת שהוא ימשיך לפעול נגיד לעוד שעה?

עוד שאלה

2. ועוד משהו נכון הכריכות סביב האצבע האמצעית- בתפילין אז צריך לכרוך על הפרק התחתון של האצבע האמצעית 2 כריכות, אם ל2 הכירכות אין מקום על הפרק התחתון צריך לכרוך אחת על השניה או ש צריך שהכירכה השני תיהיה על הפרק עצמו מו ( ויש לציין שלפני 2 הכיריכות האלו כורכים 1 על הפרק האמצעי של האצבע האמצעית תחילה ) ספרד

עוד שאלה

3. אם מישהו נוסע בשבת אז מותר לי נגיד להצטרף לנסיעה למורות שאני לא נוסע? כי התכווחתי עם זה עם דוד שלי ומה הסיבה שלא כאילו, כלומר מאיזה עיניין, שאני יסביר לו

אסור ...

ראשית כל זה מסייע לדבר עבירה. שנית המשקל שלך גורם לתוספת שריפת הבנזין. שלישית זה מתאים לשבת. כמובן שאם יש פיקוח נפש אזי הכל מותר.

לא בדיוק ...

יש דיון שבעצם כל דרבנן יהיה בעקיפין מדאורייתא כי בתורה כתוב לשמוע לחכמים וכו... אבל בכל זאת יש הבדל בין מצות\אסורים מדאורייתא למצות\איסורים מדרבנן!

בשבת אסור ...

ביום טוב מותר אבל רק להאריך את הפעולה שיכבה יותר מאוחר. הפוך - לקצר את הפעולה שיכבה מוקדם יותר גם ביום טוב אסור.

אני אבדוק את זה ....

עד כמה שזכור לי הרב נויבירט בשמירת שבת כהלכתו אוסר בשבת, אבל אבדוק את זה כשאגיע הביתה ואעדכן כאן. הרב פיינשטין בכלל היה נגד שעוני שבת!

הטעות שלי !!!

הרב נויבירט בפירוש מתיר כיוון שעון שבת לאחר כיבוי או לאחר הדלקה אבל אסור להקדים כיבוי או להקדים הדלקה. הוא כן אומר שזה בתנאי שכיוון השעון אינו מפריע למנגנון המכני של השעון ושפעולת הכיוון אינו גורם לביטול פעולה אחרת. ברוב השעונים הפופלרים אין את הבעיות האלו.

אופירA

New member
מנהל
כעיקרון מותר להמשיך את פעולת השעון

גם בשבת. כלומר, אם הוא דלוק ועתיד לכבות בשעה מסויימת, מותר להמשיך את הפעולה באופן שלא יכבה בשעה המסויימת הזו, אלא ימשיך לדלוק. וכן אם הוא כבוי ועתיד להידלק בשעה מסויימת, מותר להמשיך את הוראת הכיבוי כדי שלא ידלק בשעה המסויימת הזו, וימשיך להיות כבוי. אבל בפועל הזהירו על כך הרבה מאד מגידי שיעורים, שיש להיזהר בכך מאד, כי מאד מצוי שתוך כדי הכיוון פתאום זז השעון, ונגרם כיבוי או הדלקה ביד ממש, וכל שכן שהדבר מצוי כאשר השעון קרוב מאד לסוף הפעולה, ורוצים להמשיכה, ואז הוא זז מעט והפעולה מפסיקה בגלל שהאדם ניסה להזיז את הזיזים. ויש מי שטען שיש לגדור בעניין זה, ולאסור לחלוטין לנגוע בשעון, כגדר נגד המכשלות המצויות הללו.

../images/Emo36.gif הינה מה שמצאתי מילקוט יוסף

אם כייון את השעון שבת מערב שבת לכבות את החשמל בליל שבת בשעה מסויימת ובליל שבת רוצה להשאירו דולק עד שעה מאוחרת יותר, מותר להזיז את מחוגי השון ולכוונם לשעה הרצוייה בכדי שיאחר את זמן הכיבוי ( וכל זה דווקא בשעון שבעת שמשנה את זמן כיבוי אינו מבטל את פעולת השעון , וכגון שעון שהמחוג משתחרר ע"י לחיצה וכיוצא בזה, אבל שעון הפועל על ידי הברגה שבעת שמרפה את ההברגה נפסקת פעולת השון , יש להחמיר שלא לשנות את המחוגים בשבת, ורק במקום צורך גדול יש להקל) ואם רוצה להקדים את זמן כיבוי החשמל לשעה מוקדמת יותר, הנכון להחמיר בזה, מפני שהוא גורם כיבוי ואסור מדרבנן ורק לצורך חולה שאין בו סכנה שמצטער מהאור ואינו יכול לישון יש להתיר להקדים את זמן הכיבוי( ובלבד שיזהר שלא לקרב יותר מדאי פן יעשה הכיבוי בידיים) ויש המשך..........................

אופירA

New member
מנהל
מה שאני למדתי מדבר על הזיזים

כלומר שכעיקרון מותר להמשיך פעולה קיימת (ע"י הזזת הזיזים). אך ראוי להחמיר, לגדור ולהימנע מכך, בגלל שמצוי שהשעון מסתובב בקלות, ונמצא שמכבה/מדליק בפועל ביד ממש.

למעלה