שאלה

מצב
הנושא נעול.
שאלה

שאלה
אני מועסק כבר 10 שנים בשירות המדינה בחוזה אישי (87). האם אוכל לקבל קביעות על אף שבחוזה האישי כתוב במפורש שאני לא זכאי לשום תנאי מההסכם הקיבוצי? היכן אוכל למצוא את חוקי או דיני העבודה הרלוונטים. שאלה נוספת: עובדי קבלן זכו בתביעה כנגד המדינה ובה השווה בית המשט את תנאיי העסקתם לאלה של הקבועים. האם אוכל להשתמש בתקדים זה להשוות את נאיי כעובד בחוזה אישי?

בפסיקת בתי הדין קימים מקרים רבים

שאלה
אני מועסק כבר 10 שנים בשירות המדינה בחוזה אישי (87). האם אוכל לקבל קביעות על אף שבחוזה האישי כתוב במפורש שאני לא זכאי לשום תנאי מההסכם הקיבוצי? היכן אוכל למצוא את חוקי או דיני העבודה הרלוונטים. שאלה נוספת: עובדי קבלן זכו בתביעה כנגד המדינה ובה השווה בית המשט את תנאיי העסקתם לאלה של הקבועים. האם אוכל להשתמש בתקדים זה להשוות את נאיי כעובד בחוזה אישי?
בפסיקת בתי הדין קימים מקרים רבים
בהם עובד שהועסק שנים רבות על חוזה אישי תבע את מקום עבודתו בדרישה לקבל תקן וקביעות ובמקרים רבים בית הדין נעמד לצד העובד. עד כמה שזכור לי הפסיקה קבעה שניתן להעסיק עובד על חוזה ולא לתת לו קביעות במשך שלוש שנים וכי אח"כ על המעסיק להחליט לגביו האם לתת לו קביעות או לפטרו (אל תתפוס אותי במילה לגבי מספר השנים). במקרה שלך המעסיק היה אמור להכריע בשאלה זו מזמן! וזה עומד לצידך מאחר והמעסיק לא פיטר אותך בזמן הוא יתקשה לטעון שיש הצדקה עניינית לכך שלא קיבלת קביעות. אני לא יודעת להעריך את סיכויך בתביעה לגבי החלת ההסכם הקיבוצי רטרואקטיבית (לדעתי הסיכויים קלושים) אבל, לגבי הסיכוי לתבוע מהמעסיק שיתן לך קביעות עכשיו - אלו סיכויים גבוהים. זו לא תביעה פשוטה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה