שאלה

מצב
הנושא נעול.

hadarra1

New member
שאלה

שאלה
שלום! המעסיק שלי קנס אותי ב-1000 שקל מכיוון שהתחייבתי לחצי שנה, והתפטרתי לפני. לפי מה שהסברתם לי, אני יכולה לתבוע אותו בבית דין לעבודה מכיוון שעבתי 3 חודשים, ולכן הוא צריך להחזיר לי חלק מהסכום. מה עלי להציג בפניהם? אלו מסמכים? כמה עולה פתיחת תיק? 2. כחיילת משוחררת שנותרה לה עוד חודש עד לשנה מזמן השחרור, אני זכאית לחודש אבטלה למרות שהתפטרתי? ( לא חתמתי בעבר) תודה!

שיר ורד

New member
מה היה כתוב בכתב ההתחיבות

שאלה
שלום! המעסיק שלי קנס אותי ב-1000 שקל מכיוון שהתחייבתי לחצי שנה, והתפטרתי לפני. לפי מה שהסברתם לי, אני יכולה לתבוע אותו בבית דין לעבודה מכיוון שעבתי 3 חודשים, ולכן הוא צריך להחזיר לי חלק מהסכום. מה עלי להציג בפניהם? אלו מסמכים? כמה עולה פתיחת תיק? 2. כחיילת משוחררת שנותרה לה עוד חודש עד לשנה מזמן השחרור, אני זכאית לחודש אבטלה למרות שהתפטרתי? ( לא חתמתי בעבר) תודה!
לגבי התפתרות במהלך חצי השנה? האם ננקב שם סכום של 1000 שח בכל מקרה של התפטרות במהלך אותה תקופה או שנאמר משהו אחר. האם עברת הכשרה במהלך עבודתך ומתי? אם תתחילי לחתום בלשכה בטרם עברה שנה מתאריך השחרור תהיי זכאית לדמי אבטלה. לפי הבנתי תהיי זכאית למספר ימי האבטלה המקסימאלי לחיילים משוחררים, עבור כל תקופה/תקופות אבטלה שיהיו בתוך שנה מיום התיצבותך לראשונה. אנא עדכני את הפורום בתשובות שתקבלי מביטוח לאומי בנושא זה.

hadarra1

New member
שאלה,

לגבי התפתרות במהלך חצי השנה? האם ננקב שם סכום של 1000 שח בכל מקרה של התפטרות במהלך אותה תקופה או שנאמר משהו אחר. האם עברת הכשרה במהלך עבודתך ומתי? אם תתחילי לחתום בלשכה בטרם עברה שנה מתאריך השחרור תהיי זכאית לדמי אבטלה. לפי הבנתי תהיי זכאית למספר ימי האבטלה המקסימאלי לחיילים משוחררים, עבור כל תקופה/תקופות אבטלה שיהיו בתוך שנה מיום התיצבותך לראשונה. אנא עדכני את הפורום בתשובות שתקבלי מביטוח לאומי בנושא זה.
שאלה,
היה כתוב שאם אני אתפטר לפני, ינכון לי 1000 שקלים שהם עלות הכשרה. לא מצויין מה קורה אם עבדתי חלק מן התקופה. עבדתי שלושה חודשים. ה-17 הימים הראשונים היו ההכשרה. פניתי בעבר לפורום הנ"ל, ונאמר לי כי אני זכאית להחזר מן הקנס, וכי הקנס ע"פ החוק הוא יחסי. האם זה בוודאות? מה עלי לקחת לבית דין לעבודה? והאם עולה פתיחת תיק? ואני בהחלט יעדכן את הפורום בקשר לביטוח לאומי.

שיר ורד

New member
החוק לא מתיחס לנושא הקנסות

שאלה,
היה כתוב שאם אני אתפטר לפני, ינכון לי 1000 שקלים שהם עלות הכשרה. לא מצויין מה קורה אם עבדתי חלק מן התקופה. עבדתי שלושה חודשים. ה-17 הימים הראשונים היו ההכשרה. פניתי בעבר לפורום הנ"ל, ונאמר לי כי אני זכאית להחזר מן הקנס, וכי הקנס ע"פ החוק הוא יחסי. האם זה בוודאות? מה עלי לקחת לבית דין לעבודה? והאם עולה פתיחת תיק? ואני בהחלט יעדכן את הפורום בקשר לביטוח לאומי.
החוק לא מתיחס לנושא הקנסות
בגין הכשרה (למעט ובאופן חלקי לעובדים דרך חברת כח אדם). אבל בפסיקה נקבע , כי הקנס בגין הכשרה צריך להיות יחסי. היחסיות לא צריכה להיות ליניארית. כך לדוגמא, נקבע לא מזמן בפסק דין כנגד טיס בארקיע שהתפטר לאחר כ-10 חודשים לאחר שעבר הכשרה וחויב לשלם את מלוא הקנס. במקרה המדובר, בהסכם בינו לבין החברה נקבע קנס קבוע במקרה של עזיבה במהלך השנה הראשונה וקנס פוחת והולך במשך השנה שלאחר מכן, בית המשפט פסק שההסכם תקף ואין להפחית את הקנס משום שהוא כלל הפחתה לפי אורך התקופה. מצבך קצת יותר טוב, כי אין בכלל הפחתה בקנס, אבל אם תקופת ההכשרה היתה אכן 17 ימים של הכשרה אמיתית (ולא הכשרה תוך כדי עבודה כשלמעשה את עובדת כרגיל אך מקבלת קצת סיוע והדרכה), אזי כנראה שעלות ההכשרה גבוהה מהותית מהקנס. גם תקופת ההתחיבות, חצי שנה בלבד, נמוכה מהמקובל במשק, כשנה. לכן אם המעסיק יטען שעלות ההכשרה היא גבוהה יותר , והקנס שנקבע הוא נמוך בהרבה מעלות ההכשרה, ובעצם בכל מקרה אין העובד משלם את מלוא הנזק שנגרם למעסיק, בית הדין עשוי להשאיר את הקנס על כנו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה