שאלה

דוקי מן

New member
שאלה

האם מותר לאכול שני ביצים שלמות ביום (כלומר גם את החלמון וגם את החלבון), או שזה יכול לגרום נזק לגוף כי שמעתי שהחלמון לא בריא לגוף ואני לא יודע אז כמה ביצים מותר לאכול וכמה חלמון בפרט?

magman

New member
תוכלו לפרט בקשר לחלמון?

כי יוצא לי לאכול הרבה ביצים ביום אבל בעיקר כחביתה

yuvalfrr

New member
חלמון

כולל כ80-90% מהסך הקלורי שבביצה , ואם אני לא טועה גם את מרבית הקלוסטרול. מתאמנים מקצועיים מפרידים בין החלמון לחלבון , ואוכלים רק את החלבון כמובן , הכולל כ - 15 קלוריות בכל ביצה. 2 ביצים , כולל החלמון , כל יום לדעתי זה טיפ'לה יותר מדי. תנסה לאכול 2 ביצים פעם ביומיים , הוא לחילופין ביצה אחת ליום. עדיף שתקבל את מנת החלבון שלך ממקורות אחרים כמו דגים , בשר , גבינות , חלב , או כי פשוט - שייק חלבון מי גבינה.

Rossi46 ®

New member
../images/Emo52.gif אבל אתה מדבר שטויות ,

מה שיקבע את רמת הכולסטרול הם השומנים הרווים בתפריט שלך , לא הכולסטרול שיש באוכל . ו2 ביצים בתזונה מאוזנת זה לא הרבה .

Some1here

New member
בביצה מבןשךץ יש 15 גרם חלבון??

הייתי בטוח ש-7 וגם מזה 3 בחלבון ו4 בחלמון....

subotaj

New member
בזמן הצבא היתי אוכל 10 בארחות ערב

מתוכם רק 2 עם חלמון. הנזק הכי משמעותי זה סרחון מהפה לאחר הארוחה.

daniek7

New member
../images/Emo119.gif אני אנסה לעשות לך קצת סדר

אוקיי זה יהיה קצר ומקווה פשוט כי ההסבר הוא מאוד כללי. לאחר שנתתי תירוץ לתותחי הפורום.( שלא יצלבו אותי על חוסר דיוקים) אפשר להתחיל: שומן שאתה מכניס לגוף מעובד ונכנס למחזור הדם בצורות שונות(TAG-שזה צורת מנשא של חומצות שומן(רווי או לא רווי),כולסטרול וPHOSPHOLIPIDS. ה-TAG-ילך לרקמות שומן לצורך אגירה( במקרה שהגוף במצב של שובע-WELL FED STATE. כולסטרול ילך לכבד.(אתה רואה שבעצם יש לך 2 מקורות של כולסטרול..אחד שהגוף מייצר והשני הצריכה שלך מהאוכל..) שומן לא יכול לנוע בצורה חופשית בדם..לכן הוא צריך "מוניות שיקחו ממקום למקום..(אם זה לא ברור לך תשפוך קצת שמן בכוס מים ותראה שזה לא מתמוסס) עכשיו..מעבר של מהכבד לתאים- כולסטרול נישא ע"י LDL או VLDL שהם כמו המוניות של הכולסטרול במחזור הדם לתאים..(תכלס' VLDL נהפך לLDL אחרי שהוא נותן TAG לתאים..) ה-LDL נקרא כולסטרול הרע..למרות שהוא רק ה"מונית של הכולסטרול"..למה? בכלליות, כי הוא נותן לתאים כולסטרול.שזה לא דבר רע,אבל!!אם יהיה יותר מדי כולסטרול התא לא יוכל להמשיך לתפקד בצורה תקינה+עודף כולסטרול יצטבר על פני הדם..מה שיכול לגרום לסתימת עורקים..שיהיה ברור,כולסטרול הוא דבר חיוני לפעילות של התא,אבל עודף שלו יכול להיות מסוכן. הכולסטרול הטוב זה HDL- המונית שלוקחת כולסטרול מהתאים חזרה לכבד.. ומנקה את העודף כולסטרול שהתרכז על פני התא.. תאכל יותר מדי כולסטרול -הHDL-המונית שמנקה את הכולסטרול לא תוכל לעמוד בעומס..אז דיר באלאק! ככה שאם אתה רוצה לקבל מקור חלבון מביצים אין בעיה,כל עוד לא תתפרע באכילת החלמון.. אגב,סתם לידע כללי-כולסטרול הוא בסיס להמון תהליכים בגוף.. יצור של הורמונים(TESTOSTERON לדוג') חומצות מכיס המרה(bile acids) חלק מהממברנה של התא(שכבת הבידוד/הגנה) מקווה שעזרתי-ליל מנוחה ובהצלחה!

Rossi46 ®

New member
ומה משפיע על רמת כולסטרול ?

רמת השומן הרווי , לכן שומן רווי יקבע את פרופיל הכולסטרול בדם .

למעלה