שאלה

• פותח הנושא fido*
  • פורסם בתאריך

fido*

New member
שאלה

יש לי שאלה שעולה בעקבות שיחה בעבודה עם מישהו שסיפר לי אל איך הוא לא התגייס לצה"ל : מה המדינה שלנו עושה/עשתה בשבילנו? אני מנסה למצוא תשובה ולצערי אני לא מוצאת: ביטחון והגנה - לא! כל יום שחוזרים הביתה שלמים מבילוי אנחנו צריכים להגיד תודה כסף - רק לוקחת מאיתנו מקום לגור - בצל הפיצוצים אז מה כן?

אני לא יודעת מה היא עשתה בשבילנו

אבל עובדה שאני לא רואה אותך או אותו עוברים כלכך מהר מהארץ. וחוץ מזה שהיא עשתה בשבילנו! אבל לא בראש שלי עכשיו להתיל להיכנס להרצאות על אהבת הארץ.... יעל

זה קשה...

אבל מבטיחה לחשוב על זה ולחזור עם תשובה... כי בטוח יש אחת כזאת!!!!! יותר מאחת אפילו...
לב יו אול :) עדי

ויליאם

New member
מה הקשר אהבת הארץ לאהבת המדינה?

ב"ה לך בכלל לא צריכה להיות אהבת הארץ אם כבר אהבה אז רק למדינה. מי שלא מאמין בתורת ישראל לא צריכה להיות לו שום אהבת הארץ מכייון שהמקום היחידי שכתוב בו שארץ ישראל שייכת לעם ישראל הוא התורה.

ויליאם

New member
אז נכון שזה לא אמריקה אבל בכל זאת..

ב"ה קצת קרדיט.. אז ככה המדינה עשתה ועושה בשבילינו המון..ומכייון שאת כבר כתבת את הנושאים שאת חושבת שהיא לא עושה אני אגיב רק עליהם למרות שאני יכול לכתוב מאתיים עמודים על מה המדינה עשתה ועושה בשבילינו. ביטחון והגנה: אמרת שאין.. אז נכון ישראל זה לא שוייץ אבל זה עדיין הרבה יותר טוב מהצרות שהיו ליהודים בחו"ל ואני לא מדבר רק על השואה. חוץ מזה שכשיש לנו מדינה יש לנו את האפשרות להגן על עצמינו זה שאנחנו לא עושים את זה כי אנחנו לא רוצים להרוג ערבים זו בעיה אחרת אבל עצם האפשרות להגן על עצמינו היא דבר גדול כי אני בטוח שברגע שבאת נהיה בסכנה ישראל תשתמש בכל האמצעים שלה כדיי להגן על העם, דבר שלא יכול היה להתאפשר אם לא הייתה לנו מדינה. לגבי כסף וכלכלה: אני מתאר לעצמי שאת יודעת את המצב הכלכלי של רוב היהודים בחו"ל ליפני קום המדינה אז נכון שאנחנו לא אחת מהמדינות העשירות בעולם אבל... אני לא יודע אם את מכירה את כל הסיפורים על היהודים ליפני מאה שנה בחו"ל אני קצת מכיר כי אצל הדתיים מספרים את זה הרבה. הם היו מסתפקים בלחם בלבד וגם זה לא תמיד היה להם..בקיצור.. מקום לגור: שוב, אמנם לא שקט כאן כמו שוייץ אבל לפחות את יכולה לצאת מהבית ולא להתבייש בזה שאת יהודיה (אני מקווה שאת באמת לא מתביישת) ליפני קום המדינה יהודים התביישו ופחדו לצאת מהבית בתור יהודים כדיי שלא יתנקלו להם וכו´. מקווה שנתתי לך מספיק תשובות:))

שלומצי

New member
מה המדינה שלנו עשתה..

יש לנו בת לגור? יש לנו בית ספר ללמוד? יש לנו מערכת חוקים שמגנה עלינו? זו כבר התחלה טובה למחשבה מה המדינה שלנו עושה בשבילנו. לא? אני לא רוצה להיות פטריוטית מדי, אבל אי אשפר להגיד שהכל הכל הכל שחור. הנה אני יושבת כאן מול המחשב, בבייתי שלי, ומרגישה דווקא נחמד.

למעלה