Dark Viper
New member
שאלה
שאלה
מישהו יודע עד מתי יש אוטובוסים ביום שני?!
שאלה
יום ב זה לא יום שבתון ? האם עד הערבשאלה
ביום שני יפעלו האוטובוסים עד שעותיום ב זה לא יום שבתון ? האם עד הערב
באתרים של דן וקווים יש כבר הודעותביום שני יפעלו האוטובוסים עד שעות
הצהריים כרגיל, ולאחר מכן יפעלו במתכונת שונה. חלק מהקווים יבוטלו ואחרים יתוגברו, כאשר הדגש על הקווים שמגמת פניהם בתי העלמין הצבאיים. שעות הסיום משתנות בהתאם לצורך, בדגש על מעברם במקומות מרכזיים. ביום שלישי יפעלו הקווים במתכונת חלקית, ורובם לא מהשעה הרגילה. בעתונים ובאתרים תתפרסמנה מודעות של דן ואגד לגבי השינויים הצפויים, כנראה ביום ראשון.
ביוםי מופעלים האוטובוסים באופןיום ב זה לא יום שבתון ? האם עד הערב
יוםי=יום שניביוםי מופעלים האוטובוסים באופן
מצומצם הרבה סידורים מבוטלים והרבה קווים שלא עובדים
צריך לשים לב למשהושאלה
לכל התוהים - הפעלת תח"צ בשבתוןצריך לשים לב למשהו
החל מהשקיעה ביום ב' זה אכן יום שבתון. אבל תחבורה ציבורית - אין עליה שום איסור לפעול בימי שבתון (בלשון החוק) אבל בשבת, יום כיפור, ויום טוב היא אינה פועלת ברוב הארץ או ברוב המקרים בגלל הסדר הסטטוס קוו שהוא ברמה של החלטת ממשלה.
אתה צודק במאה %לכל התוהים - הפעלת תח"צ בשבתון
שני ימים של ראש השנה, יום כיפור, סוכות, שמחת תורה, פסח, שביעי של פסח ושבועות, וכמובן שבתות - כל הימים הללו הם שבתונים דתיים, מה שמכונה "מדאורייתא", הווה אומר - מן התורה, ועל כן הסטטוס קוו הדתי חל עליהם, למעט חיפה, נצרת, אילת ועוד אי אלה "איים". חול המועד סוכות, ט"ו בשבט, פורים, חול המועד פסח, יום העצמאות ול"ג בעומר - כל הימים האלה הם שבתונים לא דתיים, ועל כן אין בהם השבתת תח"צ. מטבע הדברים, ביום העצמאות פועלת התח"צ, אך היא פועלת בצורה מצומצמת, וחלק מהקווים מושבתים.
אני מבקרש בלי מריבות.אתה צודק במאה %
ב"ה אני בעד הפעלת תח"צ בכל הקווים (אפילו בתדירות יותר נמוכה אך ללא השבת של אף קו, למעט קוויפם שיש להם קווים מחליפים) לגבי שבתות, וכל החגים שמהתורה (דאוריתא בארמית- זה לא עברית!) לא אתערב. אינני רוצה להכנס למריבות. אגב, למרות של"ג בעומר נקרא חג "לא דתי" הוא למעשה שאוב מזמנו של השב"י (רבי שמעון בר יוחאי) שכנסתלקה נשמתו היה אור גדול בחדרו על כן נהגו ישראל לחגוג את ל"ג בעומרולהדליק מדורות לזכר אותו המעשה. (אני לא היתי שם - לכן אני יכול להגיד רק מה שאני יודע.). אז רק שתדעו על מה ועל מי הילדים חוגגים... (אג, אני לא אוהב מדורה... אפילו אני לא אוהב תפוחי אדמה צלויים .. איכס! כך שאת ל"ג בעומר אני לא כ"כ מחבב).
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.