שאלה

יאיר 33

New member
שאלה

הבן הגדול שלי בן 7, אובחן כ ADHD והתחיל לקחת רטלין כשבוע לפני תחילת השנה (כיתה ב). מאז שיחקנו עם המינון בגלל טענות שלו על כאבי בטן. ירדנו לחצי כדור, עלינו ל3/4 עקב טענות על כאבי בטן, ובסוף עברנו לקונצרטה. (למעט בסופי שבוע) הדיווחים מבי"ס הם שיש שינוי משמעותי (קם פחות, מחזיר דברים לילקוט, עושה מטלות וכו') העניין הוא שבימים האחרונים הוא פשוט לא מוכן לקחת את הכדור. הוא טוען בעקשנות (כמו שרק ילדים כאלה יודעים להתעקש ...) שהוא פשוט לא צריך את זה, שאין לו שום בעיה בבית הספר, ושהוא לא מוכן לקחת את הכדור. זה כמובן מלווה בבכי, ובסירוב מוחלט, לא חשוב מה אומרים לו. שאלנו אותו שוב ושוב למה, הוא פשוט אומר שהוא לא צריך את זה וחוזר על זה כמו מנטרה. הילד כאמור בכיתה ב'. במקרה של אנטיביוטיקה הייתי כמובן מתעקש כי מדובר בכמה ימים בלבד, אז גם אם הילד לא מבין למה הוא צריך את זה, מספיק שאני מבין. יבכה 3-4 ימים בזמן שהוא לוקח את הכדור, ובזה זה יגמר. שונה המקרה הזה מאחר ומדובר בטיפול יומיומי, סביר להניח לכמה שנים טובות, וההתעקשות איתו אולי רק תגביר את האנטי. שלא לדבר על כך שבכי וסצנות שלמות סביב הנושא מידי בוקר זו דרך מאוד לא נעימה גם לנו וגם לו להתחיל את היום. למישהו יש נסיון ויכול לייעץ מה עושים במקרה כזה ? איך מתמודדים עם הילד ?

zivadina

New member
לא רוצה לקחת ריטלין

שלום יאיר 33 וברוך הבא אלינו. הסרוב לקחת ריטלין מוכר לכולנו. לדעתי, זה נובע מרצון הילד "להיות כמו כולם". מה לעשות שהוא "רק" כמו 10% מן האוכלוסיה... העצות הן, קודם כל, להסביר לילד מהי ההפרעה שלו, ושהיא לא עוברת עם הזמן. שנית, להגיד לו שבנושא התרופות, רק ההורים מחליטים. אני מציעה לך לקרוא את כל הקישורים עם הכותרת: "הילד מסרב לקחת ריטלין" (באות ה') ואת הקישורים עם הכותרת: "לדבר עם הילד" (באות ל'). הכי חשוב לתרגם את כיצד לשוחח עם ילדך על הפרעת הקשב והרכוז שלו לדוגמאות מחיי היום-יום שלכם עצמכם. הרי לקחתם אותו לאבחון כי היו בעיות, ולכן צריך להזכיר לו אותן.

למעלה