שאלה

שאלה

אני שוקל להגיש תביעה לנכות, בביטוח הלאומי. אני לא יודע כמה אחוזי נכות ייפסקו לי, אם בכלל. רציתי לשאול אותכם מה אומרת כל דרגה ודרגה. הבנתי ש 20% זה הכי נמוך? מה זה נותן לי? מאיזה אחוז מקבלים קצבה? האם ההחלטה היא סופית והיא לכל החיים? האם כשארצה להתקבל לעבודה כלשהי אצטרך להודיע על נכותי? אני לא ממש יודע את כל הפרטים אז כל דבר שתספרו לי אני מאוד אשמח לדעת. תודה רבה לכולם.

שוקל להגיש תביעה לנכות

ברוך הבא אל הפורום. לפני שהולכים לוועדה מתייעצים עם הרופא הבכיר ביותר שמטפל בך כדי לדעת אם יש לך סיכוי לקבל אחוזים. רופא בכיר במרכז רפואי יודע להעריך ויודע מה המל"ל מבקש כדי לתת אחוזים. גם רופא משפחה יכול למלא טפסים עם דעתו שאתה זכאי. פחות מ-20 אחוז, תלוי איזה אחוזים נקבעים. לקות כללית, אי כושר. אם נכה צה"ל נפגע עבודה. אחר. לגבי עבודה, השקר הטוב ביותר היא האמת. לא צריך לפגוע בך אחוזי לקות. יש במנוע חיפוש מידע רב בנושאים שונים רלוונטים. בהצלחה.

תודה על התשובה

מה הכוונה רופא בכיר? נתנו לי בביטוח הלאומי את הערכה הזאת. יש שם חלק שהם אמרו לי שרופא משפחה יכול למלא. במקרה שלי, לא נראה לי שרופא רגיל או בכיר יכול לדעת אם יש סיכוי וכמה אחוזי נכות זה. אני מגמגם מאוד קשה. כתותאה מכך זה מאוד מגביל אותי ביכולת למצוא עבודה. זו למעשה הסיבה לבקשה שלי. מה דעתך, יש סיכוי שהם יקבלו זאת? ואם כן כמה אחוזים בדרך כלל נפסקים עבור מגבלה שכזאת? איך כל התהליך הזה מתבצע? כמה זמן הוא עורך? נגיד ואני מגיש את כל המסמכים, מה אחר כך? האם ייזמנו אותי לועדה כלשהי? על מה הם שמים לב במיוחד? מה שואלים? שוב תודה

למעלה