שאלה

dearanita

New member
שאלה

האם אתם נותנים לסוסכם תוספי מזון כלשהם? אם כן אילו? האם יש לכם המלצות לתוספי מזון מסויימים?

Just A Firefly

New member
תוספי מזון... ../images/Emo45.gif

אני נותנת לסוסה שלי תוספי מזון ומאוד מרוצה מהתוצאות! (הסוסה פחות מזיעה, יש עליה פחות זבובים, שיפור תהליך המטאבוליזם, זמן המנוחה שהיא צריכה לאחר עבודה קטן יותר, יש לה הרבה יותר אנרגיה ועוד). אני נותנת לה תוספים שמכילים בעיקר:
אלקטרוליטים (שעוזרים לצמצם גם את כמות ההזעה).
תוסף מיוחד שמבוסס על שום המשמש להרחקת זבובים (ההפרשות גוף שלה מריחות אחרת בעקבות תוסף זה - וזה לא מוצא חן בעיניי הזבובים - אז הם מעדיפים ללכת לסוסים אחרים
).
סלניום.
ויטמינים ומינרלים למיניהם.
כמובן גם תלויה על האורווה שלה אבן מלח בשביל להחזיר את המלחים שהיא מאבדת בשבעת הזעה).
בעיקר ויטמינים E וB.
ביוטין (בעיקר משמש לחיזוק הפרסות).
תוספים פרוביוטים למיניהם. בגלל שיש לי בעיה עם שמות (יש לי זכרון מצחיק..
) - אני אסתכל בימים הקרובים בארון שלי בחווה כדי לברר לגבי שמות. היחיד מהמומלצים שאני זוכרת את שמו הוא תוסף שנקרא "Maxum" או משהו בסגנון. והוא גם היחיד שניתן להשיג בארץ. כמו כן, רוב הויטמינים של חברת VitaFlex נחשבים לטובים - וניתן להשיגם בארץ בחנות סוס או אולי גם בחנות הרוכב.

dearanita

New member
אממממ...

אני משתמש באקוי סטרט' (איך שלא כותבים את זה) לבריאות הפרסות, העיניים ועוד כל מיני וגם אלקטרוליטים (אבקה מסריחה) שעדי כבר ציינה את תפקידם. יש לי עוד תוסף מזון שזה די דומה לאספסת בקוביות קטנות ויש בזה ריכוז גבוהה של חלבונים...

דוקטור איפה אתה?../images/Emo22.gif

זה דיון מעניין, אולי הווט מוכן להביע את דעתו על כך? אם אתה עדיין משוטט ביננו, אנא ספר לנו קצת על יתרונות וחסרונות של תוספי מזון. האם גם יש סיכונים? האם יש משהו שהוא לדעתך מומלץ במצבים מסויימים, כמו העלאת משקל לסוס ירוד, סוסה בהריון או אחרי המלטה, סוס ספורט בתקופת מאמץ או בניית שריר, האם האוכל השגרתי לא מספק את הויטמינים הדרושים? וכו'.

dearanita

New member
לי יש סוסה מניקה שירדה במשקל

בערך שבוע לאחר ההמלטה. התייעצתי עם הווטרינר שלי, מיכאל שיין, וכל מה שהוא אמר לי זה להוסיף לה שמן לאוכל. אני רואה בחנויות הסוסים וויטמינים לסוסות מניקות ואני מתפתה לקנות אבל אני לא יודע אם הם יעזרו, הווטרינר אמר לי שהסוסה תעלה במשקל רק לאחר הגמילה של הסייחה ובינתיים השמן נועד למנוע ממנה לרדת עוד במשקל. אולי אוכל לקבל מ vet חוות דעת נוספת בעניין.

אבו-דני

New member
סוסה מניקה-

--- הרבה חציר בקיה/תלתן/אספסת עד גמר היניקה ולבדוק היטב היטב שכן הם מגיעות עם "ים" חול לא לשכוח מטמיוסיל

dearanita

New member
אז...

היא מקבלת המון חציר שיבולת שועל, אנחנו נותנים לה בלי הפסקה תלתן פאלי היא מקבלת 3 פעמים ביום בכמות גדולה. האם יש ויטמינים או תוספי מזון כלשהם שיעילותם בדוקה ואתה יודע עליהם?

zohark

New member
בלאאאאאט

גם אני משתמשבקוביות המזכירות (ומכילות) אספסת ובעלות ריכוז גבוה של חלבונים וויטמינים. זה במקרה חומר שמיוצר בגרמניה ונקרא "אקנברג"? זה מה שאני משתמש בו, בארץ יש את גלעד- מדריך בכפר רות,חוות ווסטרן ,שמשווק את זה. איפה בארץ אפשר להשיג אלקטרוליטים?! נראה לי שכדאי לי להשצתמש (למרות שנרט מתחילה להזיע פחות אבל עדיין...) בכלל אם אתם יכולים תרשמו משווקים בארץ כדי שאנשים יוכלו להתעניין ולבדוק......זה יכול לעזור לסוסים של אנשי הפורום- מטרה נעלה.

dearanita

New member
אמממממממ....

אלקטרוליטים הביא לי אושר (הרוכב) ואת הקוביות אספסת אני קונה מיבואן אחר... יש עוד וויטמינים טובים, קצת יקרים, אבל מועילים ששמם mega mag ויש גם וויטמינים מעולים יש לי אותם במקרה והסוסים מאוד אוהבים אותה (מתוק בטעם דבש) זה מאוד טוב לחיזוק הפרסות העיניים וכו' שמם הוא equi starth (אם כתבתי נכון) מיכל קטן מחירו 200 ומיכל גדול 500.

למה?

תגיד למה אתה קונה את כל תוספי המזון במליוני שקלים.... אולי תקנה ציוד במקום או חומרים חיוניים באמת..... כמו שאמרו פה באמת לא צריך להתערב בטבע...

dearanita

New member
מיליוני שקלים?! פחח טוב שלא הגזמת

ויטמינים ל פגעו באף סוס כשניתנו במינון הנכון

מי?

מי נותן לך את הויטמינים האלה הוטרינר או שאתה מחליט על דעת עצמך כמה ומה לתת??

למעלה