שאלה

החושד

New member
שאלה

אם אדם מפרסם סרט המתיימר להיות תיעודי-דיוקומנטרי, אולם הוא מכיל שקרים או הוצאת דברים מהקשרם ובנוסף עלול ללא כל ספק לגרום לאנשים הרואים אותו לחוש ביזיון כלפי המדינה או כלפי איזשהו אירגון או אדם. האם יש בפרסום זה עברה על איזשהו חוק? מה ניתן לעשות נושא? מה העונש בחוק על כזה דבר עם יש? האם מותר בחוק לזלזל באישיות היסטורית כלשהי שעברה מין העולם, שוב באופן שיקרי?.

תשובה

יש עילה לפי חוק איסור לשון הרע. הסעד נתון בדרך כלל לאנשים פרטיים שנפגעו מהפירסום. המדינה לא תתערב בגלל חופש הביטוי.

igalgolan

New member
סרטים

החופש של היוצר אינו מוגבל בגלל שהסרט מוצג כסרט דוקומנטרי. בית המשפט קרוב לוודאי לא יתערב בסוגיות הסטוריות (פרדת חנה סנש היא דוגמא) ובמקרה של אנשים פרטיים הבעיה המרכזית תהיה ההבדל בין הבעת דיעה גרידא והצגת "עובדות". מותר לי להגיד "שלדעתי מר X' צריך להתייעץ עם פסיכיאטר", אסור לי להגיד "מר X' התייעץ עם פסיכיאטר" כאשר זה לא נכון. לגבי סרט ומה נאמר בו ובאיזה משמעות הדבר מאוד מסובך. יגאל גולן

לשון הרע ופגיעה בפרטיות

1. פרסום הדעה, שפלוני זקוק לפסיכיאטר, היא לשון הרע, כהגדרתה בסעיף 1 לחוק איסור לשון הרע. 2. המחוקק מגן על מי שמביע דעה בתום לב באחת הנסיבות המפורטות בסעיף 15 לחוק, והמבחן לתום הלב הוא סבירות הפרסום (סעיף 16 לחוק). 3. פרסום הדעה, שפלוני זקוק לפסיכיאטר, על פניו חורג מהסביר. אפשר להצדיקו רק אם אותו פלוני עשה מעשה חמור או הביע דעה קיצונית במיוחד. 4. העובדה, שפלוני באמת מתייעץ עם פסיכיאטר, אינה מועילה במקרה הנדון, משום שפרסומה הוא פגיעה בפרטיות (סעיף 2 (11) לחוק הגנת הפרטיות). גם כאן אפשר להצדיק את הפרסום רק אם יש בו עניין ציבורי המצדיק את הפגיעה (סעיף 18 (3) לחוק הגנת הפרטיות וסעיף 14 לחוק איסור לשון הרע). הערה: החתום מעלה אינו עורך דין.

igalgolan

New member
חשוב גם הסגנון

1.יש לדעתי הבדל משמעותי בין"זקוק לפסיכיאטר" ל "כדאי שיתיעץ עם פסיכיאטר". 2. בתחום הבעת דעה חופש הביטוי גדול מבתחום דברי שקר. 3. אם שווה לעשות על הנושא סרט דוקומנטרי, ניתן להניח שיש עניין לציבור, כך לפחות התייחסתי לנושא. 4. כמעט כל אדם המוכר לציבור או עשה מעשים קיצוניים או אמר דברים קיצוניים, אף אחד לא מתייחס לדברים לא קיצוניים. יגאל גולן

החושד

New member
ומה לגבי ליכלוך על אירגון או תנועה?

אם אני בסרט מלכלך תוך כדי ציטוט מספרים בהוצאת דברים מהקשרם באופן הפוגע נגיד בש"ס או השומר הצעיר? -ע"י פגיעה בדעת הקההל עליהם בארץ בצורה שקרית!

לשון הרע על ציבור

סעיף 4 לחוק איסור לשון הרע קובע: "לשון הרע על חבר בני אדם או על ציבור כלשהו שאינם תאגיד, דינה כדין לשון הרע על תאגיד, אלא שאין בה עילה לתובענה אזרחית או לקובלנה, ולא יוגש כתב אישום בשל עבירה לפי סעיף זה אלא על ידי היועץ המשפטי לממשלה או בהסכמתו".

igalgolan

New member
סרטים

החופש של היוצר אינו מוגבל בגלל שהסרט מוצג כסרט דוקומנטרי. בית המשפט קרוב לוודאי לא יתערב בסוגיות הסטוריות (פרדת חנה סנש היא דוגמא) ובמקרה של אנשים פרטיים הבעיה המרכזית תהיה ההבדל בין הבעת דיעה גרידא והצגת "עובדות". מותר לי להגיד "שלדעתי מר X' צריך להתייעץ עם פסיכיאטר", אסור לי להגיד "מר X' התייעץ עם פסיכיאטר" כאשר זה לא נכון. לגבי סרט ומה נאמר בו ובאיזה משמעות הדבר מאוד מסובך. יגאל גולן

למעלה