שאלה..

dynamike

New member
שאלה..

הבנתי שבמידה ואני חייל בשירות חובה ויש לי זמן פנוי האו"פ זה המקום היחידי בו ניתן ללמוד. האם זה נכון? עד כמה התארים של האו"פ נחשבים? האם הם שווים פחות מתואר מקביל באוניברסיטה רגילה? תודה.
 

המחבט

New member
מצטרף לשאלה

כמו כן האם ניתן לקחת קורסים באוניברסיטה פתוחה, ולהמשיך את הקורסים האלה באוניברסיטה רגילה ?
 

shlumperit

New member
אני לא יודעת את האופ זה מקום היחידי

אבל בהחלט, הכי נוח. אתה לומד מתי שיש לך זמן! התארים נחשבים, אבל לא כמו תארים של אוני´ת"א, טכניון וכו´. ניתן להתחיל באופ ולעבור לטכניון וכנראה לעוד מקומות. תברר באופ על "אפיקי מעבר". בכל מקרה, במעבר לאוני´ אחרת, חשובים מאוד הציונים, כי המוסד אליו אתה עובר, יכול להחליט להכיר בקורסים או לא להכיר בקורסים, וזה בד"כ די תלוי בתוכן הקורס, ואם התוכן מתאים אז בציון.
 

Fingertip

New member
סליחה...?

אני מאוד, אבל מאוד, חולק על המשפט "התארים נחשבים, אבל לא כמו תארים של אוני´ת"א, טכניון וכו´." תואר של האוניברסיטה הפתוחה נחשב, לפחות מבחינה המועצה להשכלה גבוהה, כמו תואר מכל אוניברסיטה אחרת. מה שכן יש, זה דעות קדומות. המון אנשים חושבים שבגלל שבאו"פ אין מסגרת, אז גם אין רמה - הנחה מופרכת מהיסוד. מה שכן יש, זה שאם סטונדט באו"פ סיים את התואר עם ממוצע 65 - אני לא חושב שהוא מוסמך לקבל תואר. לדעתי, אפשר לעבור (לפחות במדעי המחשב) את רוב הקורסים עם ציון 62 בלי להבין בכלל את הקורס. אני לא מדבר על קורסים קשים פחד, או קורסים שעושים אותם קשים (ע"ע אינפי ומבני נתונים ומבוא) אלא על רוב הקורסים. אבל מבחינת ההשכלה, אם יש מישהו שסיים את התואר עם ממוצע 70+, אני חושב שהוא משתווה, ואולי אפילו יותר שווה, מבוגרים של אוניברסיטאות אחרות. ולבסוף, כל עוד לא סיימת את התואר ואתה רוצה לעבור לאוניברסיטה אחרת, הם יכולים להחליט על איזה תנאי קבלה שהם רוצים. בעיקרון, הם יכולים להגיד שהם מתחשבים אך ורק בציוני הבגרות+פסיכומטרי ואתה תצטרך להתחיל הכל מהתחלה. לכן, יש אפיקי מעבר. בכל מקרה, אם כבר יש לך תואר, אני די בטוח שהם חייבים להכיר בו ולתת לך להיכנס. אולי הם ירצו לעשות מבחן כניסה, אבל אני לא חושב שזה מוצדק... אהד.
 

סיאנס

New member
מסכימה

לגבי הכרה בתואר: לפעמים הם דורשים כל מיני השלמות מהתואר הראשון
 

Imperia

New member
יהיה צורך פעם לכתוב פה מאמר

על מסלולי מעבר, כי אני צופה שזאת תהיה שאלה שתעלה פה הרבה. התשובה הכללית והלא-מוסמכת שלי היא: יש מסלולי מעבר מוסדרים מהפתוחה לחוגים מסוימים באוניברסיטאות אחרות. הרעיון שלהם הוא בין השאר שהם מאפשרים להתקבל לאוניברסיטה (האחרת) לא על-סמך בגרות ופסיכומטרי אלא על סמך ציוני הקורסים בפתוחה. אפשר לקרוא בידיעון או באתר של הפתוחה בעניין הזה. לגבי מעבר ללא מסלול מעבר (במקומות שמסלול כזה לא קיים) - זה כבר יותר מורכב, ותלוי הן בדמיון בסילבוסים בין הפתוחה לבין מוסד היעד, הן בציונים (שקיבלת בפתוחה) והן בטוב הלב/המדיניות של מי שאחראי לקבל את ההחלטות במוסד היעד. או בקיצור, זה הימור מסוים.
 
למעלה