שאלה...

נטלי ב

New member
שאלה...

אני עושה פסיכומטרי במועד אפריל (המועד האחרון שאפשר לעשות כדי להתקבל לעתודה) אבל הבעיה היא שקראתי חוברת שקיבלתי על העתודה, ורשום שם שהמיון הראשוני הוא כבר בפבואר.....אז מה אני אמורה לעשות? אני אמלא את כל הטפסים, אביא אותם ללשכת גיוס ומה אז? אני אמורה לצרף איזשהו פתק שמראה שנרשמתי לפסיכומטרי? ואם אין להם עדיין את ציון הפסיכומטרי שלי, אז לפי אלו קריטריונים הם יחליטו אם עברתי את המיון או לא? תודה!

mickeym

New member
תשובה..

את אמורה במקרה הזה להביא להם טופס אישור על קיום הפסיכומטרי, שאומר שאת תיגשי לבחינה בתאריך כזה וכזה

נטלי ב

New member
אז אם אין להם...

את תוצאות הפסיכומטרי שלי, לפי מה הם יחליטו אם עברתי את המיון הראשון או לא? תודה! ביי......

bodas18

New member
תשובה

את ציון הפסיכומטרי שלך הם יקבלו יותר מאוחר ובוועדה שמתכנסת במאי יקבלו החלטה לגבייך בתיאום עם ציון הפסיכומטרי. אל דאגה

נטלי ב

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אבל עוד שאלה...או אולי בעצם 2...
אם קיבלתי ציון פסיכומטרי סביר, שאיתו אני יכולה להתקבל לעתודה אבל לא ממש מספיק למקצוע שאני רוצה ללמוד. ישר פוסלים אותי? מה אם ציוני הבגרויות שלי יהיו ממש גבוהים וכך אני אוכל ללמוד את מה שרציתי? או שאולי הם לא ייתנו לי תשובה עד שיקבלו את ציוני הבגרויות? אשמח לדעת איך כל זה הולך...... ועוד שאלה: בחוברת שקיבלתי היה רשום שאם במקרה ולא מקבלים אותי יש לי אפשרות לנסות להתקבל למקצוע אחר. השאלה שלי היא אם יכול להיות מצב שבמקום לנסות להתקבל למשהו אחר, ייתנו לי הזדמנות לשפר בגרות/פסיכומטרי וכך לנסות להתקבל שוב למקצוע שבו רציתי בעדיפות ראשונה, כלומר שבעצם אולי אני אנסה להתקבל למחזור של שנה הבאה של העתודה ובינתיים אני אנסה לשפר מה שאני יכולה. העניין הוא שבינתיים אני לא מתגייסת בזמן הזה... יש דבר כזה? לדחות גיוס ובינתיים לנסות להתקבל למחזור הבא של העתודה? אשמח לתשובה
!!! תודה!

bodas18

New member
תשובות

(1) בכל מחזור של עתודה קובעת וועדה מיוחדת ספי פסיכומטרי מסויימים לכל מקצוע. אם עברת את הרף הזה ימתינו לתוצאות הבגרויות שלך על-מנת לבדוק סופית שאת עומדת בקריטריונים של המוסד האקדמאי. לדוגמא: אם קבעו להנדסת חשמל רף פסיכומטרי של 650 ומישהו בא עם 651 הוא עבר את שלב המיון הראשון, אבל מי שבא עם 630 (ואני בכוונה לא מתייחס ל-649 {קרי גבוליים} כי אני לא יודע) נפסל סופית. ככה שכללית: תשקיעי בבגרויות ויהיה בסדר
(2) אין דבר כזה לדחות גיוס ולשפר בגרויות בעתודה. מה שהשגת זה מה שיש. יש לך עד מועד אפריל לשפר פסיכומטרי שהצבא יתחשב בו. אם קיבלת 630 (ואת נרשמת להנדסת חשמל לצורך העניין) ונפסלת - לא יעזור לך אם באוגוסט תקבלי 799 בפסיכומטרי... לעתודה כבר לא תגיעי כי יגייסו אותך לפני המחזור הבא. בהצלחה!!!!!!

נטלי ב

New member
אז זהו...

שאם לא מגייסים אותי עד המחזור הבא? אני יכולה לנסות להתקבל שוב? כי אני למשל, קטנה לגילי וכרגע אני ב"יב אבל צו ראשון אני אקבל עוד חודשיים רק (היה איזשהו בלבול) אז זאת אומרת שתאריך הגיוס שלי נדחה לאי שם בסוף שנה הבאה אם לא יותר... יש לי סיכוי במחזור הבא?

bodas18

New member
אני ממש לא בטוח

אני לא רוצה לקבוע נחרצות אבל זה ממש לא משנה שהצו הראשון שלך הוא רק עוד חודשיים... זה לא אומר שידחו לך את הגיוס לסוף שנה הבאה... אני מכיר כאלו שהיה להם צו ראשון לפני כמה חודשים ומגייסים אותם כבר בפברואר-מרץ... אני מציע שתנסי להתקבל במחזור הזה ואם וכארש יווצר צורך לנסות גם את המחזור הבא תבדקי את מצבך מול לשכת הגיוס ומדור עתודה. אל תסגרי לעצמך דלתות אף פעם. בהצלחה!

Gal-Mo0D

New member
נצל"ש : בריחה (?) מהשיבוץ

אני יודע שהכותרת כבר נשמעת רע, אבל רק רציתי לדעת מה קורה במקרה שמשבצים אותי (נגיד עתודאי פסיכולוגיה) בתור פקיד בבסיס שכוח אל בדרום הארץ ? האם יש דרך "לעבור" תפקיד בצבא ?

שמש27

New member
קודם כל - למה פקיד ?

האם אתה מתכוון שלא תשובץ במקצוע כלל ? א. אני לא חושב שזה יקרה לך. בוגרי הפסיכולוגיה הם ספורים, ואם לא זילזלת בלימודיך (ובעצם - בעצמך) אין לכך סיכוי גדול. ב. גם אם זה יקרה, בסיכוי 1 ל 1000, תהיה בטוח שיסבירו לך טוב מאד למה זה קרה ומה עומד לקרות איתך - לא תקום פתאום קשור-עיניים בבסיס בדרום. ואם אתה מתכוון שתקבל תפקיד במקצוע אבל הוא לא יהיה ממש במקצוע - אז לכל עתודאי שמורה הזכות לפנות למדור עתודה בבקשה לשנות את שיבוצו - בעיקר מסיבות (עם הוכחות) של "אי-תעסוקה מקצועית" בתפקיד, אבל גם מסיבות של קרבה הביתה או ענינים אישיים אחרים. שני "אגבים": 1. ע"פ הכתוב בחוזה, מותר לפנות בבקשה לשינוי שיבוץ רק לאחר שלושה חודשים, ורק לתקופה מוגבלת כלשהי. בפועל, אפשר גם אחרי חודש לפנות, למשך שנה לפחות - זה ע"פ מקרים מהמציאות. 2. מדור עתודה יודע טוב מאד, כמעט כמו כל הפורום הזה, שהתעסוקה "הוירטואלית" במקצוע היא עקב האכילס שהעתודה סוחבת אחריה, כ"חיסרון" קבוע, כמו אורך הקבע ושאר החסרונות. ולכן, מהמקרים הבודדים שהגיעו לאוזני, משקיעים שם הרבה מאמצים בבירור של טענות כאלה, ואם נמצא בהם ממש - החיל המעסיק "חוטף בראש" וגם - מבוטל לו התקן ! מה שמשפר את איכות התפקידים למחזור הבא בעוד תפקיד אחד מיותר פחות. עניתי לך ?

odedee

New member
תיקון לגבי בקשת העברה

אפשר לפנות בבקשה לשינוי הצבה *עד* שחלפו שלושה חודשים! מי שלא יפנה תוך שלושה חודשים ויטען ששובץ בעבודה שאינה מקצועית מאבד את היכולת לטעון זאת מאוחר יותר. זה מנהג מביש אך נפוץ שיחידות "דפוקות" אומרות לאנשים לחכות קצת, לתת צ´אנס, להתרגל למקום ולאנשים ולקלוט את מהות התפקיד וכך חולפים להם שלושת החודשים, ואיתם ההזדמנות לצאת מהמקום הלא מוצלח. מקרים שבהם הסכימו להוציא אנשים מאוחר יותר הם לפנים משורת הדין וכנראה שהיו סיבות נורא טובות להוציא אנשים מיחידות אלה, ולמיטב ידיעתי הלא-עדכנית הם נדירים למדי.

berrale

New member
חוקית נכון

אבל, ברור מאליו שכלל זה אינו הגיוני וסביר. אפילו נקח"ל מסכים עם כך, ולפיכך כל מי שקובל העניין נבדק לגופו, גם לאחר שלושה חודשים. אין לומר נואש מראש !!

berrale

New member
תיקון נוסף

מדור עתודה לא משקיע, (לא משקיע !!) משאבים ו/או מאמצים בבירור טענות בנוגע לאי שיבוץ במקצוע. עברתי את כל הבירורים האפשריים, ואף אחד שם לא טרח לעשות מאומה מלבד לסמוך על תגובת החייל שסמך על תגובת המפקדים הישירים שסמכו על ראייתם הקלוקלת. רק כשהגעתי לנקח"ל, ורק בפעם השנייה מישהו שם באמת טרח לעשות בירור ענייני. הסתייגות: הדברים נכונים למועד שחרורי - 7/01 , ואף שאינני מעודכן, לדעתי, על סמך היכורתי את צבאנו, נכונים גם לגבי היום.

avi21

New member
אתה ממש אופטימי

במקום שבו אני משרת כמעט כל מחזור אחד מהאנשים שמתקבלים דורש בתוקף לעבור, חלקם מצליחים וחלקם סובלים עד עצם היום הזה. מה שבטוח שלא ביטלו לענף הזה שום תקן מהנדס. ואני משוכנע שבמקום הזה כל מהנדס הוא מיותר אפילו הנדסאי זה הגזמה. כשבאה ועדת ביקורת לברר האם הטענות נכונות , הרע"ן שלנו שהוא יש מאוד מאוד מאוד חזק בחיל ( רפואה ) הצליח לשכנע שיש צורך במהנדסים. וכמו שאמרתי כבר קודם אני לא מכיר אפילו מהנדס אחד שמשרת שם שאומר שבאמת התפקיד דורש זאת. מסכנה: לשכנע לעבור תפקיד זה מאוד מאוד קשה.

למעלה