שאלה

שאלה

שלום לכולם,

שמעתי שעפ"י החוק מגיע לי לקבל החזר מהעבודה עבור שעות שהחסרתי
עקב בדיקות הריון, כגון העמסת סוכר 100 גר' וכו'.. האם מישהי יודעת משהו לגבי זה?

תודה.

mitmit11

New member
40 שעות בדיקות בהריון

שעות בדיקות (אאל"ט מכורח חוק שוויון הזדמנויות בעבודה) – לכל עובדת בהריון מגיעות 40 שעות העדרות לבדיקות על חשבון העבודה (לא מחלה ולא חופשה), ובלבד שהיא עובדת משרה מלאה. עובדת במשרה חלקית (עד 4 שעות ביום) זכאית ל- 20 שעות בדיקות במהלך הריונה. העובדת חייבת להביא אישור מהמעבדה/רופא על הבדיקה ולעבוד מינ' שעות באותו יום, לא ניתן לקחת יום מלא כבדיקות.

ממליצה לך לבדוק מול משאבי אנוש בארגון שלך מה הנהלים. יש מקומות שלא מבקשים אישור, יש כאלה שמשלימים ליום עבודה מלא ולא משנה כמה רשום על האישור ויש כאלה שמזכים אותך על הזמן שכתוב באישור בדיוק (שהוא תמיד פחות ממה שאת מחסירה בפועל). אגב, בחלק מהמקרים תוכלי לבקש מקופ"ח אישורים רטרואקטיביים כי הם רואים במחשב שביצעת בדיקה.

כנראה שקצת הסתבכתי

עברתי ניתוח קיצור קיבה לפני שנה וחודשיים
ובגלל שנכנסתי להריון די מהר אז הדיאטנית רוצה שאני יהיה במעקב יותר צמוד
ובגלל שלקחתי חופשה בחג וביום ראשון יש לי ביקורת ובעבודה אמרתי שיש לי בדיקות והיא ישר נתנה לי אישור רק אמרה לי לכתוב בסידור עבודה שהגשתי לה שביום ראשון אני צריכה חופש לבדיקות
ועכשיו שראיתי מה שכתבת שמותר חצי יום וצריך להביא אישור אז נראה לי שזה יהיה קצת לא בסדר מצידי אם פתאום אני יתן לה אישור מהבית חולים ושיהיה כתוב שם ביקורת אחרי ניתוח
אז מה אני יעשה במצב כזה???
גם ככה כבר קשה לי לעבוד וכ״כ מחכה לעוד חמישה חודשים בעז״ה שאני יעזוב ת׳עבודה הזאת

mitmit11

New member
יום ראשון היה ערב חג לא?

מה נהוג אצלכם - יום מלא/חצי יום? זה די מקרה קצה ותוכלי להתיעץ על זה אחרי שתספרי. מקסימום קחי את זה כיום מחלה רגיל.
ברוב המקרים אגב את יכולה לבקש שיכתבו בדיקות או בדיקות הריון באישור. אגב, אם הביקורת אחרי ניתוח היתה בגלל ההריון (ואחרת לא היתה מתרחשת או מתרחשת במועד אחר) זה לגיטימי לדעתי לנצל את זה מ-40 השעות.

זה יהיה ביותר ראשון הקרוב

לא ידעתי את זה עד עכשיו שיש לי אפשרות לקחת חופש על בדיקות

RonitW

New member
אולי ניתן לבקש אישור ללא פירוט הסיבה?

זה גם מקובל. לא קשור להריון. היו כמה מקרים שלא רציתי שידעו בעבודה איזה בדיוק בדיקות אני עושה אז ביקשתי אישור מחלה ללא ציון הסיבה.

smile4me

New member
עונה

אמנם לא השתמשתי אבל יש מכסה של שעות שאת יכולה לנצל לטובת בדיקות, תלוי באחוזי המשרה שלך.

תקראי פה:

למעלה