שאלה

break of dawn

New member
שאלה

אני לא בטוחה שכאן זה המקום לשאול את השאלה שלי אבל אני לא מוצאת מקום מתאים יותר אז אשאל פה. אם מישהו פורץ לי ולאנשים למהרשימה שלי למסנג'ר בלי הפסקה (כבר יותר משבוע) יש טעם בכלל להגיש תלונה במשטרה? העניין הוא שזאת לא סתם פריצה חד פעמית, זאת ממש הטרדה. הוא דיבר עם חברה שלי מהשם משתמש שלי והוא שכנע אותה לעשות איתו מצלמה, היא הסכימה משום שחשבה הזאת אני והוא הראה לה את איבר מינו. הוא מדבר איתי לפעמים משם משתמש של חבר שלי, מציק ופורץ לכל הרשימה שלי וכו'. הוא איים שיפרוץ לי למחשב וימחק דברים (למרות שאני בספק שהוא יודע לעשות את זה). אני באמת לא יודעת מה לעשות. הגשת תלונה במשטרה בכלל תעזור? לא נראה לי שהם יעשו משהו. פתחתי מסנג'ר חדש אבל הוא ממשיך להטריד את כל שאר האנשים ברשימה שלי. יש דרך לעצור את זה? אגב, הוא גם אמר שאם אני אסכים לעשות איתו שיחת מצלמה הוא יפסיק להטריד אותי. להסכים לזה ולקחת את הסיכון? תודה

תשובה

לעיונך חלק מהפרסום של היחידה לחקירות מחשב בלהב 433 כפי שמפורסם באתר של משטרת ישראל: "המפלג לחקירת עבירות מחשב נותן מענה לאתגרים הטכנולוגיים העומדים בפני המשטרה. המפלג אמור לתת מענה לפשעי האינטרנט המבוצעים ברשת, לעבירות מחשב כהגדרתן בחוק המחשבים, לעבירות קלאסיות כגון מרמה, זיוף כרטיסי אשראי, עבירות מין ועבירות אחרות המבוצעות ברשת. המפלג נותן מענה במקרים של חקירת מחשבים ושחזור ראיות מתוך מחשבים שנתפסו אצל חשודים בעבירות שונות, כגון רצח, סמים, שוחד, מרמה וכו'. ככלל אפשר לסווג את פעילות המפלג לשלוש קטגוריות עיקריות: עבירות מחשב כהגדרתן בחוק המחשבים. מדובר, בדרך כלל, במקרים בהם בעל המחשב הוא הקורבן או יעד התקיפה. למשל: חדירה לחומר מחשב - בעולם שבו מידע רב שנצבר, בתחומים רבים, האינפורמציה אגורה במחשבים. לכן עולה צורך להגן על מאגרי מידע אלה. משום כך קבע המחוקק שחדירה למחשב שלא כדין, דהיינו - ללא רשותו של בעל המחשב, היא עבירה שהעונש בצידה הוא שלוש שנות מאסר. חדירה לחומר מחשב כדי לעבור עבירה אחרת - מי שחודר למחשב שלא כדין במטרה לבצע פעילות פלילית אחרת. למשל, החודר למחשב לשם חדירה לפרטיות, מבצע פשע ודינו עד חמש שנות מאסר. שיבוש או הפרעה למחשב - למשל "מניעת שירות" (Denial of Service) או כל סוג אחר של הפרעה לפעולתו התקינה של המחשב (כגון שינוי קוד מקור בתוכנה באופן המונע שימוש רגיל בתוכנה זו) הוא עבירה שדינה שלוש שנות מאסר. עריכת נגיף (וירוס) מחשב - מי שעורך/מכין וירוס מחשב דינו שלוש שנות מאסר. וירוס מחשב מוגדר בחוק המחשבים כתוכנה המסוגלת "לגרום נזק או שיבוש למחשב או לחומר מחשב בלתי מסויימים". הפצת נגיף (וירוס) מחשב - מי שמפיץ וירוס מחשב דינו חמש שנות מאסר, ואין זה משנה איך הוא עושה זאת, בין שהוא מעביר אותו לאחרים תוך התחזות לקובץ תמים ובין שהוא מחדיר אותו למחשב בעצמו או שהווירוס מפיץ את עצמו (וירוס תולעת). עריכה והפצה של סוסים טרויאניים - סוס טרויאני הוא למעשה סוג מסוים של וירוס מחשב, ולכן מי שעורך סוס טרויאני דינו שלוש שנות מאסר, ומי שמפיץ סוס טרויאני (ושוב, לא משנה אופן ההפצה), דינו חמש שנות מאסר. 2. עבירות "רגילות" שבוצעו בעבר ללא מחשב. כיום העבריינים גילו את הפוטנציאל הגלום במחשב המאפשר, מחד, להעצים את פעילותם הפלילית ומאידך, להקשות על חוקרי המשטרה את גילויים. מדובר בעבירות קלאסיות של מרמה, גניבה ,זיוף וכן עבירות מין, סחר בסמים, עבירות ביטחוניות, הימורים, הסתה לאלימות, איומים ולמעשה כל עבירה שניתן לבצעה באמצעות מחשב, רשת האינטרנט או הודעות דואר אלקטרוני. בעבירות אלו המחשב משמש ככלי, או אמצעי, לביצוע העבירה. 3. כל עבירה אחרת שהמחשב עשוי לשמש בה ככלי עזר לחקירה. לדוגמא, כשהמחשב משמש כלי לקיבול הראיות היכולות לבדוק את רמת הקשר של המעורבים למקרה הנחקר. כך ניתן להוכיח באמצעות המידע האגור במחשב את אשמתם (או את חפותם) של החשודים בתיק. למשל מחשב המכיל סרט מצלמות אבטחה - יש צורך במיומנות ובידע מקצועי על מנת לתפוס את המחשבים ולהפיק מהם פלט ראיות קביל עפ"י דיני הראיות. האם נפלת קרבן לעבירת מחשב וברצונך להתלונן במשטרה? האם ידוע לך על מקרים של חדירה למחשבים לצורך גרימת נזק, גניבת מידע, שיבוש פעולת מחשב או ביצוע עבירה אחרת? האם ידוע לך על מקרים של הכנה, התקנה או הפצת וירוסים? האם ידוע לך על מקרים שבהם המחשב שימש ככלי לביצוע עבירות כמו זיוף, גניבה או מעילה? כל מי שנפגע כתוצאה מאחת העבירות האלו יכול לפנות לתחנת המשטרה הקרובה למקום מגוריו או לחוקרי מחשב שבמפלג ההונאה המחוזי, ולהגיש תלונה על כך. דרכי ההתקשרות למחוזות הן כדלקמן: מחוז צפון - 048648155/4 מחוז דרום - 086468897/03 מחוז מרכז - 089325440/1 מחוז תל אביב - 036802224 מחוז ירושלים - 025683286 מחוז ש"י - 025424427 לשם ייעול הטיפול, יש לתאם את ההגעה לתחנה מראש עם חוקר המחשבים (ייתכן שתידרש להביא עמך ציוד ו/או נתונים כלשהם). תוכל גם לכתוב לנו דרך אתר זה באמצעות "ראית, שמעת" .

למעלה