שאלה

Blackpanter1י

New member
שאלה

אפשר להתחיל ללמוד שנים מקרא ואחד תרגום מעכשיו, או שצריך לחכות ליום שלישי? ועוד דבר הבנתי שפסוק שאין עליו תרגום רש"י צריך לקרוא 3 פעמים (בתנאי שאני לא גם את תרגום אונקולוס), אבל במקום הפסוק שרש"י לא פירש... אפשר לקרוא פירוש של מפרש אחר?

תשובה

אפשר להתחיל לקרוא שתיים מקרא ואחד תרגום החל ממנחה של שבת [את של הפרשה של שבת הבאה למשל אם קראנו בבוקר את בראשית ובצהריים את נוח אז החל ממנחה אפשר לקרוא את של נוח]. לא שמעתי על זה גם לא בהלכות שתיים מקרא ואחד תרגום. כעיקרון התרגום זה אונקלוס ולא רש"י רק המחמירים קוראים גם עם רש"י זה לא מעיקר הדין, עיקר הדין זה פעמיים מקרא ואחד תרגום שזה יש בכל הפסוקים.

Blackpanter1י

New member
ואם אני לא מבין כלכך את התרגום

אז איזה מן תרגום זה? בשולחן ערוך כתוב שגם פירוש נחשב כמו תרגום, וירא שמים יקרא גם אונקולוס...

Blackpanter1י

New member
ועוד דבר זה משנה אם אני קורא כל פסוק

פעמים ואז רש"י, ואז בסוף את תרגום אונקולוס?

שמו"ת...

מתחילים לקרוא לא לפני יום רביעי ורצוי להספיק לסיים עד שבת בבוקר. מעיקר הדין יש לקרוא עם תרגום אונקלוס אבל מאחר ואינך מבין - בשלב זה, את לשון הארמית, יש להוסיף ולקרוא גם את פירוש רש"י.

Blackpanter1י

New member
רגע אז בכל מקרה לקרוא אונקולוס?

והאם הסדר שאמרתי הוא בסדר? כי זה לא נוח לקרוא כל פסוק במקרא פעמים, ואז לקרוא את תרגום אונקולוס ואחריו רש"י על אותו הפסוק ,כי זה לא מספיק זורם.. ואני מעדיף לקרוא ברצף חלק מסוים לפחות (רש"י או אונקולוס).

אצלנו....(מנהג תימן) ../images/Emo13.gif

נהגנו מקטנות, ללמוד את הפסוק לקרוא את התרג'וּם ולאחריו שוב את אותו פסוק אח"כ עברנו לפסוק הבא. כשכבר גדלנו קצת יותר... היינו לומדים פסוק תרגום פסוק תרגום ... ...

למעלה