שאלה

נו עה

New member
שאלה

גרין כארד: תוך כמה זמן מקבלים אותו אחרי שמתחתנים בארה"ב?

shir s1

New member
../images/Emo151.gif 11 חודשים

לי לקח בדיוק 11 חודשים. נכנסתי לארה"ב בויזת ארוסה (fiance) ואחרי החתונה הגשתי בקשה לשינוי סטטוס למעמד של תושב, שזה בעצם הגרין קארד. בינתים קיבלתי אישור עבודה ואישור לעזוב את המדינה למקרה הצורך תמורת כמאתים דולרים נוספים. 11 חודשים לאחר מכן נקראנו אני ובעלי היקר לראיון במשרד הגירה. שם אחרי התבוננות באלבומי תמונות של חתונה וכל שאר הנירת, הנפיקו לי במקום ברוב פאר והדר גרין קארד זמני, שהיה דרך אגב בצבע לבן. חודש נוסף עבר, וקיבלתי בדואר את הכרטיס הקבוע לתקופה של שנתיים. בהצלחה שירלי

tali KS

New member
שאלה לי אליך

לפני כ- 3 שבועות קיבלתי את אישור העבודה שלי. אני נשואה לאמריקאי (ישראלי ) האם לאחר מילוי כל הניירת וקבלת הסושייל סקיוריטי היית צריכה לעשות עוד משהו על מנת לקבל את הגרין קארד או שפשוט הם שלחו לך זימון ?? נ.ב הם ביקשו לראות תמונות ?

shir s1

New member
תשובה

לאחר שמילאתי את כל הניירת חיכיתי בסבלנות וקיבלתי אחרי כשלושה חודשים זימון ראשון בדואר ללקיחת טביעות אצבעות שהם שולחים ל אפ. בי. איי כדי לוודא שאת לא מבוקשת וכאלה ואז הם שלחו לי זימון נוסף לראיון עם הבעל. הם ביקשו לראות כל מסמך מקורי שאי פעם צירפת עותק לבקשה. כגון תעודות לידה, דרכונים, החזרי מס של שלושת השנים האחרונות, חוזה שכירות על שם שניכם, חשבונות בנק משותפים וכל מה שיכול להעיד על משק בית משותף. הם גם רצו לראות תמונות של שנינו ביחד ושל החתונה וגם תמונות של שאר המשפחה שלו איתי ושל המשפחה שלי איתו. כמה שיש לך תקחי איתך לראיון. אני לקחתי 4 אלבומים שלמים. המראיין שאל שאלות כל אחד בנפרד למרות שהיינו באותו חדר כגון מתי הכרנו ואיך ומתי התחתנו מקווה שעזרתי שירלי

tali KS

New member
והזימון

עם הבעל היה כמה זמן לאחר אישור העבודה ?

shir s1

New member
היי טלי

את זימון העבודה קיבלתי בערך שבועיים אחרי הגשת המסמכים. הראיון עם הבעל היה ביום ההנפקה את הזימון קיבלתי בערך שלושה שבועות לפני מועד הראיון. שירלי

shalvale

New member
שיר, כמה זמן לקח לך

לקבל את ויזת הארוסה? מרגע הגשת הבקשה כאן בשגרירות בארץ?

shir s1

New member
המון זמן

בעלי הגיש את הבקשה בארה"ב ואחרי שהם אישרו את הבקשה הראשונית התיק נשלח לטיפול השגרירות בת"א. ואז הם קראו לי לראיון וראיון נוסף כי חסרו לי כמה מסמכים לכן חשוב שיהיה לך כל מה שהם מקשים בדיוק איך שהם רוצים את זה. ואז נשלחתי לבדיקות רפואיות וכשהתשובות הגיעו זה לקח עוד שבוע. בסופו של דבר כל העסק לקח כ - חמישה חודשים והטיפול בארץ קצת התעכב כי זה היה באוקטובר 2000 כשהאנתיפדה פרצה וסגרו את השגרירות לכמה ימים. בנוסף הם ביקשו ממני מסמכים שימולאו ע"י בעלי שגר בארה"ב אז גם הייתי צריכה לחכות לfed ex. מאז שהתיק הגיע לארץ זה לקח בערך חודשיים. אני לא יודעת אם כשממלאים את הבקשה בארץ זה יותר מהר. בהצלחה שירלי

למעלה