שאלה

שאלה../images/Emo21.gif

דילמה לחלל את השבת או להקשיב להורים? (נגיד ההורים אומרים לך לנקות את הסלון בשבת נגיד ורק נגיד)

אלי ו.

New member
איש אמו ואביו תיראו

ואת שבתותי תשמורו, אני ה'. קרא עוד כאן. http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=2922

תוכל להגיד לי בתימצוט

על השאלה שלי לפי האתר כי אני לא ממש מבין מה המסקנה והתשובה לשאלה ששאלתי תודה

asaf2000

New member
פסוק מפורש

אסור לחלל שבת אפילו בשביל לכבד אב ואם.

loters

New member
תגובה

כתב הרמב"ם מי שאמר לו אביו לעבור על דברי תורה בין שאמר לו לעבור על מצות לא תעשה או לבטל מצות עשה אפילו של דבריהם, הרי זה לא ישמע לו שנאמר איש אמו ואביו תיראו ואת שבתותי תשמורו כולכם חייבין בכבודי. (עד כאן לשונו) דהיינו יש דיון בגמ' (ב"מ לב ע"א), ולמעשה יוצא כך: לולא שהייתה התורה כותבת לי "איש אמו ואביו וכו' ואת שבתותיי" הייתי אומר שהואיל והוקש כבוד אב ואם לכבוד המקום (ובגמ' מוכיח זאת מפסוקים) מותר לעבור על כבוד המקום כדי לקיים מצות עשה של כיבוד אב ואם, כתבה לי התורה איש אמו ואביו תיראו [ועם כל זה:] את שבתותיי תשמורו, דהיינו אע"פ שיש מצוה חמורה של כיבוד אב ואם (ובירושלמי הלשון "מצוה חמורה שבחמורות"), תקיים אותה תוך שמירה על כבוד המקום, ולכן אמר לו אביו לחלל שבת לא ישמע לו, שנא' את שבתותיי תשמורו וכו'.

loters

New member
נ.ב: לגבי ניקוי בשבת

תלוי מה עושים בניקוי הזה אם זה רק סידור ונחוץ לעכשיו, ואין שם מוקצה מחמת חסרון כיס וכד' (ולא עוברים על בורר) אז ייתכן מאוד שמותר, והכל לפי העניין.

יש פה סתירה

מצד אחד אומרים שמצווה בין אדם לחברו יותר חשוב ממצות אדם למקום דרך אגב אני מאוד מודה לכם שאתם עוזרים לי רק אם תוכלו לכתוב בשפה יותר ברורה כי אני בסה"כ בן 17 ואתם כותבים בשפה לא ממש מובנת תודה

חזי147

New member
תיראה

אם הם מבקשים לסדר תסלון לא לנקות ושל\\לשטוף וכל זה תעשה את זה אם הם מבקשים לנקות וכל שאר הדברים זה בהחלט איסור ואסור לך להקשיב להם מכאן תעשה מה בראש שלך אמרתי לך מה צריך לעשות... כל טוב

asaf2000

New member
רעיון יותר טוב

הרי גם כשמבקשים רק לסדר יוצא לפעמים שנוגעים במוקצה.. אולי שיעשה להם הפתעה וכל יום שישי לפני שבת ינקה את הסלון לכבוד שבת קודש ולכבוד מצוות כיבוד אב ואם.

למעלה