שאלה-

מצב
הנושא נעול.

TaZ girl 18

New member
שאלה- ../images/Emo183.gif

שאלה-

התחלתי לעבוד במקום חדש..חברה דיי מוכרת וגדולה המנהל אמר לי כי הם משלמים נסיעות לפי מחיר חודשי-חודשי ולא לפי יום.. וככה יוצא שאני אמורה לקבל פחות.. האם זה חוקי לשלפ נסיעות לפי חודשי חודשי?? קראתי איפשהו שצריכים לשלם לפי יום.. אשמח לתשובה מהירה
נ.ב -אם אני בת 18.5 כמה אני אמורה לשם לביטוח לאומי אם בכלל...? - האם מקום עבודה מורשה לשלם לסטונדנטים יותר ולשאר רגיל?! כי בעצם זאת הפלייה.. תודה ושבת שלום

מותר לשלם לפי חופשי-חודשי.

שאלה-

התחלתי לעבוד במקום חדש..חברה דיי מוכרת וגדולה המנהל אמר לי כי הם משלמים נסיעות לפי מחיר חודשי-חודשי ולא לפי יום.. וככה יוצא שאני אמורה לקבל פחות.. האם זה חוקי לשלפ נסיעות לפי חודשי חודשי?? קראתי איפשהו שצריכים לשלם לפי יום.. אשמח לתשובה מהירה
נ.ב -אם אני בת 18.5 כמה אני אמורה לשם לביטוח לאומי אם בכלל...? - האם מקום עבודה מורשה לשלם לסטונדנטים יותר ולשאר רגיל?! כי בעצם זאת הפלייה.. תודה ושבת שלום
ומותר בכלל לקנות לך חופשי חודשי ולתת לך את זה. לגבי התשלום שלך לביטוח לאומי, אם את לפני גיוס ועומדת להתגייס עד גיל 20, את אמורה להיות פטורה מתשלום (אני לא בטוח בתשובה הזו, כדאי לבדוק אותה). אם את לא עומדת להתגייס - את חייבת בתשלום. מותר למעביד לשלם שכר שונה לעובדים שונים באותו תפקיד ובאותו היקף משרה, בתנאי שהוא לא יפלה אותם על בסיס אחד מהדברים שכתובים בחוק (מין, גיל, מעמד אישי, הורות, נטיה מינית, דת, וכד').

TaZ girl 18

New member
משהו נוסף..

ומותר בכלל לקנות לך חופשי חודשי ולתת לך את זה. לגבי התשלום שלך לביטוח לאומי, אם את לפני גיוס ועומדת להתגייס עד גיל 20, את אמורה להיות פטורה מתשלום (אני לא בטוח בתשובה הזו, כדאי לבדוק אותה). אם את לא עומדת להתגייס - את חייבת בתשלום. מותר למעביד לשלם שכר שונה לעובדים שונים באותו תפקיד ובאותו היקף משרה, בתנאי שהוא לא יפלה אותם על בסיס אחד מהדברים שכתובים בחוק (מין, גיל, מעמד אישי, הורות, נטיה מינית, דת, וכד').
משהו נוסף..
תודה...
רק עוד שאלה קטנה- מותר להוריד מהשכר על יציאה להפסקה?

TaZ girl 18

New member
../images/Emo2.gif

כן, בתנאי
שאורך ההפסקה הוא חצי שעה או יותר והעובד רשאי לצאת ממקום העבודה במהלך ההפסקה.

עבדתי במקום כלשהו...ההפסקה הייתה רבע שעה! והיו מורידים לנו על כך מהשכר.. -זה חוקי או לא???

שיר ורד

New member
חוק שעות עבודה ומנוחה

אבל...
שפניתי למעסיק ושאלתי אותו אם זה חוקי..הוא טען שכן יש חוק שאכן מחייב לשלם על הפסקה? גם אם היא עורכת רבע שעה??
חוק שעות עבודה ומנוחה
קובע שהפסקות קצרות למנוחה והחלפת הכח נכללות בשעות העבודה. מצד שני, הוא קובע שהפסקות של חצי שעה ויותר לא יכללו בשעות העבודה רק אם העובד רשאי לצאת ממקום העבודה בהפסקה. אם תוכל להוכיח כי בכל יום הופחת משכרך בגין הפסקה של רבע שעה, תגיש תביעה בגין הלנת שכר כנגד המעביד (על כל השעות שהופחתו משכרך), לדעתי, בית הדין יפסוק לטובתך או יציע לכם לסגור בפשרה. המעביד עשוי אומנם לטעון שהפסקה של רבע שעה איננה מיועדת למנוחה והחלפת כוח, והיית רשאי לצאת בהפסקה זו מחוץ למקום העבודה, עליך יהיה לטעון במקרה כזה, שאורכה הקצר של ההפסקה איננו מאפשר יציאה אמיתית ממקום העבודה ואיננו עונה להגדרות של הפסקה שניתן לנכות משכר העובד.

שיר ורד

New member
תשלום דמי ביטוח לאומי

תשלום דמי ביטוח לאומי
צעיר/צעירה בני 18-21 יהיו פטורים מתשלום דמי ביטוח לאומי במידה יתגייסו לצה"ל או לשירות לאומי עד גיל 21 ומתקיים לגביהם אחד התנאים הבאים: 1. הם לומדים במוסד לימודים על יסודי או בהכשרה מקצועית. 2. הם מקבלים קצבת שארים מהביטוח הלאומי. זאת על פי סעיף 351 (יא) (2א-2ב) לחוק הביטוח הלאומי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה