שאלה שעלתה לי בראש..

מצב
הנושא נעול.

Shark Alarm

New member
שאלה שעלתה לי בראש.. ../images/Emo26.gif

שאלה שעלתה לי בראש..

ברכבת הקלה שמתוכננת למטרופולין ת"א (גוש דן), אומרים שתהיה רכבת כל 1.5-3 דקות.. השאלה היא אם יהיה לנת"ע כל כך הרבה מערכות של הסעה
כי הרי יש להם 4 קווים (תמונה מצורפת) וגם אומרים שיהיו 33 תחנות לאורך הקו האדום בלבד, זה לא יגרום לעיכוב או משהו
וזה לא יעשה את הרכבת לפחות מהירה
, בכל מקרה, יש עוד זמן עד שהרכבת בכלל תפתח...

איליה.

New member
הקו האדום

שאלה שעלתה לי בראש..

ברכבת הקלה שמתוכננת למטרופולין ת"א (גוש דן), אומרים שתהיה רכבת כל 1.5-3 דקות.. השאלה היא אם יהיה לנת"ע כל כך הרבה מערכות של הסעה
כי הרי יש להם 4 קווים (תמונה מצורפת) וגם אומרים שיהיו 33 תחנות לאורך הקו האדום בלבד, זה לא יגרום לעיכוב או משהו
הקו האדום
מה הכוונה מערכות של הסעה? אתה מתכוון לציוד נייד? ברור שכמה שיש יותר תחנות, ככה הרכבת יותר איטית. אבל עדיין היא תהיה הרבה יותר מהירה מאוטובוס, כי היא לא עומדת ברמזורים ובפקקים.

Shark Alarm

New member
הכוונה שלי.. ../images/Emo26.gif

הקו האדום
מה הכוונה מערכות של הסעה? אתה מתכוון לציוד נייד? ברור שכמה שיש יותר תחנות, ככה הרכבת יותר איטית. אבל עדיין היא תהיה הרבה יותר מהירה מאוטובוס, כי היא לא עומדת ברמזורים ובפקקים.
הכוונה שלי..

במערכות הסעה היא: קטר וכמה קרונות אחריו.....

איליה.

New member
זה נקרא ציוד נייד.

הכוונה שלי..

במערכות הסעה היא: קטר וכמה קרונות אחריו.....
זה נקרא ציוד נייד.
מערכת ההסעה היא שם כולל לכל הרכבת הקלה ביחד - התשתית, הציוד הנייד וכל מה שמסביב. לשאלתך, למה שלא יהיה מספיק ציוד נייד? כמות הציוד הנייד שתירכש תהיה תלויה בצרכים.

איליה.

New member
ולגבי 4 קווים

זה נקרא ציוד נייד.
מערכת ההסעה היא שם כולל לכל הרכבת הקלה ביחד - התשתית, הציוד הנייד וכל מה שמסביב. לשאלתך, למה שלא יהיה מספיק ציוד נייד? כמות הציוד הנייד שתירכש תהיה תלויה בצרכים.
ולגבי 4 קווים
בשלב הראשון מתוכנן הקו האדום בלבד, שאר הקווים עדיין רחוקים מביצוע.

oren*

New member
אם הרכבות נוסעות על אותה מסילה

שאלה שעלתה לי בראש..

אם הרכבות נוסעות על אותה מסילה
בזמנים קבועים, אין סיבה שיגרם עיכוב. במרווחים של כמה מאות מטרים בין תחנה לתחנה, בכל מקרה לא ניתן לפתח מהירות של רכבת בינעירונית (ועדיין זמן הנסיעה יהיה קצר בהרבה מזה של רכב פרטי או אוטובוס).

alexUK

New member
במטרו לונדון ופריז

שאלה שעלתה לי בראש..

במטרו לונדון ופריז
המרווח בין תחנות מגיע לדקה-שתיים. בלונדון לוקח כשעה לחצות את העיר מקצה לקצה בצורה כזאת. לדעתי זה מאד מהיר, כי במכונית זה יכול לקחת גם שעתיים ויותר. חוץ מזה, היתרון של תחתית הוא לא כל כך במהירות אלא ביעילות ופשטות. אז גם אם יקח כשעה להגיע מפתח תקווה ליפו, עדיין ההבדל עצום.

מצב
הנושא נעול.
למעלה