שאלה שמטמטמת אותי כל היום...

Itzik200

New member
שאלה שמטמטמת אותי כל היום...

למה אורי פיינמן מתכוון שהוא אומר בשיר הבה נגילה גילה: "וריבת ירושלים קומי ונלכה"???? שהריבה טעימה והוא רוצה לקחת אותה לעצמו? צריך לטעום את הריבה של ירושלים נשמע לי טוב אני רוצה תשובה רצינית!

איליה.

New member
זה לא אמור להישמע זהה.

בעברית אומרים וְריבת - עם שווא, לא עם שורוק.

space1

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

זה היה טוב...

space1

New member
אפרופו אורי פיינמן

(לא שאני מעריץ נלהב) תמיד עניין אותי ממה הבן אדם עושה כסף. הוא לא מופיע יותר ולא נראה לי שהוא הוציא דיסקים בשנים האחרון... בכלל, יש הרבה זמרים כאלה שצצים פעם בעשור. המשכורת עד כדי כך טובה שאפשר להעלם לכמה שנים?

space1

New member
גם אני מראשון

גם אני מראשון - ממזרח העיר, ועניין החלטורות מאוד קורץ לי (בייחוד עם אורי פיינמן)...

Itzik200

New member
סליחה על ההבילות ואני עוד רציתי להי

ות מורה ללשון.... שכחתי מזה.... איליה אני צריך שיעור קל בעניין של ו' החיבור... עם השורוק והשווא נזכיר לי את אלי יצפאן ולימור לבנת "וירושלייייייייים" עכשיו פתאום אני שומע שזה עור הת ירושלים ואני לא שומע את הריבה... ואיליה! תן כמה משפטים על הענין...

איליה.

New member
../images/Emo32.gif ביקשת כל כך יפה... ../images/Emo13.gif

באופן רגיל - ו' החיבור מנוקדת בשווא. לפני אותיות בומ"ף או לפני אות מנוקדת בשווא - ו' החיבור הופכת לשורוק. לפני י' מנוקדת בשווא - ו' החיבור מנוקדת בחיריק מלא והשווא שמתחת לי' נמחק, כמו וִירושלים. ויש צירופי מלים קבועים שבהם ו' החיבור מנוקדת בקמץ, כמו עשרים וָשש. ואם שכחתי משהו, יש לנו פה מורָה ללשון.
אז המיקרופון עובר אלייך, טליה.

למעלה