שאלה שמדירה

חרה של חכם

לחכם! אלי קאל אל תגרד חרה יבש הוא לא רק ג'הל ואחמק הוא טיפש כי את העבר אין לקבור צריך להסתכל לו בעינים גם אם לפעמים הטפשים מקבלים קור ברגלים האמת הברורה עדיפה על כל הכיסויים וולי מא ינקי, בלחרה יבקי. יוסי

סועד

New member
ובאותה מוזה של שירים

מתוך שיר של סלימה פאשה : "מה ינפע עיון אל באכי".

הנחש משיל עורו

לוואחד היקר? הנחש את עורו תמיד ישיל להסתיר ולכסות את אשר עולל אך ההסטוריה שופטת ברעדה וחיל ולא תסלח גם אם יעבור יובל אם אין עבר בטוח שאין עתיד ויכול כל חכם קטן בגרוש להגיד מה שיגיד. יוסי

עיראקי פיג'מה

סאנשיין !!! אחקי לק חקייי ועביקי בלקוטיי עם עלותינו לארץ (לצערי לא גרנו במעברה) שלחו אותי לביה''ס, וכרגיל הלבישו אותי בחליפה ועניבה. עד היום זכורה ומהדהדת בראשי קריאתם של הילדים כאשר רדפו אחרי וקראו לי אבא...אבא... כמובן למחרת סרבתי ללכת לביה''ס עד אשר קנו לי טרנניג כחול כמו לכולם. לגבי הפיג'מה לדעתי : הואיל ורוב העיראקים היו סוחרים ומטבע הדברים שבצהרים חזרו הביתה למנוחה כמובן שהעלו על עצמם פיג'מה הלבוש הנוח ביותר . עשו זאת גם כאן בארץ. רק שבארץ הם לא היו סוחרים אלא מובטלים ולכן נראו במרבית היום עם פיג'מה. יוסי

יוסיסי../images/Emo140.gifאי לא בלה ת'מך-בלי לפגוע

באף אחד. כאשר לעבר יש השלכות קשות על ההווה וטראגיות על העתיד אז כן צריך להאבק כדי להקטין את הנזקים המצטברים הנובעים משגיאות העבר, כדי שנחיה בחברה בריאה יותר במזרח תיכון חדש לכולנו ולא לעשירון מצומצם.

שאלה שמדירה

את שנתי מה הקשר לעירקאים ולפג'מות שזה תמיד נאמר ביחד???????

../images/Emo17.gifלעזיזי יוסי

מענין מאוד לש קלת לצערך לא ההית במעברה הרי בתקופת המעברה היו חיי צנע ותנאים דחוקים. ועוד גבר שרציתי לשאול מהו לדעתך הדמוי העיסקי\או הדעה הרווחת שיש אל יהודי עיראק בעסקים| ןאם יש הבדל בין אז להיום

לבנת אלרפדיין

לבנת אלרפדיין. יא חביבה יא נור אלעיין. כל קלמה תשווא אלמס מנין גבתיהה יא בנת אלנאס. בהערכה יוסי

קאם? אולי עדיף כך?

كَم دُوب وِيَّاك? שיהיה לך ולכולנו יום מאושר, יהודה כץ

תרגמי "כם" ותביני את עמדתי בנידון.

תרגמי גם קאם ואז יהיה אפילו ברור יותר. בתור עיראקית, את יותר מכל דובר ערבית אחר צריכה להכיר את ההבדל בין ק ובין כּ. יום טוב לך, סועד, יהודה כץ

מעניין

סאנשיין חביבה!! לחיות במעברה זו היתה חוויה גדולה ,לדעתי מחשלת ומלאת אתגרים בחיי היום יום. זכור לי שהלכנו לבקר קרובי משפחה דודים ובני דודים למרות הקשיים שהיו להם כל ערב הם עשו חפלה של שירים ונגינה על כל מני כלים מאולתרים,ואנחנו שגרנו בעיר היה לנו פחמדסת. הדמוי העסקי של העיראקים הוא של אנשי מסחר ממולחים כמעט כמו הפרסים רק לא קמצנים.(זה בצחוק).משכילים,ליברלים במחשבתם הדתית לא קיצונים דיקנים וייקים,אוהבי החיים הטובים, כמובן שכל מה שכתבתי זה בערבון מוגבל זה לא מגובה במחקר אלה ידע אישי. יוסי יוסיסי

mongol1

New member
בגלל שלעירקים יש נטיה

לארח אורחים תוך שהם לובשים פיג'מות.

mongol1

New member
ברצינות רבה.

זה מנהג, בעיקר לאורחים כדי לתת לאורח הרגשה ביתית.

למעלה