שאלה של מתחילים - תמחור עלויות משלוח

LOLIPOLY

New member
שאלה של מתחילים - תמחור עלויות משלוח

שלום לכולם, מקריאה ועיון בתגובות בפורום ראיתי שיש כאן אנשים מנוסים בתחום... אני עושה את צעדי הראשונים באיביי ויש בידי מס' מוצרים אותם אני רוצה לפרסם באיביי השאלה שלי היא איך מתמחרים את עלויות המשלוח? האם חובה לפרסם את זה במודעה? תודה מראש למגיבים..

panayotiss

New member
שאלה טובה

נתחיל בשאלה השניה שהתשובה היא לא, את לא צריכה להסביר במודעה שלך איך הגעת ל מחיר המשלוח. לגבי השאלה הראשונה היא מתחלקת לשניים איך אני מחשבת את דמי המשלוח איך אני מציגה את דמי המשלוח חישוב דמי המשלוח - את שוקלת את המוצר במשקל של עד 5 קילו (אם את רוצה להיות רצינית כדאי שתצטיידי בזה) כזה למשל וניגשת לאתר דואר ישראל. לפי מדינת היעד (נניח שאת מייעדת את המוצר לארה"ב) את מחשבת את עלות המשלוח, עדיף להחמיר ולחשב לפי דואר רשום, עד 2 קילו את מחשבת לפי מכתב ומעל 2 קילו לפי חבילה. לדוגמא אם המוצר שלך משקלו 800 גרם ותשלחי אותו רשום לארה"ב תשלמי עליו 30 ש"ח. עקרונית את יכולה לחלק את העולם בגס לשלושה איזורים , ארה"ב, אירופה ואוסטרליה. לכל אחד מהם יהיה מחיר משלוח אחר. אירופה זולה ביותר, ארה"ב אחריה ואוסטרליה הכי יקרה. מעבר למחיר המשלוח את מוסיפה עלות חומרים, הזמן שלך והדלק לדואר ולספק הסחורה לפי הערכתך בגס נניח 30% מדמי המשלוח. את זה תחלקי בשער היציג של דואר ישראל ויש לך את המחיר בדולרים. לגבי הצגת דמי המשלוח זה עניין אחר. אם את יודעת שעלה לך 10$ המשלוח והמוצר נמכר במחיר כולל ממוצע של 40$ יש לך כמה אפשרויות הצגה מוצר - 40$ משלוח - חינם, יתרון שאת עולה טוב יותר באפשרויות החיפוש, חיסרון שאת משלמת עמלה רק על מחיר המוצר ובמקרה הזה זה יוצא לך יקר יותר. מוצר - 30$ משלוח - 10$, יתרון שאת משלמת פחות עמלה לאיביי (רק על 30$) , חיסרון שאין לך יתרון ממשי מול המתחרים. מוצר - 25$ משלוח - 15$, יתרון שאת נראית יותר זולה מול המתחרים במחיר המוצר, חיסרון שייתכן שיחשבו שהמשלוח יקר מדי. לפי השיטה השלישית את יכולה לראות באיזה מחיר ממוצע כולם שולחים, להשוות למחיר המשלוח שלהם ולתמחר את המוצר יותר בזול וככה להרויח מעלות המשלוח הזולה בישראל. אז ככה את יותר זולה מהמתחרים ועדיין המשלוח לא נראה יקר. בהצלחה לך

LOLIPOLY

New member
WOW תודה רבה על התשובה המפורטת !!

בטוחה שזה יעזור לעוד כמה אנשים שאולי יכנסו לכאן....

panayotiss

New member
בשמחה, זו שאלה חשובה מאוד

היה פה דיון לא מזמן ומסתבר שקשת הדיעות לאיך מתמחרים משלוח מאוד מגוונת, חלק חושבים שמספר מסויים הוא משלוח מוגזם וחלק חושבים שמספר מסויים הוא לגיטימי . כל אחד עושה את החשבונות שלו, זה לגמרי סובייקטיבי. אני חושב שמי שנוסע לספקי הסחורות ולספק חומרי אריזה ורץ לדואר ומזיע ואורז עד השעות הקטנות של הלילה מרגיש חובה להכניס למחיר המשלוח את כל אלה ומבין היטב למה shipping זה לא רק המספר שהפקידה בדואר מבקשת. מצד שני אי אפשר להיות מנותק מהעולם ולבקש 50$ משלוח כאשר ברור לכל בר דעת שזה מוגזם. צריך להפעיל common sense ולהבין שאנחנו לא חיים בבועה אלא בשוק תחרותי שאם לא תפעל לפי חוקיו לא יקנו ממך.

Yehuda00

New member
תשובה מדהימה!

כרגיל אני מחכים מתשובותיך.
אגב, אני בחלק מהמקרים משתמש בשלושת האפשרויות יחדיו... תודה רבה.

panayotiss

New member
תודה רבה רבה ../images/Emo24.gif ../images/Emo140.gif

פידבקים כאלה עושים בוקר של כייף.
ורצון לפנק לפנק לפנק.
כל הכבוד לך שאתה מאמץ את שלושתם, גם לי יש כאלה וכאלה ומעניין שחלק מהלקוחות אוהבים טיפוס כזה של חלוקה וחלק מהקונים אוהבים את השני. בהצלחה.

למעלה