שאלה של מתחילים על עומק תמונה

שאלה של מתחילים על עומק תמונה

שלום לכולם, זוהי הפעם הראשונה שאני נכנס לפורום הזה, ואני מקווה להיעזר בו (ובעתיד, לאחר שאצבור נסיון לעזור לאחרים
). לפני כשבועיים קניתי מצלמה דיגיטלית Fuji S5000. למרות שהפונקציות האוטומטיות שלה מצויינות, החלטתי לנסות להפיק מהמצלמה את המירב. אחד הדברים הראשונים שניסיתי היה לצלם תמונות עם עומק שדה, כך שאוכל לחדד את קדמת התמונה ולטשטש את האובייקטים המרוחקים. הבעיה היא שלמרות שכבר למדתי לשלוט בגודל מפתח הצמצם ובמהירות התריס, אני לא מצליח להשיג את האפקט הרצוי. אני מצליח לצלם תמונה מסויימת במפתח צמצם f8.9 (ומהירות תריס 1/256), ולאחר מכן במפתח צמצם f3.2 ומהירות תריס 1/1024, אבל אינני רואה שום הבדל מבחינת עומק השדה. האם מישהו יכול לכתוב לי מה פספסתי?

einat-z

New member
עוד 2 גורמים שמשפיעים על עומק שדה:

אורך המוקד של העדשה: ככל שהעדשה רחבה יותר (אורך מוקד קטן) עומד השדה גדול, כלומר טווח גדול יותר מפורד. המרחק שלך מהאובייקט שעליו אתה מפקס: ככל שאתה רחוק יותר מהאובייקט המפוקס, עומד השדה גדל. ככל שאתה קרוב יותר, אתה מבודד יותר את הנושא. במקרה שתיארת, באיזו עדשה השתמש? איזה אורך מוקד? ומה המרחק מהנושא שלך? למשל, אם היית מאוד רחוק מהנושא ו/או עם עדשה רחבה, אז לא יהיה הבדל משמעותי בין צמצם 8.9 לבין 3.2.

נתונים נוספים

ראשית כל תודה על תגובתך. ביצעתי את הנסיונות במגוון של מצבים ומרחקים. החל מעדשה ללא פוקוס (לפי ה- properties של התמונה אורך מוקד של 6 מ"מ) ועד לאורך מוקד של 19 מ"מ. מבחינת המרחקים מדובר החל בנסיון לצלם 2 מוצרים בשולחן המטבח שלי (טווח של כמה עשרות סנטימטרים) ועד לנסיון לצלם בפארק הירקון אובייקטים במרחק של 20 מטר ממני. באף אחד מהמקרים לא הצלחתי לגרום לעומק שדה גם כאשר שיניתי את מפתח הצמצם. אגב, האם יש דרך לדעת את אורך המוקד לפני שאני מצלם? כעת מצאתי את אורך המוקד רק לאחר שהורדתי את התמונות למחשב ובדקתי ב- properties.

navd

New member
מנסיון של אחרים

בעקבות כוונתי לרכוש מצלמה כזו בדיוק, נחשפתי לאתרי התמונות למיניהם, ולאפשרויות שלהם. בPBASE למשל ניתן לראות את נתוני הצילום יחד עם התמונה, וללמוד מאחרים. בתמונה הזו http://www.pbase.com/image/27084670&exif=Y צילמו קוביות סוכר עם האפקט שאתה מנסה להגיע אליו (כך נראה לי) מקווה שזה עוזר

חי בר

New member
אם אתה רוצה "לראות את האפקט"

של עומק שדה, תצלם משהו הכי קרוב שאתה יכול, עם אורך מוקד הכי גדול ("מקסימום זום"), וצמצם קטן. בלי להזיז את המצלמה, תצלם שוב עם צמצם גדול יותר. יש ברשת אינספור טבלאות או JAVA APPLETS בהן אתה מכניס את כל הנתונים (מרחק מצלמה-אוביקט, צמצם, אורך מוקד) ואתה מקבל את החישוב של עומק שדה. נדמה לי פעם היה משהו באקסל שהסתובב כאן בפורום.

תודה לכולם על עזרתם

היום הייתי כל היום בצפון, כך שלא היה לי זמן לנסות את העיצות, אבל במהלך החג אני אנסה ליישם את מה שכתבתם. בכל מקרה אני אעדכן אותכם. אני שב ומודה על הסיוע, ומאחל לכולם יום עצמאות שמח.

למעלה