שאלה של הדיוט

tseliot

New member
שאלה של הדיוט

אני מתכנת בשביל הכיף האישי שלי, ככה שאף פעם לא נגעתי בכל מה שקשור לעולם ההיי טק. הציעו לי עכשיו עבודה בQA. אני יודע שיש פורום נפרד לכך, אבל יש לי הרגשה ששם אני אמור לשאול שאלות יותר טכניות ולא על מהות התפקיד. אז ככה: 1. מה בעצם עושים בתפקיד הזה? 2. למישהו שמחפש עבודה שלא תאכל לו את כל הזמן אבל מצד שני לא רוצה לעבוד במינימום, זה רעיון טוב? 3. יש אפשרויות קידום? אני בטוח ש"כל מקרה לגופו" אבל אשמח אם תוכלו לענות לי בכלליות. ושוב, סליחה אם השאלות שלי תמימות מדי, ואם אתם חושבים שזה אינו הפורום, אשמח שתכווינו אותו לפורום המתאים. תודה.

pixiER

New member
תן עוד קצת פרטים...

כמו למה למשל אתה מחפש עבודה שלא תאכל את כל הזמן? אתה סטודנט? יש לך תואר כלשהו? תעודות? מתכנן כאלו? עכשיו כמה תשובות... 1. בתפקי QA, לרוב בודקים תוכנות... יש כאלו שעובדים עם כלים אוטומטים, ואז העבודה בדרך כלל נחשבת משעממת ואפורה יותר... יש כאלו שכותבים סקריפטים ובדיקות בעצמם, וזה נחשבת עבודה יחסית "שחורה". 2. זו לא עבודה קשה, אם תקח חצי משרה, היא לא תאכל את כל זמנך. אם תעבוד משרה מלאה, היא תגזול זמן... אבל אם אתה מתכוון לעבודה כמו מתכנתים מצאת החמה עד צאת הנשמה, אז זה בד"כ לא קורה ב QA. 3. בד"כ עבודת QA, נחשבת לפחות בעיני בוגרי תואר ראשון חסרי ניסיון כקרש קפיצה, כרטיס כניסה לחברה, דריסת רגל או כל כינוי אחר. יש מקרים רבים שבהם יש מעבר מQA לתכנות. אבל קורה גם שלא, ואז או שמתמקצעים ב QA, ובונים קריירה סביב זה, או שנופלים אל תוך החור השחור והשואב הזה לעד... מקווה שעניתי לך על כל השאלות...

למעלה