וברוב המדינות בים הצפוני
בארץ במימי הדן הצוננים מגדלים את הטרוטת עין־הקשת
דג בן-דוד של הסלומון, בשרו כתום, יש לו אומגה 3 , הוא קטן יותר מהסלומון וטעמו קרוב אבל שונה מעט.
לא ימכור סלמון אמיתי טרי ב 65 ש"ח לק"ג. זה שהדג יושב בדוכן הדגים והוא לא קפוא - אין צורך להכתיר אותו בתואר טרי, אם זה סלמון מיובא הוא לבטח גם סיים את חייו לפחות מספר ימים לפני זה, לפחות.
ופה זה באיזור ולהפתעתי זה היה המחיר של הסלמון הטרי (ויש לו גם קפוא וגם טרי שהוא מקפיא) שאלתי והבעלים אמר לי שהמחירים ירדו בכל הארץ בגלל שהורידו את המיסוי.
והדגים שלמים וגם מי שלא עשה קורס טבחות יכול לדעת ולהבחין שהדג טרי. יכול להיות שהמחיר עלה מאז (זה היה לפני חודש נראה לי אולי שלושה שבועות) אבל זה היה המחיר.
למרות שיש בהרבה מקומות דגים טריים,
וכששאלתי את המוכר הוא אמר שזה בא טרי מנורבגיה.
יש ברשתות שיווק דגים טריים (סלמון אדום בעיקר).
בנגב יש לך מושב תקומה (קרוב לנתיבות), ויש שם גם דגים טריים שחלקם מיובאים - ניתן לראות באתר באינטרנט).
אני קונה מרשתות שיווק, אך יש גם בשווקים דגים טריים - בדקי ושאלי באיזורך.
יש הטסה של סלמון טרי פעמיים בשבוע, למי שגר באיזור חיפה..יש בסטופ מרקט....בכלל יש שם מבחר יפה של דגים טריים, וצוות שיודע לעבוד יפה עם הדגים, אם צריך פילוט מקצועי או טיפים טובים מה עושים עם כל דג.
לארץ אני כמעט בטוח שמגיעים מנורבגיה סלמונים מתים מצוננים או בהקפאה מיוחדת שקשורה לתעשייה או משהו בסיגנון, כך שאי אפשר לקרוא לדג כזה טרי. קניתי את זה במשך שנים בז'קו, נכון שזה לא קפוא, אבל זה לא "טרי". אכן מטיסים לכאן במשך השבוע אבל צריך לעשות הפרדה בין דג שהיה חי באותו יום בו הוא נצרך או נמכר לבין אותם סלמונים שמטיסים לפה.
מרגע שנדוג, כל השאר זה מצונן או קפוא, גם עכשיו מייבאים לוקוס לבן מצונן שנמכר ב-80 שקלים לקילו וזה נמכר כטרי ,למרות שזה מצונן מחירו של סלמון נורבגי/קנדי טרי סביב 95 שקלים.
עושה רושם שמחירי הסלמון אכן ירדו.
ניחוש שלי זה שלא מדובר במיסוי אלא בירידת מחיר עולמית, אולי עונתית או משהו.
מסתבר ששילמתי השבוע פחות מ 40 ש"ח לקילו ולפני כמה חודשים המחיר היה סביב ה 80 ש"ח לקילו.
מסתבר שהסלמון הקנדי יותר יקר מהנורבגי.