שאלה רק למי שמבין

zionbublil

New member
שאלה רק למי שמבין

באחרונה הוצע לי מתחם של כ דונם ברמת גן ועליו בנויות 16 יחידות דיור אשר בעליהם מעוניינים לבצע הליך של פינוי בינוי לפי מבה שהבנתי המינימות להליך שכזה הינו 24 יחידות האם יש סיכוי להעביר את המגרש בהליך של פינוי בינוי גם אם אני מפנה רק 16 דירות ולא 24 האם ניתן לצרף מגרש סמוך עם נתונים זהים ובכך להגיע ל 32 יחידות כמתבקש(כמובן שזו אופציה הרבה יותר מסובכת) מה הטבות המס העומדות לטובתי (השבחה,מס הכנסה) תודה ושבוע טוב

מספר יחידות נדרשות לפינוי בינוי

שלום ציון, ראשית, יש להבחין בין הטרמינולוגיה לבין הפרקטיקה בפועל: חשוב לציין כי פינוי בינוי באופן כללי יכול להתבצע בכל מתחם ובכל מספר של יחידות דיור, שכן ניתן לבצע ללא כל ההתניות שאתה מדבר עליהם פעולה פשוטה, כביכול, של פינוי מבנה קיים ובנייה מחדש (כמובן, במידה ויש היתרים ותוכניות לכך). בעצם, עסקאות רבות של קומבינציה כוללים בדיוק פעולות אלה - הריסת מבנים קיימים ובנייה מחדש. השאלות המרכזיות הן: 1. האם אתה יכול לבצע את זה, קרי האם יש אחידות בקרב בעלי הזכויות בבניין כדי לקדם מול קבלן עסקה כזאת, שכן מרבה בעלים מרבה צרות... 2. האם במתווה של פינוי בינוי בעסקת קומבינציה רגילה יש כדאיות ליזם/קבלן? 3. והכי חשוב האם לצורך קידום הפרויקט ורווחיותו לכל הנוגעים בדבר אתה מעוניין לקדם את העסקה בכפוף להוראות חוק פינוי בינוי ובכך להנות מההטבות שמעניק החוק? לא תמיד זה כדאי מפאת הבירוקרטיה וסיבוכים נוספים... אם התשובה לשאלה 1 היא לא - קשה לרכז את כל הדיירים ולהביאם להסכמה ואם התשובה לשאלה 2 היא שאין כדאיות ויש צורך בהטבות במיסוי כמו אלה הניתנות במסגרת חוק פינוי בינוי אזי אתה מכוון לפינוי-בינוי "הקלאסי" והוא על פי הגדרתו בחוק. אז החוק באמת מגביל ל- 24 יחידות דיור (בעבר היה 50 והגמישו את החוק כדי להקל על מתחמים וכדי לקדם פרויקטים). ואז, במסגרת פינוי בינוי כזה, שמקנה את ההטבות המיסוייות בחוק גם לקבלן וגם לבעלי הזכויות, צריך לקחת בחשבון אלמנטים שונים כגון צפיפות המגרש ויחס בין הפינוי לבינוי (בין מספר הדירות המתפנות למספר הדירות הנבנות) וכן הלאה. כדי לקצר את העניין אני יכול לומר לך כי ברמת גן זה שאלה של מיקום, רצון העירייה ושאלות נוספות שרצוי שייעשו בצורה מקצועית עם משרד המתמחה בפינוי-בינוי ולא על רגל אחת בדיון בפורום... אנא צור קשר עימי ונראה אם אפשר לסייע לך בהמשך הדרך.

למעלה