שאלה רצינית בעינייני עדות

daimond10

New member
שאלה רצינית בעינייני עדות

יש לי דילמה קשה אני לא רוצה להשמע גזען... אבל הכרתי מישהי ופתאום אני מגלה שהיא מעדה שאני ממש לא אוהב ומאז ומעולם אני החלטתי שאני לא יוצא עם בחורות מהעדה הזאת כי אני פשוט לא אוהב את כל השגעונות שלהם .... אבל הבעיה שהיא נשמעת בחורה ממש חמודה ואני לא יודע מה לעשות השכל הישר אומר לנסות להפגיש איתה ומצד שני אני לא רוצה לצאת עם בנות מהעדה הזאת ובבקשה אל תחשבו שאני גזעני פשוט אני לא מקבל כל מיני "קטעים" שמאפיינים את העשה הזאת
 

coaxcable

New member
למה? זכותו לחשוב ולעשות. זה שעושים

או יעשו אלו כל הדו פרצופיים שמדברים ומדברים, ומאחורי הגב אומרים דברי אחרים ועודים דברים אחרים. דוגמאות? 1.רוסיות הן זונות - עדות המזרח היו אומרים זאת על העליה של חבר העמים. מי יוצא עימן כיום? כל אלו שקיללו אותן. מה קרה? כולם טובות, יפות? 2.רוסיות, מי יגע בהן עם מקל? לא רק עם מקל אלא עם הלשון, והפXX ולא רק, שלא נדבר על ילדים משותפים. 3.ההורים של הרוסיות והבנות שלהם: מרוקאים ו-"שחורים" איכס, אזור להתחתן..מה קרה? פתאום הכל נראה קצת יותר טוב? יש ערסים עם רכב חדש וכסך אז הבת יכולה להתחתן? 4.בלונדיניות מטומטמות (בד"כ האשכנזיות היו כאלו) מה קרה כל השחורדיניות והמזרחיות בכלל הפכו בלונדיניות.. הרי ממילא לא הצבע הפך אותן חכמות. נשארו טיפשות בחלקן..חהחהחה וכדומה :)
 

coaxcable

New member
לא יודע אבל אם זה קשור

לעדות וכדומה, אז יקרא את הפוסט :) ואם לא..אז תשלחי לו את ותאמרי שזה ממני!
 
זכותך ../images/Emo88.gif

אתה לא גזען. לא חושבת שיש קשר. לא מתאים לך, אז לא בכוח. אני יכולה לתת על עצמי המון דוגמאות...אבל מיותר.
 

coaxcable

New member
אתה לא גזען..גם אני ככה

החלטתי ללכת על כיוון של אשכנזיות אז? יש עדות שהמנטאליות שלהן כבדה עליי ולי..לא יכול להיות איתן. היו לי כמה וגילילתי: אפשר להסתדר והכל, אבל לא לקשר של נישואין כי בצורה כזו או אחרת תמיד זה יבוא בפוכה..עד כמה אתה דפוק לעומתן, עד כמה אתה חנון וכדומה.ואל תתנצל. אני יליד הארץ ועדין חושב שהמנטאליות הזו, שאינני רוצה בה, לא מתאימה לי וזהו. גם לי היו חמודות, סקסיות, יפות, אקדמאיות ועם כסף..אבל ויתרתי..לעת עתה..ויתרתי עליהן. הקטעים שאתה מדבר הם אינם סטיגמה. סטיגמה משמעותה הכללה על קבוצה ושל קבוצה, ודוקא היוצאות והיצאים מן הכלל הם החשובים לטוב ולרע. מה שכולם תופסים ההיפך. אם אתה חושב שיהיו לך בעיות..צא איתה ותהנה אבל לא לנישואין. זה אפשרי כל עוד שניכם נהנים.
 

ס22ית

New member
זכותך להיות בררן...

אבל
אתה יכול לפספס מישהי טובה אם זה ממש לא מתאיפ לך מכל מיני סיבות שאתה לא מפרט - אז אל תצא..אתה לא חייב.
 

coaxcable

New member
משהי טובה..כן אבל הוא אומר שיש

דברים שלא משנה מה כביכול לצוץ שקשורים לחינוך או משהו שמאפיין את אותה עדה בין אם עפ"י סטיגמות או עפ"י דברים אמיתיים :)
 

joshh

New member
אני לא רוצה להישמע רע.

אבל לדעתי אתה צריך להשלים עם העובדה ... את לא סתם גזען א ת ה ג ז ע ן ו ג ם ט י פ ש ! ! ! ! מה נסגר איתך !!! אני לא רוצה לשמוע אנשים כמוך בפורומים! אז אני הולך לבתים של אנשים כמוך ורוצח אותם ? מה אתה דפוק ? מה הקשר בין הבחורה והעדה שלך ? היא בנ'אדם בפני עצמה ! עדיין לא מצעתי אדם שמצדיק את העדה שלו! אם כל הסטיגמות שקיימות.... אבל עזוב אני לא מאשים אותך ....אתה הרי גר במדינה הכי גזענית בעולם ! אפילו לעצמינו... שה' יעזור לך joshua ה- השכנזי פולני אהריקאי והכי גרוע יהודי !
 

joshh

New member
אגב ! למגיבים !

את חבורה של גזענים גם ! חבורה של מטומטמים ! הינה קיטלגתי אותכם ! מה נסדר איתכם ????????????????????????????????????????? איך אתם יכולים להגיד לו, זכותך ? לפי עדה ? ואני חשבתי שאנו אנשים, ולא כבשים ........ חבורה של עדר !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! עם סוגלה עלק ................................. חבורה של מפגרים ! תמשיכו להיות יהודים ולדבר ככה. דבר הכי חשוב שלמדתי בהיסטוריה זה שלא למדנו שיט! מחר תחליטו שלא בא לכם על פרסים ותתחילו לנקר להם. ואולי את אתיופים כי הם שחורים ....רואים את ההבדל הכי טוב, אז בוא נשים אותם בגיטאות...(לא שלא עושים את זה גם ככה )... בחיים שלי לא ראיתי בנ'אדם וקטלגתי אותו לפי גזע(עדה). אדם זה אדם, וכל אחד מיוחד פני עצמו . וממש כואב לי לשמוע מחבורה של בני 20+ שחושבים ככה. josh
 
לליאתוש ולכולם

קודם כל, ליאתוש כפרל'ה. אני מכירה אותך הרבה זמן בפורומים ולכן מרשה לעצמי להגיד לך בצורה ידידותית: אין לך בלעדיות על הבנה של כל מיני מושגים. יש מושגים שאת מבינה טוב, יש מושגים שאת אולי מבינה פחות טוב, ויש מושגים שכל אחד מבין בדרך שלו וזה סביר בהתייחס לאופי המושגים. עכשיו, עניין העדפת העדה. קודם כל - נכון, לכל אחד יש זכות לקבוע לבד את העדפותיו האתניות במציאת הזוגיות. אבל אנחנו לא בבית משפט ולא דנים כאן בזכויות. אנחנו בפורום, ולכן דנים במניעים, סיבות, תוצאות וכדומה. שוב, אני מסכימה - אי אפשר לשלול מאיש את הזכות לא לצאת עם מזרחים, אשכנזים, מרוקאים, רוסים וכל מה שביניהם. אבל יחד עם זאת, אי אפשר להיות לחלוטין נטול כל מידתיות, בינה או חוש ביקורת ולטעון, שאין להעדפות כאלה שום קשר לגזענות. גזענות, לפי כמה וכמה הגדרות מקובלות (ולא הגדרות שמנסחים לעצמם הגולשים בפורום בניסוח קלוקל), היא תורה הגורסת, שהבדלים טבועים בין העמים/ הגזעים אחראים להבדלים תרבותיים או אינדיבידואליים ביניהם. לפי ההגדרה הזו, ולא הגדרות "עשה זאת בעצמך" שראיתי כאן, מספיק שמישהו מניח שלבני עדה מסוימת יש תכונות אינהרנטיות שטבועות בהן - הוא גזען. אני ממליצה שכל אחד, שמתעקש לממש את הזכות המטופשת למיין אנשים לפי "עדות", יחפור קצת לעומק וישאל ממה זה נובע. הרי ברור שזה נובע מאיזושהי הנחה, שלבני עדה א' יש תכונות ב'. אולי זה הזמן באמת לשאול, עד כמה הנחות כאלה מציאותיות/ רלוונטיות, ועד כמה יש בהן כדי להועיל או להזיק לחברה. לגולשים יקרים ממוצא מזרחי - לא רוצה לזרוע מלח על הפצעים, אבל מצחיק אותי שדווקא אתם מתעקשים להילחם על "זכותכם" לסווג אנשים לפי עדות. עם כל סלידתי מהמתרחש כאן - חייבים להודות, שאנחנו עדיין חיים בחברה, המאופיינת בהגמוניה אשכנזית מובהקת. מכך נדפקים אתם והילדים שלכם, גם אם אתם מתעקשים לטעון שאתם לא מרגישים בכך. לשנות את המצב הזה אפשר, רק אם כולנו ביחד נפסיק לתת לגיטימציה לכל מיני הנחות מטופשות לגבי ה"עדות". כל עוד תמשיכו לתת יד לחלוקת העם ל"עדות" וסיפוח ל"עדות" תכונות כאלה ואחרות - אתם במו ידכם תתנו לגיטימציה לאנשים מפגרים שבזים להם בגלל איך שנולדתם. כל עוד תמשיכו להגיד "זכותי לבחור בן זוג מכל עדה שאני רוצה", תוך הנחה סמויה שיש עדות "לא ראויות" - גם לבעלי החברה שאחותי עובדת בה מותר להגיד בשקט "זכותי להביא לחברה שבבעלותי עובד מכל עדה שאני רוצה", וכתוצאה אנחנו מקבלים חברה פיננסית עשירה ומצליחה, שאין בה ולו עובד כהה עור אחד. אבל זכותם, לא? קראתי לא מזמן מחקר ישראלי, שנערך בבתי ספר. החוקרים הגישו למורים חיבור, כאשר לחלק מהמורים נאמר שהחיבור הוא מאת "משה אבוטבול", ולחלק אחר- שהוא מאת "גיל רוזנברג". החוקרים ביקשו להעריך את החיבורים. בממוצע, "רונזבגר" קיבל ציון גבוה בכ - 10 נקודות מאשר אבוטבול. אבל מה אתם רוצים ממורים מסכנים? הם פשוט הניחו ש"גיל רוזנברג" יותר שאפתן, יותר חכם, יותר זקוק לציון גבוה, ומתחת למה שהוא כתב מסתתרים מסרים עמוקים יותר. אז יאללה, תמשיכו לחזק את המערכת ששמה אתכם בתחתית הסולם. כי אם לכם מותר - אז גם למורה בבית ספר/ בעלי החברה מותר.
 
למעלה