שאלה / רעיון

o_mer

New member
שאלה / רעיון

שלום, אני אמנם די צעיר (בן 23, השתחררתי מצה"ל לפני חודש וחצי), אבל מהסתכלות מהצד בזמן האחרון, יש לי הרגשה שהתיכוניסט הממוצע של ימינו הוא סוג אחר של בן אדם ממה שאני וחברים שלי היינו בתיכון, עם סולם ערכים שונה לגמרי. זה נראה כאילו הפסיקו ללמד תיכוניסטים לחשוב. אם המצב באמת כזה, זה רע מכל זוית שמסתכלים על זה, אבל משמעותי יותר כשזה נוגע לנושאים כמו אזרחות והיסטוריה... בשיעורי האזרחות שאני עברתי בכיתה י"ב, המורה שלנו התעקשה שללמוד בעל-פה את התכנים של הספר אולי יעזור לנו בבגרות, אבל לא באמת יקדם אותנו רחוק בחיים ("התשובות לא בספר"), והעבירה 2/3 מהשנה בדיונים עקרוניים בנושאים שונים, במקום לטחון את החומר שהיינו אמורים ללמוד לפי מבנה הבגרות. דרך הדיונים האלו היא לימדה אותנו להסתכל קצת אחרת, לחשוב קצת בעצמנו, לא לקחת כמובן מאליו את כל הדיעות שספגנו מהבית ומהסביבה כל החיים... (לקראת סוף שנת הלימודים הגענו לפרק 4 מתוך 20 והמורה הוחלפה מיידית, אבל זה פחות רלוונטי...) דיברתי לפני כמה ימים עם יועצת של תיכון בנתניה על מורים מחליפים. למיטב הבנתי, לבית הספר לא משנה מה הנושא שמועבר ב- 45 הדקות עם המורה המחליף, כל עוד התלמידים לא מתפרעים... נראה לי ששווה לנסות לבנות מערך שיעור למורים מחליפים, ואפילו 'לגייס' לתנועה מורים מחליפים צעירים (חיילים משוחררים שהיו בתפקידי הדרכה בצה"ל?) שיסכימו להעביר שיעורי 'אזרחות' שיהיו דומים למה שהמורה שלי ניסתה לעשות. לאו דוקא להגיד לתלמידים מה נכון ולא נכון, אבל לתת להם קצוות של מידע, ולנסות לגרום להם לעצור לרגע ולחשוב.. יש מישהו שיכול לעשות כזה דבר? זה משהו שהתנועה בכלל מעוניינת לקדם? אשמח לשמוע על פעילות בנושא ואפילו להשתתף בעצמי... יום טוב, עומר.

תשובה

אנא פנה לד"ר שי נחושתאי סמנכ"ל המכללה לאיכות השלטון. שהקימה התנועה. 025000073 והוא ישמע אותך ואולי יוכל לסייע.

למעלה