שאלה קשה

blablamax

New member
שאלה קשה ../images/Emo4.gif

אז ככה , אני חושב כבר הרבה זמן אל פתיחת תיק עבודות ברשת ואפילו להתחיל לעבוד בתשלום
הבעיה הגדולה היא ... אני רוצה לעצב אתרים ,מצגות פלאש ובאנרים , אבל בלי עבודה עם תיכנות ומערכות של אדמין וניהול לאתר , הכי הרבה בניית אתר וגם זה לא .... אז יש כאן בעיה - אם אני רק מעצב את האתר,מי יתכנת אותו ? אני צריך לדאוג ל´זה ? לא שווה לי רק לעצב ? ולכל מי שכאן שעובד בתשלום (בניית אתרים) האם אתם מאפשרים ללקוחות שלכם גם אפשרות לעדכן אתר דרך מערכת מיוחדת וכו´
מקווה שהבנתם את השאלה
תודה כפיר

havlaz

New member
תראה

יש הבדל בין חברת עיצוב לחברה שבונה אתרים בכלליות עיצוב זה לא תמיד לבנות הכל למשל אתר בננה בום, עובד עם מעצב המעצב מכין הכל, בננה בום אחראית על המערכת והשילוב אני זוכר שהיה כאן גם תאתר הזה של פרסי הזהב, קקטוס משהו
אורן היה על העיצוב, ואיזה חברה אחרת על התיכנות.. תמיד אתה יכול להיעזר במתכנת מהצד, שיהיה אחראי על זה מתי שיש עבודות או במקרים כאלה לשתף פעולה עם חברות שמתעסקות רק בתיכנות. לא כל אתר גם דורש תיכנות מדוע אתר למשל, שאמור לספר על החברה שלי, צריך להתעדכן כל יום? למה שיעבוד על בסיס נתונים? אז אולי פעם בחצי שנה יוסיפו איזה קליינט אם מדובר על כמות של עדכונים, אפשר גם ליצור חוזה לתקופה, שבה אתה תעדכן את האתר, בכמות מסויימת של עדכונים בכסף כמובן.

max2

New member
תבקש ממישהוא שיעזור לך

אם אתה לוקח כסף אז תשלם גם לו

naatz

New member
הנסיון שלי - תקציר הארועים ../images/Emo13.gif

אז מן הסתם האתרים מתחלקים לשני סוגים עיקריים - אתרים סטטיים ודינמיים. ומן הסתם אתה מעדיף לעבוד על אתרים סטטיים. יפה. לא חסר צורך בכאלו אתרים. מצד שני, מה הבעיה ללמוד שפת תכנות פשוטה (ASP מעולה, כידוע, וקלה בטירוף) - אם לא בשביל לכתוב קוד, לפחות בשביל להבין אותו. אני בטוח שתוכל למצוא אי שם ברשת מערכות מוכנות שתוכל לאמץ לצרכים שלך (ניסוח פלצני מאיזו שהיא סיבה). ככה אני התחלתי. מומלץ ליצור ממשק משתמש ללקוח - כדי לשנות כותרות לדוגמא - פשוט תיצור תיבות יעודיות שמתעדכנות מבחוץ. לא קשה. בעיקר בASP. אבל בד"כ - הלקוח הוא גולם טיפש שלא מעוניין להתעסק באתר - ובדיוק ובגלל זה הוא משלם לך. מקווה שזה עוזר. naatz

havlaz

New member
אני מאמין

שהדבר רק יגרום נזק אז הוא יוריד משהו מרשת, יעלה ישר לאתר הופה הלקוח שמח, אבל מה עם מתי שיהיה בעיות? או פתאום הכל יקרוס?, דלתות בסקריפט? שאחרי זה הלקוח ילך ויספר לכולם את סיפוריו עם המערכת הזאת? הוא יהיה "שרוף בשוק" אני לא יודע מאיזה רקע תכנותי אתה בא, אבל ASP לא כזאת קלה אם כבר שפות קלות, אז PHP אם יש לך רקע בתיכנות, זה רק לשנות שפה, בסיס יש לך אבל זה שיחה אחרת
אני מאמין שאם אתה מציע אותך ללקוח כבונה אתרים, וגם מתכנת כדי שתבין טוב בנושא, או שיהיה לך מישהו שמבין בזה. אחרי זה פאשלה קטנה, וחבל על השם שלך.. נ.ב. לא שיש רע בסקריפטים ברשת, אבל עדין צריך ידע תכנותי אם מגישים אותם ללקוח, לעבור עליהם ולבדוק אותם. אני בעד הפצה חופשית, ובדרך לעלות אתר עם סקריפטים שלי

naatz

New member
לא מתווכח. אתה צודק. בגלל זה הדגשתי

שבשלב ראשון ילמד את השפה. לא הצעתי שיעלה סקריפט בצורה עיוורת לרשת. וASP, לטעמי, היא שפה קלה. קלה מאוד. הפקודות שבה פשוטות וברורות. והיא עושה את העבודה. יש האטה של 0.2 שניות לעומת עמוד סטטי, אבל בPHP וCGI יש האטה גדולה יותר (לא זוכר בדיוק כמה). חוץ מזה, ASP היא גם לא ממש שפת תכנות. היא מבוססת על שפות אחרות (כך שאפשר בעצם לכתוב ASP עם VBSCRIPT או עם JAVASCRIPT או עם כל שפה אחרת בעצם.) יום כיפור שמח! naatz

havlaz

New member
אני רוצה לראות אותך

מריץ שאילתות ענקיות כאלה עם דאטה בייס של אקסס ונראה אם תקבל האטה של 0.2 שניות
ASP מבוססת על VB וCGI? על PERL לפי מיקרוסופט, אתה יכול לכתוב גם בASP בPHP רק תגדיר בשפה PHP אני יכול להגיד לך אישית, שPHP יותר קל מASP ASP היא שפת מיקרוסופט הנה דוגמא לשליחת אי מייל מהאתר של הגלריה set Mail=server.createobject("cdonts.newmail") Mail.from = request.form("romname") & "<" & request.form("frommail") & ">" Mail.to = request.form("tomail") Mail.bodyformat = 1 Mail.Subject = "Postcard from " & request.form("fromname") Mail.Body =mailbody On Error Resume Next mail.send If Err <> 0 Then Response.Write "Error encountered: " & Err.Description End If ב PHP mail(stripslashes($to),stripslashes($subject),stripslashes($body),stripslashes($from)); כמובן שלASP יש תיתרונות שלה גם, אבל עקרונית מבחינה שפה, אני חושב שPHP יותר קלה

AnGel-Of-DeAtH

New member
הצעה לחבל"ז

יש פורום ASP ברמה מאד גבוהה ואתה יכול ללמוד מהם הרבה. יש שם גם המון מדריכים ברמה.

naatz

New member
סוף סוף נגמר החג...

אתה לא חייב להשתמש במאגר של אקסס. באופן כללי אתה יכול לשאוב מידע מכל סוג מאגר שהוא (וכבר ראיתי מערכות אינטראנט שלמות המבוססות על ASP ואוראקל). לא נתווכח על השפה המועדפת - כי זו דעה אישית סה"כ. מקווה שעבר על כל חברי הפורום צום קל (מי צם בכלל?? ניסיתי להזמין פיצה מהשטחים - אבל הם לא עושים משלוחים לגוש-דן. מפתיע. (וגם אין להם אנשובי!
! אבל זה דבר טוב, כי אני שונא אנשובי.) יום טוב :) naatz

genotip

New member
הודעת בלאנש ../images/Emo17.gif אה... צאט

סתם כדאי שזה יעלה למעלה

למעלה