שאלה קצת טפשית אבל אני חייבת

טליאמתי

New member
שאלה קצת טפשית אבל אני חייבת../images/Emo5.gif

לעוד מישהו יש תופעה של התקף גלוטן בעקבות עבודה עם קמח רגיל? זאת לא הפעם הראשונה שזה קורה לי. הכנתי פיצות רגילות לגלוטני המשפחה, כשבדרך כלל זהו בצק שאני לשה ידנית. אבל לאור ניסיון קודם וחשד שמדובר בנשימה של הקמח פנימה, הפעם הכנתי במג'ימיקס במצב סגור לגמרי. ובכל זאת- כאבי ראש מהסוג שדורש אדוויל ואצלי זה אומר שזה כאב ראש ממש חזק מפני שאני לא סובלת ברגיל מכאבי ראש ואם יש לעתים, אני משתדלת להתגבר לבד ולא לקחת כדור.
 

daniela21

New member
מתביישת להודות, אבל קרה

ומקרה אחד זכור לי במיוחד: לפני כשנה אפיתי לאימי עוגת גבינה עם פירורים ליום הולדתה. כמובן ששמרתי לא להכניס ידיים לפה וכו', אבל איכשהו, תוך כדי ערבוב המצרכים, נתקפתי בכזה כאב בטן שממש התקפלתי על הרצפה. לאחר מכן שבוע הייתי חולה ומאז החלטתי שאני לא אופה עם קמח "רגיל", רק ללא גלוטן. נראה לי שהיו עוד כמה מקרים פה ושם. לצערי זה גם קורה לי עם תפוחים. כשאני נמצאת ליד תפוחים שזה עתה קולפו ומריחה אותם, יש לי בלאגן בבטן.
 

טליאמתי

New member
אני כמעט לא אופה עם קמח רגיל פשוט כי

כמעט כל מה שאני מכינה נ"ג, טעים גם לגלוטניים שבבית. התרגלו לטעמים
אפילו כשאני מארחת את המשפחה המורחבת אני אופה עם קמח לעתים נדירות (רק רוגלך שמרים שכולם אוהבים אבל בעצם אני מכינה במיוחד בשביל בן הזוג של Xמן
). יש לא מעט עוגות חגיגיות נ"ג:) והרבה מאוד פעמים כל האירוח נ"ג. אבל הבנים שלי בקשו פיצה ורולדות. הם הסכימו (ברוב טובם) לקבל עוגת גבינה פירורים אבל לא במקום רולדות. סוג של עסקה שהמרוויחים היחידים בה, אלה הם
אז לא נותר לי, ג'ינית המטבח בבית הזה, אלא לתת להם את מבוקשם. מייד אחרי הפיצה התחיל כאב הראש. עכשיו הוא כבר לקראת הסוף. אני מקווה שאחרי הרולדות זה לא יתחדש. כי בהבדל מהפיצה, מדובר בכמות קטנה מאוד של קמח אז אולי זה יחסך ממני (או אולי אני צריכה לעבוד במטבח עם מסכה של רופאים על הפה והאף?אני רואה את המחזה בעיני רוחי
).
 

net the jet

New member
איך יגיע קמח לפה ? ואת עוד לא גובה

דשא קצוץ כמוני.... אני עובדת המון עם קמח, ואין בעיות ( אלא אם כן בתחילת הדרך בטעות ליקקתי איזה אצבע שלהתלכלכה מתערובת, בשלב שעוד כל דבר היה צריך לחשוב עליו..) הדבר היחידי שעולה על דעתי שיש "ענן" ( וגם לא כזה גדול ) זה כשמפעילים מיקסר- אני תמיד מקפידה בכל מקרה ( ולא רק בגלל צליאק ) שהיבשים יהיו למטה ( אחרת הכל עף... ) ומתחילה על מהירות מאד נמוכה( שוב- שלא יעוף ) בכל מקרה מוזר.. אולי באמת לעבוד עם מסכה
חג שמח ונטול כאבים...
 

טליאמתי

New member
אולי כשמזגתי את הקמח לכוס או מהכוס למג'ימיקס

אני אמנם שמה יד להגנה, כדי שהקמח לא יתפרפר החוצה, ובכל מקרה, עבדתי עם הפתח סגור כך שאני בטוחה שלא עף לי מהמג'ימיקס עצמו. לא יודעת, אבל זה כבר קרה לי קודם לכן עבדתי היום בהקפדה עוד יותר גדולה מהרגיל (ואני מאוד קפדנית) ובכל זאת... ושמעי, נכון שאני ממש לא גובה דשא קצוץ (אהבתי
) אבל זה דווקא לא לטובתי כי זה הרי עלול לעוף ישר למקום המתאים, לאף או לפה. אצל גובה דשא קצוץ זה יגיע לשיער ומקסימום, יהיה צורך בחפיפה נוספת
 

net the jet

New member
../images/Emo6.gif השיש אצלי מותאם לגובה שלי

ליכלוכים לא מגיעים לשיער ( עוד לא
) אבל את יודעת... מצטמקים. ( ולא, הכוונה הפעם לא למשקל, אם כי גם זה
)
 
למעלה