שאלה קצת חנונית

שאלה קצת חנונית../images/Emo9.gif../images/Emo132.gif

טוב, היום הספיקו לעבוד קצת בחוברת חשבון הראשונה, ומיכל הראתה לי את מה שעשתה וכ'. מיד היא שאלה אם היא יכולה להתקדם בחוברת כי "אני מבינה ויודעת מה צריך לעשות". מותר?

210רחלי

New member
בשנה שעברה המורה ביקשה לא להתקדם

ואמרה שמי שיתקדם יתבקשש למחוק. עדיף שתישאר עם טעם של עוד ותעצור כשצריך.

איזו חמודה ../images/Emo13.gif

מותר? לא יודעת, אולי עדיף שתאמרי לה לשאול את המורה? (שימי לב שאמרתי לומר לה לשאול, ולא - תשאלי את...
)

נוRית

New member
../images/Emo45.gif

גישה נכונה - שהילדה תשאל.. אצלנו, אם אין ש.ב. ישירות מהחוברת - החוברת נשארת בכיתה, כך שממילא אין מצב להתקדם לבד בבית (שאלתי אם היו לה ש.ב., היא אמרה שהיה צריך להיות, אבל הם סיימו הכל בכיתה..
) לדעתיי עדיף לא להתקדם לבד, גם מהסיבה שהמורה עובדת איתם גם על איך לכתוב נכון את הספרו והאותיות, וכ"ו.... אתמול הבת שלי עשתה "חשבון" על הלוח בבית, וזה נראה בערך כך: 6+3-3 20+10-10 וכ"ו כלומר - היא התבלבלה עם הסימנים והכיוונים, למרות שהתרגיל עצמו היה נכון (3+3=6 וכ"ו) אז לדעתי, עדיף להשאיר את התרגילים לכיתה, ולהתקדם בקצב של המורה, למרות שאולי בהתחלה זה משעמם ומעצבן....

יפה מאוד../images/Emo45.gif

אין לי בעיה שהיא לא תתקדם (לאן יש לה לרוץ???) היא מתלהבת מללמוד נכון את כתיבת המספרים והאותיות. מה מצחיק? אני כבר שנה שלמה מציעה לה שאלמד אותה לכתוב נכון והיא סירבה.

אוף. למה לא קראתי את התגובה שלך לפני...?

בבוקר שאלתי את המורה העמיתה (=סייעת שהיא מורה מוסמכת) והיא אמרה שכרגע עדיף שלא, אבל בהמשך היא תוכל לרוץ קדימה ולקבל חוברות נוספות או משימות נוספות, אם תסיים לפני כולם את החוברות.

../images/Emo13.gif אני זוכרת שגם הבת שלי שאלה את זה פעם.

ויש לי זיכרון מכתה א' שלי: אני גדלתי בקיבוץ ועליתי לכתה א' בגיל שבע כי לא היתה לי כתה, עם ילדים שהיו צעירים ממני בשנה, אז לפעמים הייתי כמו סייח קשור שרוצה לרוץ ולא נותנים לו. אז פעם המורה נתנה לי לפתור טור של תרגילים בחוברת חשבון, אבל עד שהיא חזרה לבדוק, גמרתי את הטור והשתעממתי, אז פתרתי את כל הדף והמשכתי לדף הבא. המורה כעסה עלי ובתור עונש - היה אסור לי לעבוד בחוברת חשבון למשך איזו תקופה! עוד עלול לבוא היום שהילדה תעשה אפילו רק את מה שמבקשים ממנה בחוסר חשק. עד אז... לדעתי חבל לעצור אותה.

ואוו. אז אולי אציע לה שאקנה לה חוברת

נפרדת, אחרת, שתעשה תרגילים. היא מאוד מאוד אוהבת חשבון וטובה בזה.

יש לי המלצה - תלכי איתה לחנות לבחור...

תחפשי חוברת מהחוברות של החופש, לסוף כיתה א'... אני מניחה שאם היא יודעת חיבור חיסור עד 10, עם ההתחלה היא תסתדר... תבחרו ביחד משהו שנראה לה נעים לעשות
(מקווה שתקראי את ההודעה הזו בזמן
)

למעלה