שאלה קצת בסיסית...

ארבל 26

New member
שאלה קצת בסיסית...../images/Emo15.gif

איך נתן לעשות שהגדרות שהמשתמש הגדיר בתוכנה ישמרו גם בפעם הבאה שהתוכנה מופעלת? כלומר, אם למשל המשתמש שינה את צבע הטופס או את צורתו (ניתן לבחור בין שתי צורות טופס) איך ניתן לעשות שההגדרות ישמרו גם לפעם הבאה שהוא ישתמש בתוכנה? תודה ושבת שלום.

אוריקס

New member
אם זה הגדרות קטנות

הייתי הולך על שמירה ברגי'סטרי. שתי פונקציות שכתבתי:
Private Sub SaveReg(ByVal KeyName As String, ByVal Value As String) SaveSetting App.EXEName, "AppName", KeyName, Value End Sub Private Function GetReg(ByVal KeyName As String) As String GetReg = GetSetting(App.EXEName, "AppName", KeyName, Default) End Function​
שתי הערות: 1. זו העבודה הבסיסית ביותר עם הרג'יסטרי ויש עוד סוגים של ערכים. 2. כדאי לעשות סינכרוניזציה בין התוכנה לרג'יסטרי רק בעת סגירת התוכנה ולשמור שינויים בתוכנה עצמה. יש קלאס כזה ב-FAQ.

פאשה0

New member
../images/Emo127.gif גם אפשרות

אבל יש בזה חיסרון קטן שההגדרות הולכות לאיבוד עם מפרמטים את המחשב או פשוט אם מעבירים תוכנה למחשב אחר...

turkish2

New member
מה שאני עושה

פשוט תיצור טבלת אקסס ובתוכה תשמור ההגדרות ובעת הצורך תשלוף נתונים אלו מהאקסס

אוריקס

New member
לא לא לא

להפעיל מסד נתונים בשביל הגדרות זה כבד, מסורבל ולא אלגנטי, ובדיוק בשביל זה יש פתרונות אחרים.

ארבל 26

New member
מה שאני לא מבין זה

איך מתרגמים את ההגדרות לנתונים ושומרים אותן? מבינים את הבעיה... נניח שהמשתמש בחר בצורת טופס מסויימת, איך אני מתרגם את כל המיקומים של הלחצנים והגבולות של הטופס (LEFT TOP וכאלה) לקובץ טקסט ואז פותח אותם כשהתוכנה עולה???

למעלה