שאלה קטנה

mishaL

New member
שאלה קטנה

אני נער בן 16 ואני לוקח הכל קשה כל דבר רע שקורה לי אני לוקח קשה מלווה בהרבה מאוד בכי ואיעשיית כלום רק ישיבה בלי לאכול ובכי רב אחרי כמה ימים מתאושש ומנסה להמשיך לחיות אבל שוב בין יום ליום חוזרים אליי ההרגשה הרעה בגלל משהו שמזכיר את התסכול ושוב אני מוצא את עצמי בוכה ובדיכאון וככה המון זמן זה נורמאלי לגבר לבכות הרבה? תודה

גרא.

New member
mishal,אתה חייב לפרט יותר, מה גורם

לך להגיב בצורה כל כך דיכאונית..האם זה עימות בינך לבין הוריך? האם זה קשור ללימוים? האם זה סכסוך בינך לבין חברים? ייקל לעזור לך אם תפרט יותר.

mishaL

New member
אז ככה:

תמיד הייתי דיכאוני כי הייתי שמן וזה יצר כל מיני בעיות עכשיו אני כבר שנה אחרי שירדתי במשקל אבל זה לא ממש משנה זה לא זה תמיד היו לי רק הכזבות ופגיעות בחלק של הזוגיות רק נפגעתי תמיד בלי שום קשר שיצא לפועל אין סכסוך עם ההורים ולא עם החברים אבל כשאני מחבר כל מה שקורה לי ביחד אני פשוט נכנס לדיכאון ובוכה כי אבא שלי חולה סרטן הוא במצב טוב הוא לא מאושפז או משהו הוא ממש במצב טוב והוא בבית והכל טוב אבל זה משהו שלקחתי קשה שהוא חולה ושהוא הולך למות עוד כמה שנים והלימודים לא משהו קשה לי קצת ותמיד ידעתי מה אני רוצה לעשות בחיים מבחינת מקצוע ואני עכישו בתקופה האחרונה החצי שנה האחרונה לא יודע מה אני רוצה לעשות ומה יהיה אלאה ובכלל ביום יום אני דיי שמח אבל איך שבא משהו לא טוב אני פשוט נכנס לדיכאון ואם זה משהו שקשור לזוגיות אז בכלל מלווה בהרבה מאוד בכי וזה יותר עמוק בעקרון הכל גורם לי להגיב בצורה דכאונית כל דבר רע שקורה לי נגיד ציון לא טוב שאני מקקבל לא ממש מזיז לי כי לימודים תמיד היו חשובים מבחינת עתיד אבל לא ברגע מסויים לא התרגשתי יותר מידי אפעם מציון רע או טוב אבל כל השאר נגיד כשמישהו כועס עליי אני משתגע או שאני מגיב בכעס כלפיו כעס כפול ממה שהוא כועס עליי ופשוט סליחה על הביטוי "שם עליו זין" או שאני נכנס לדיכאון זהו בעיקרון תודה

mishaL

New member
אני אכוון יותר את השאלה:

בעקרון אני נמצא הרבה בדיכאון וכתבתי פה את ההודעה כי עכשיו אני נמצא באחד יותר גרוע מהקודמים ותמיד הסתרתי את זה שמתי על עצמי מסכה של בן אדם שמח וחייכתי וצחקתי ופשוט דחקתי את זה לבפנים ועכשיו נמאס לי אני נותן לזה לצאת אם זה מתבטא בלבכות הרבה או סתם ללכת הביתה אחרי רק שעה של לימודים כי אין לי יותר כוח(לא מבחינה פיזית) ופשוט לשבת כל היום ולא לעשות כלום מה עליי לעשות? תודה

גרא.

New member
mishal,בדיכאון מטפלים בטיפול תרופתי

שניתן בדרך כלל על ידי פסיכיאטר.לעיתים משלבים טיפול בתרופות נוגדות דיכאון,כמו פרוזאק,יחד עם פסיכוטראפיה (טיפול בשיחות).אין שום דרך שאני מכיר לטיפול עצמי בדיכאון,ואם הוא לא מהסוג של דיכאון תגובתי,כלומר בתגובה לארוע טראומטי, אלא קיים באופן תמידי כפי שאתה מתאר,חבל על כל דקה נוספת שאתה ממשיך לסבול.פנה לקופ"ח באזור מגוריך,לרופא המשפחה שלך. והוא כבר יידע מה לעשות.

למעלה