שאלה קטנה על בעייה גדולה

Lord_of_Code

New member
שאלה קטנה על בעייה גדולה

שלום לכולם. יש לי שאלה קטנה. איך אתם שומרים את המתכונים במחשב? האם קיימת תוכנה ``סבירה`` בעברית לניהול מתכונים? או שצריך להסתפק ב Word?

מאפין

New member
עד כמה שידוע לי

אין תוכנה ספציפית, אני באופן אישי משתמשת בשיטה הישנה (מחברות וקלסרים). מאפין B-)

שומשום

New member
לשמור במחשב מתכונים

אם את רוצה ``סתם`` לפתוח לך תיקייה במחשב שלך, ללא תוכנה מסוימת אז פשוט, תעמדי עם העכבר על הסימן הקטן בצד ימין שמופיע לפני ההערות ולפני השם שלנו, לחצן ימני - ואז תשמרי ב-SAVE TARGET AS באיזה תיקייה שאת רוצה ובשם המתכון כמובן. אם לא תסתדרי אשמח לעזור מיכל

Lord_of_Code

New member
זה לא הגיוני

איך אפשר למצוא מתכון כלשהו בצורה הזאת? חייב להיות פתרון קצת יותר יצירתי, משימוש במחברת או שמירה בספרייה (ללא אפשרויות חיפוש). דרך אגב... הפנייה היא אל אתה ולא אל את...

שומשום

New member
התנצלות

מתנצלת! תדפדף בדפים הקודמים יש רעיון לתוכנה, או תוכנה בהרצה משהו כזה.. TAKE YOUR TIME.. לי הצורה הזו הספיקה מאחר ולא הורדתי הרבה מרשמים, ובעצם המרשמים הכי הכי הכי שלי נמצאים בתוך קליפס על המקרר שלי-כולם יודעים שאסור לגעת שם. ושוב סליחה, מיכל

רובנס

New member
קראתי באחד הפורומים שישנה

תוכנה למתכונים והיא נמכרת בסטימצקי שווה לברר אני שומר בתיקיה ואח`כ צורב לדיסק

שיגריס

New member
תוכנת מתכונים - יש חיה כזאת

בן זוגי (או, בהתבטאות שובייניסטית, בעלי) מכיר תוכנה כזו אבל תאלצו להתאזר בסבלנות עד הערב כדי שאפרט יותר.

שיגריס

New member
תוכנת מתכונים:

לגבי תוכנת ``ספר בישול`` : הבן-זוג הגאון צלצל הביתה ושאלתי, אז ככה: התוכנה נקראת MICROSOFT ACCESS והיא אמורה להימצא ב-WINDOWS. נכנסים ל-START (בצד שמאל למטה) , עולים ל-PROGRAMS ובוחרים MICROSOFT ACCESS (תוכנה שהיא בדרך כלל BUILT IN ב-Windows 98 . בתוך התוכנה, לוחצים על ``קובץ (FILE) ובוחרים ``מסד נתונים חדש`` (NEW DATABASE) ושם מופיע מסך קטן עם כל מיני סוגי מצגות. בוחרים DATABASE ושם RECIPES .

bali

New member
מנהל
בתור בוגרת קורס אקדמי ב ACEES

אני חייבת לציין שהכנסת המתכונים למסד הנתונים היא קצת יותר מסובכת. בעקרון ACCESS עושה טבלאות וטפסים... כדאי שתבררי עם אישך (נשמע פחות שוביניסטי, לא? כמו שאת אשתו הוא אישך) קצת יותר פרטים על ACCESS. ענבל.

beagle

New member
צודקת...

לא תוכנה כ``כ פשוטה. מצד שני אפשר להשתלט עליה, צריך ספר טוב שיסביר איך, ואז זה די פשוט. לצורך מאגר מידע של מתכונים לא צריך את הפונקציות המסובכות יותר של התוכנה, רק את הבסיסיות, ואת זה עם קצת אימון משיגים. למרות כל זאת, אני עדיין עם המחברת... ובזמן האחרון אין לי כח לרשום, אז תחובים בה המון פתקים שמכפילים את הנפח שלה.... שמחתי לגלות שאני לא היחידה ;-p

Iris G

New member
, It`s in Access 97

In Access 97 there is a built in batabase of recipies which works pretty good. I can e-mail it to whomever want. But, in the website www.recipiecenter.com, there is a program that they sell which is very good and includes their recipies and the ability to add yours. It does not have hebrew support, what I do is save the hebrew recipies as a picture and attach a picture to the recipe that seems to work fine

Lord_of_Code

New member
נשברתי...

א. תודה רבה לכולם על העזרה. ב. הפיתרון שמיוצר אוטומטית ע``י Access 97- מגוחך ולא נוח. ג. ניסיתי למצוא פתרון פשוט ונוח אבל... נשברתי. ד. הפתרון - סוף שבוע ארוך. ה. המטרה - כתיבת תוכנת מתכונים המתאימה לצרכיי. ו. נראה מה תהיה התוצאה של כך, בשבוע הבא. דרך אגב, אני מתכנת במקצועי אבל אף פעם לא חשבתי שאני אכתוב תוכנה למתכונים (בלי לזלזל - אני רגיל לתוכנות גדולות).

שיגריס

New member
לLORD OF CODE שלום רב,

שמחתי לשמוע שיש למישהו כזו תושייה ! הייתי שמחה יותר אם הייתה זו בת המין הניקבי שתתכנת כזו תוכנה (אין לי כלום נגד בני המין הזיכרי, אחרי הכל אני נשואה לאחד כזה, אבל רצוי יותר נשים עם יוזמה ומיומנויות גם בתחום הזה <דבר שאין לי !>) אבל אם אין בינתיים - אז ``נסתפק`` בבחור ואני בטוחה שכולנו מאד מאד נהלל ונשבח אותך אם תצליח.

Lord_of_Code

New member
לבשל כן... לתכנת לא ? :-(

מה רע בכך שזכר יתכנת תוכנת מתכונים, הרי רבים מאיתנו הזכרים חוטאים באהבת הבישול (שלא לדבר על תאוות האכילה). אבל אני אשמח לקבל הערות או השגות מהמין הנשי לגבי התוכנה. רק תנמיכו ציפיות, אני לא הולך לייצר תוכנה מסחרית לשיווק ``בסטימצקי`` וכדומה, אלא תוכנה פשוטה ויעילה לצרכי. התוכנה (התוכנה תהיה מוכנה - בגירסת אלפא, כנראה ביום א). יתכן שאני אצליח להעלות מספר מסכים, היום בלילה וזאת על מנת לקבל הערות בונות. האם להעלות את המסכים כחלק מהודעה בפורום? או לייצר לינק אחורי באתר שלי? (אני לא רוצה להציג כחלק מהאתר (זה לא כל כך מתאים לתדמית של האתר)).

yaron1

New member
יש משהו

קיבלתי ליום הולדתי דיסק שנקנה מסטימצקי של תכנה בשם MASTER COOK 5 תכנה זו כוללת מתכונים מ כ-5 ספרי בישול מובילים בארה``ב (זו תכנה באנגלית) בנוסף היא כוללת תכנה לניהול מתכונים חביבה למדי אם אפשרות להכפלת כמויות בהתאם למס` המנות ועוד דברים חביבים.

שיגריס

New member
ירון, צריך תוכנה כזו בדיוק בעברית

כי אני מניחה שאם התוכנה הזו אמריקאית אז גם המידות הן ``שלהם`` וזה סיפור לבצע כל הזמן המרות אז צריך תוכנה כזו בעברית עם מידות וכמויות ישראליות.

למעלה