שאלה קטנה לגבי פינקים

Ice Vanilla

New member
שאלה קטנה לגבי פינקים

אולי קצת מוזרה, אולי לא.. אני לא יודעת, זאת הסיבה למה אני שואלת.. קיבלתי זוג פינקים-זברה מתנה ליומולדת, ממש מתוקים, זכר-נקבה, ישנים בקן, ובואו נגיד שהם מאוד מאוד מסתדרים ביחד.... דבר ראשון, איך שמים לב עם הנקבה הולכת להטיל? האם רק על ידי זה שהם מתחילים להכניס כל מיני דברים לתוך הקן הטלה? האם זה נכון שביצה קשה מעודדת הטלת ביצים? הפינקים האלו משום מה ממש לא מפחדים מבני אדם, אני מכירה פינקים ולפי מה שידוע לי הם אמורים להיות די פחדנים, ולכן השאלה הבאה שלי היא האם זה אפשרי להחתים פינק-גוזל. תודה.

mosnad

New member
מן הסתם, השאלה מתאימה לפורום אחר

סביר שבפורום תוכים, לא כל כך מצויים מומחים לפינקים....

Ice Vanilla

New member
עדיף לפנות ל"פורום ציפורים"?

מצטערת פשוט חשבתי שלכאן זה יותר מתאים.

chuchi46

New member
חחח אל תנסי לשאול את זה בפורום

ציפורים... יסקלו אותך שם. אני לא מצאתי בהתחלה את פורום תוכים אז חשבתי שפורום ציפורים זה גם לתוכים, ואמרתי שם שיש לי קוקטייל מוחתם... הם סקלו אותי כי יש לי ציפור שחיה בכלוב ולא בטבע, אל תישאלי. אני פשוט לא מבינה בכל נושא הפינקים, אחרת הייתי עוזרת...

LeeKo

New member
קודם כל,מזל טוב...

1.זה שהם ישנים בסלסה לא אומר כלום,זברות פשוט אוהבות לישון שם... 2.אי אפשר לדעת,כי היווצרות הביצה וההטלה עורכות פחות מיומיים,כי אחרי יומיים היא מוטלת... 3.הדברים שהם מכניסים לקן,משמע בונים אותו,יכולים להעיד על זה שהם זוג,וככל הנראה גם מוכנים להטלה! 4.אם זה נכון,חלבונים מן החי מעודדים,כלומר הלבן של הביצה,הצהוב לא עושה משהו כ"כ,וחשוב יותר זה הקליפה של הביצה,שהיא מקור מצוין לסידן,שגם בונה ומחזק עצמות וגם את הביצה! 5.אם הם לא מפחדים,בכיף שיהיה להם,ובקשר להחתמה,פינק צריך הרבה יותר טיפול בהחתמה מאשר תוכי,צריך לשמור על חום הגוף שלו,שכן הוא מאוד קטן,צריך להאכיל בכמויות קטנות,ובסוף האהבה שהוא מחזיר היא לא כמו של תוכי,הרבה גוזלים מתים בהחתמה מסג הזה...וחשוב מכל צריך הרבה הרבה הרבה מאוד סבלנות!

Ice Vanilla

New member
תודה על התשובות ../images/Emo13.gif

עזרת לי מאוד, העיניין הוא שכבר בערך שבוע הם מכניסים כל מיני דברים לקן, אפילו הביצה המגוררת עם הקליפה ששמתי להם כדי שהם יאכלו הם מכניסים לתוך הקן..... קצת מוזרים.

LeeKo

New member
כן,הם מכניסים כל דבר לסלסלה...

תשימי להם חוטי יוטה באורך של 8-10 ס"מ... חומר אידיאלי,שק כזה מחנות תבלינים עולה פחות מ10 ש"ח,כמובן,בלי התבלינים...

Ice Vanilla

New member
מעשה מצחיק

היה מונח ממש ליד הכלוב נייר טואלט, הם פשוט משכו אותו והתחילו להכניס אותו דרך הברזלים של הכלוב אל תוך הקן שלהם.... האם נייר טואלט בחתיכות לבן ודק זה גם טוב? דבר שני, מה זאת אומרת להחתים פינקי, ז"א הוא לא יחשוש להתקרב לבני אדם? קיים מקום באינטרנט או ספר כלשהו שבו ניתן הסבר איך אפשר להחתים פינקי? פרטים כלשהם... ודבר שלישי לגבי זיהוי אם הנקבה בהריון(סעיף 2 למעלה..) הם כל היום עולים אחד על השני, אבל הבנתי שהזכר הוא זברה פינק אפור והנקבה היא זברה פינק חומה, זה הגיוני שאולי בגלל זה הם לא מסוגלים להביא גוזלים לעולם?\

Ice Vanilla

New member
טוב, במזל טוב הם הטילו ביצה היום

יש מזון כלשהי שאמורים לתת להם? מה הטיפול?

טוב כמה תשובות על הפינקים שלך

יש לי נסיון עם פינקים ולכן אנסה לענות לך דבר ראשון הרגע הנקבה מתחילה להכנס לקן ולרפד אותו זה סימן מצוין ואם הם ישנים ביחד בקן עוד יותר טוב זה אומר שיש סיכוים מצוינים שיהיה לך ביצים בקרוב בקשר לביצה קצה אין לי מושג אם זה מעודד הטלת ביצים בכל מקרה את יכולה לשים להם אם לא יועיל בטח שלא יזיק ובקשר להחתמת פינק גם אני פעם חשבתי על זה אבל הבנתי לבסוף שזה בעיה רצינית אפילו למגדל שכבר מנוסה בהאכלות זה עבודה קשה מאוד וצריך נסיון רב כי לפי מה שהבנתי תוכון זה קשה להחתים מגיל קטן אז קל וחומר פינק בכל אופן אני עוד לא שמעתי על מישהו שהחתים פינק מקווה שעזרתי במשהו עומר.

Ice Vanilla

New member
כן עזרת ותודה...

עד עכשיו הם הטילו עוד 3 ביציים.. אני מקווה שבאמת ייצא מהם משהו, לא הספקתי לקנות להם עצם דג שמספקת להם סידן כי הם רק שבוע אצלי וזה היה פסח.. אני מקווה שזה לא ישבש משהו... הם נראים הורים מצויינים, עושים החלפות בדגירה 24 שעות ביממה, חמודים לאללה... אעדכן אם משהו ייבקע שם... תודה.

למעלה