שאלה קטנה לגבי משפט...

מצב
הנושא נעול.

TheSverd

New member
שאלה קטנה לגבי משפט...

שאלה קטנה לגבי משפט...
שלום, יש לי שוב שאלה קטנה. אם נגיד אני תובע מעסיק על כך שלא שילם לי את כל שעות העבודה , וגם קנס אותי בכמה מאות שקלים אחרי שפיטר אותי, יתכן מצב שאם הוא יזכה במשפט הוא יתבע ממני לשלם לו בעבור שירותי עורך דין? האם זה באמת אפשרי? כי זה לא תביעה ש לעשרות אלפי שקלים או משהו... ומה אני יכול לעשות בנידון חוץ מלתבוע אותו? אשמח אם תעזרו לי שוב תודה

yellow tree1

New member
הצעה

שאלה קטנה לגבי משפט...
שלום, יש לי שוב שאלה קטנה. אם נגיד אני תובע מעסיק על כך שלא שילם לי את כל שעות העבודה , וגם קנס אותי בכמה מאות שקלים אחרי שפיטר אותי, יתכן מצב שאם הוא יזכה במשפט הוא יתבע ממני לשלם לו בעבור שירותי עורך דין? האם זה באמת אפשרי? כי זה לא תביעה ש לעשרות אלפי שקלים או משהו... ומה אני יכול לעשות בנידון חוץ מלתבוע אותו? אשמח אם תעזרו לי שוב תודה
הצעה
אם אתה מתמודד איתו בבית משפט לתביעות קטנות הסיכוי שבמידה ותפסיד תחוייב בהוצאות משפט שואף לאפס. זמן משפט משוער הוא 6 חודשים. ואם יש דיון נוסף זה יכול לקחת עוד חודשיים. בבית משפט לתביעות קטנות ניתן לתבוע סכומים של עד 15,000 ש"ח כמובן שתתבע גם סכום צנוע של הוצאות משפט. כמו כן קיים בית דין לעבודה שמתעסק עם תביעות מסוג זה, אינני מבינה בנושא, אולי מנהל הפורום ירחיב ידיעותיך בעניין. בהצלחה.

TheSverd

New member
קודם כל תודה על תגובתך

הצעה
אם אתה מתמודד איתו בבית משפט לתביעות קטנות הסיכוי שבמידה ותפסיד תחוייב בהוצאות משפט שואף לאפס. זמן משפט משוער הוא 6 חודשים. ואם יש דיון נוסף זה יכול לקחת עוד חודשיים. בבית משפט לתביעות קטנות ניתן לתבוע סכומים של עד 15,000 ש"ח כמובן שתתבע גם סכום צנוע של הוצאות משפט. כמו כן קיים בית דין לעבודה שמתעסק עם תביעות מסוג זה, אינני מבינה בנושא, אולי מנהל הפורום ירחיב ידיעותיך בעניין. בהצלחה.
קודם כל תודה על תגובתך
היתי רוצה לשאול, אם כבר העלת את הנושא, מה בדיוק ההבדל בין בית דין לענייני עבודה לבין בית דין לתביעות קטנות?

yellow tree1

New member
ההבדל

קודם כל תודה על תגובתך
היתי רוצה לשאול, אם כבר העלת את הנושא, מה בדיוק ההבדל בין בית דין לענייני עבודה לבין בית דין לתביעות קטנות?
ההבדל
בית דין לעבודה עוסק בדיני עבודה בלבד, בית דין לתביעות קטנות עוסק בכל עניין בהגבלה כספית וללא צורך בעורך דין :)

שיר ורד

New member
לא מדויק

ההבדל
בית דין לעבודה עוסק בדיני עבודה בלבד, בית דין לתביעות קטנות עוסק בכל עניין בהגבלה כספית וללא צורך בעורך דין :)
לא מדויק
בית דין לעבודה עוסק בעניני עבודה ובענינים נוספים שהוסמך עליהם בחוק כגון תביעות לגמלאות מביטוח לאומי, או תביעות שבסיסם הוא חוק ביטוח בריאות ממלכתי. מרבית הנושאים שהם בסמכותו של בית הדין לעבודה, הם בסמכותו הבלעדית, כלומר, אי אפשר לתבוע בגינם בבית דין לתביעות קטנות או בגל בית משפט אחר.

שיר ורד

New member
השופט במשפט

שאלה קטנה לגבי משפט...
השופט במשפט
רשאי לקבוע שהצד המפסיד במשפט ישלם לצד השני שכר טרחת עורך דין. שכר הטרחה נקבע ע"י השופט ולא ע"י הצדיים למשפט, ובדרך כלל אין הוא משקף את ההוצאות האמיתיות. השופט יעשה זאת בדרך כלל כאשר הוא מחליט שאין כל ממש בטענות אחד הצדדים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה