התנצלות + ניסיון שני לשאול
לגליה שמילוביץ'- לא היתה שום כוונה מצידי להתלהם/להתחצף (כדבריך), מאידך, גם תגובתך לא היתה ממקום של רוגע ושלווה (כמה סימני קריאה....)
לא עלה בדעתי, שהמסר האישי שלי לא הגיע אליך. מניסיון התכתבות שלי עם אנשים בפורומים אחרים, לא היתה שום בעיה עם מערכת המסרים האישיים. בכל מקרה, סליחה אם נפגעת מבקשתי/שאלתי.
לשיר ורד, סליחה אם נפגעת משאלתי עליך. אולם, מאחר ולא מצאתי בפורום שום מידע עליך, ומאחר ומידע שנמסר לחברי הפורום (בנושא דיני עבודה) הינו מידע שחשוב מאוד שינתן ע"י איש מקצוע, ניסיתי רק לברר מי אתה.
ועכשיו- לשאלות, שטרם מצאתי להן פיתרון, ואין לי אפשרות לפנות לעו"ד פרטי ומאוד אודה לכם, אם תנסו לענות לי עליהן (במידה ויש צורך בפרטים ספציפיים אישיים, אמסור אותם במסר אישי, או בדרך אחרת שתבחרו):
1. (נושא ראשון) מה-27.2.05 אני עובדת בתפקיד מסויים (לא מורה) בבי"ס. אולם, את המשכורת אינני מקבלת ישירות מהעירייה, אלא מחברת כח אדם. מתחילת עבודתי, ועד ה-14.4.05 עבדתי במשרה מלאה. מה-14.4.05 ועד היום אני עובדת ב-30% משרה. כלומר- מאז תחילת עבודתי, חלפו כ-7 וחצי חודשים. א. ידוע לי , על איזשהו חוק, שלאחר 9 חודשים, המעסיק (במקרה שלי - העירייה) חייב להעסיק את העובד כעובד שלו לכל דבר ולא כעובד כ"א. האם אני צודקת? ב. לאחר כמה חודשים, חלה חובה על המעביד להפריש כספים לפנסיה? היום פניתי לחברת כח האדם המעסיקה אותי. הם טוענים, שרק לאחר שנה וחצי (!!) הם מפרישים לקרן פנסיה... כשאמרתי להם, על החוק שמחייב להפריש לאחר 9 חודשים, הם טענו- שחוק זה חל על העובדים בחוזה הקיבוצי ולא עליי (כעובדת ברשות מקומית). מה דעתך? מה ניתן לעשות בנדון? 2.(נושא אחר) בחודש ספטמבר האחרון, הועסקתי בבי"ס אחר (במקביל לעבודה הנ"ל). עקב מצבי הכלכלי הגרוע, התחלתי את עבודתי בטרם חתמתי על חוזה עבודה. המשכורת משולמת ע"י חברה, שדרכה עובדים אנשי חינוך בעיר ת"א. כשניגשתי לחתום על חוזה (=כשבועיים לאחר תחילת עבודתי), נאמר לי, שעל 20 ש"ש (שימומנו מפרוייקט X)- אני יכולה לחתום על חוזה. (=יש אישור תקציבי מטעם עיריית ת"א).אולם, על 5 ש"ש נוספות (שימומנו מפרוייקט Y) - אינני יכולה כרגע לחתום, היות וטרם התקבל אישור תקציבי על כך. בינתיים- פוטרתי מעבודתי ב-28.9.05. (דהיינו, עבדתי רק חודש אחד). השאלה- מאחר ופוטרתי בטרם נחתם עדיין החוזה (של הפרוייקט השני), אני דואגת שלא אקבל את מלוא השכר בעבור העבודה שביצעתי (כלומר: נכון לעכשיו, טרם קיבלתי שכר על 5 ש"ש X 4 שבועות...). א.מה ניתן לעשות בנדון? ב. מה ניתן לעשות נגד הלנת שכר במקרה זה?