שאלה עקרונית....

אם אתה מתכוון ל"הצעות הנדיבות של

ברק שלא התקבלו", אז אפילו לא איכנס לניתוחן של הצעות אלו, אלא אזכיר רק פרט אחד קטן: כאשר שיחות אלו היו בעיצומן, אהוד ברק קם במפתיע ופוצץ את השיחות. כך אין מנהלים משא ומתן. כך רק מציבים אולטימטום. האמריקאים וברק גררו את ערפאת בכח לשיחות על הסדר הקבע, כאשר טרם הושגה הסכמה בכל השאלות, ובאמצע אותן שיחות - ברק פשוט חתך וקטע אותן. לא ננתח את הסיבות לכך, אולי ברק פשוט הבין שבבית לא יאשרו לו אפילו את מה שהוא כבר הציע, ולפי הרכב הכנסת זה מן הסתם אכן מה שהיה קורה, אבל עובדה נשארת עובדה: ברק פוצץ את השיחות, ואיש אינו יכול לנחש מה היה קורה, לוּ השיחות היו נמשכות. אולי היינו מגיעים להסכם (כפי שטוענים חלק מהאנשים שהשתתפו באותן שיחות מהצד הישראלי). עכשיו גם אני רוצה לקוות ששרון החליף חברבורותיו, כמו שכתוב בתנ"ך (או בערך כמו שכתוב), יסכים לפרק את ההתנחלויות ויביא שלום. אתה מאמין בזה?

Azazel

New member
נכון. זו הייתה אשמתו של ברק! ../images/Emo6.gif

תראה את הצעת ישראל בטאבה. האם אתה חושב שהיא לא פיירית?

אם לא אתעצל, ואם יהיה לי זמן, ואם

אצליח למצוא - יש לי סיכום שיחות טאבה שנקטעו, אמנם באנגלית בלבד, כולל חילוקי הדעות בין הצדדים ברגע בו השיחות נקטעו. אפשר לעבור על סיכום-מצב זה ולנסות לנחש איך היו השיחות יכולות להימשך. עובדה, שברק דרש באולטימטום שלו שהפלסטינים יחתמו על מסמך שייחשב להסכם שלום סופי, ובו יוותרו על ריבונות מלאה למדינתם.

Azazel

New member
הינה מ"הארץ" באנגלית.

נראה לי שאמור ליהיות גם בעברית איפשהו.

מטרניך

New member
השקרן חושב שאנחנו לא זוכרים שערפאת

בקמפ דיוויד לא הציע שום הצעה ורק אמר 'לא' למה שהוצע לו, כמו תגרן בשוק שנידמה לו שיש לו סחורה שאין לה מחיר והוא יכול לספסר בה למעלה כשהשמים הם הגבול. אך כמו תגרן במכרז המהמר יותר מדי גבוה פתאום הוא גילה שיש גבול לעניין בסחורתו והמציע, שהמשחק נמאס עליו, קם והלך. השקרן מנסה להשכיח את העובדה שבעקבות הפסקת המו"מ בקמפ דיוויד ערפאת פתח בהכנות מזורזות למתקפת הטרור והמשיך בהן גם כאשר המו"מ חודש בשטוקהולם (ע"י שלמה בן-עמי) ואפילו כאשר ישב בערב שבת האחרון של ספטמבר בביתו של ברק בכוכב יאיר ואכל ממטעמיה של נאווה... כך, בעוד המו"מ מתנהל, הוא פתח במסע הרצח בתקווה לשפר עמדות ולסחוט ע"י שפיכות דמים מה שלא יכול היה לקבל במו"מ. וממשלת חדלי האישים של ברק, במקום לפוצץ לו את הצורה במוקטעה ובעוד הוא רוצח יהודים שלחה משלחת לטאבה בראשות ביילין ושריד למו"מ משפיל שבו הם נתנו לו כמעט כל מה שרצה, כולל הכרה באחריות ישראל להיווצרות בעיית הפליטים וקבלת החלטה 194 שפירושה שיבת פליטים לישראל. ואעפ"כ הוא לא נאות להפסיק את הטרור, ולא הסכים אפילו ל'הודנא'. בקיצור: לא להאמין למה שהשקרן הקומוניסטי מספר, לא על א"י ולא על צ'צ'ניה.

מטרניך

New member
אתה שקרן קומוניסטי מועד. אפילו מק"י

שלך לא מפיצה שקרים כאלה על צ'צ'ניה כי היא מתלקקת לדעת הקהל האיסלאמית בישראל ולא יכולה להרשות לעצמה ללכלך על בני דתם של בוחריה בקווקז ולתמוך במסע הרצח הרוסי בצ'צ'ניה כפי שהמ"ק הפאשיסטית הרוסית, המתרוצצת שוב עם תמונת של סאטלין עושה. אין בתיאור שלך שמץ של אמת, כל מילה שלך לתיאור המאורעות היא שקר וכזב. היא פראוודה מהתקופה החשוכה ביותר, תקופת סטאלין הרוצח אהובך. במקום לשקר פה בלי הפסק ולזרוק שמות של אנשים ומקומות שלא אומרים כמעט כלום לאף אחד - תביא איזשהם קישורים רציניים לנושא, לא מהזבל שממנו אתה חי. אפילו ישגבול הביא לך דו"חות של אמנסטי המראים את הפשעים הנוראיים שחבריך המתועבים ביצעו בצ'צ'ניה. בעוד ששם אתה צורח כל הזמן נגד אל קעידה פה אתה תומך בבני דודיהם של אל קעידה - באירגוני הטרור הפלסטינים שנתנו דוגמא לטרוריסטים צ'צ'ניים איך מבצעים פיגועי התאבדות בתוך אוכלוסייה אזרחית של 'האוייב'. הסיפורים המגוחכים והעלובים שלך על גרוזני שאליה כביכול נפש כל רוסי הומיה וניבול הפה שלך לעומת זאת על היישובים ביש"ע והיחס של היהודים כלפיהם מסגירים את כל הניבלות המאפיינת אותך - משת"פ קטן ועלוב של הטרור הפלסטיני.

Azazel

New member
חחח

דרך אגב, אין לי שום בעיה נגד ישראל, כי ישראל הסכימה לפנות את הגדה המערבית ב95%, ומעבר בטוח על שטחה שמכסה את ה5% הנותרים, בטאבה 2001. ועכשיו לעניין הטכני: מצחיק להאשים את צה"ל בהרס במזיד, ובהרג אזרחים, ולהגן על הכוחות הפדראליים, שהתשמשו בארטילריה כבדה, כולל ארטילריית טילים, אינספור גיחות של מפציצים, ומסוקי קרב, והרג אלפי אזרחים מתוך אוכלוסית צ'צניה, ולהזכירך, אוכלוסית צ'צ'ניה קטנה מאוכלוסיית השטחים. המלחמה האחרונה בצ'צ'ניה התחילה, ממש כמו כאן, לאחר תקופה של רגיעה, כאשר שם השטח היה חופשי משליטת רוסיה, וכאן השטח היה הופך ליהיות חופשי אחרי ההסכם, (אם נתעלם משליטתם המוחלטת של ערפאת &co., שלא מייצגים אף אחד, כי לא נבחרו דמוקרטית. הצגת האלוף שנשפט ל-10 שנים על רצח רק עוזרת לקייסים של "מלעיזים" כמו מטרניך, שהרי זהו מקרה יחיד, ו10 שנים עבור רצח זה לא עונש קל?

לא שמעת על פיצוץ בתים, עקירת

עצים, שוד יבול חקלאי? משאר הדברים שכתבתי - השלטת הדת הווהאבית של אל-קעידה, הפלישה המסיבית לדגסטן, האזרחות הרוסית של הצ'צ'נים, עבודות השיקום וחידוש פעילות מוסדות החינוך והתרבות - בחרתָ להתעלם. שמות כמו חוטאב או, להבדיל, קדירוב, אינם אומרים לך דבר, כנ"ל שמות גאוגרפיים כמו בקעת פנקיס, ובכל זאת אתה "יודע" מה קורה בצ'צ'ניה - אז אם כך אין לי מה להוסיף.

Azazel

New member
חטאב, קדירוב, בסייב,

הייתי תולה אותם על אותו עץ עם נאסראללה, חלאד משעל, והשייח יאסין. העובדה שאתה לא שמעת על כל הדברים הללו מה שציינת, לא אומר שזה לא קרה. כולם יודעים שהייחס של החיילים הרוסים לאוכלוסיה האזרחית הוא לא הכי שיש, אפילו סדרות פעולה רוסיות מראות את זה, (למרות שלא מציינים את זה במהדורות החדשות, במיוחד לאחר שסגרו את NTV) אתה לא יודע כנראה עם מי אתה מדבר. אני מסתכל טלוויזיה רוסית כל יום.

מטרניך

New member
הוא נפגש כל יום עם נציגו האישי של

פוטין המדווח לו OFF THE RECORD על החדשות במלחמה בבקעת קמפיס ומעביר לו דו"חות מודיעין על חטאב, קדירוב ובסייב. השליח מופיע כל יום בחלוק לבן ומביא לו בהזדמנות זאת גם כל מיני כדורים צבעוניים, אך הכי הרבה עוזרים הדיווחים האישיים. כל דיווח כזה מביא מרגוע לנפש וכמה שעות שינה ואח"כ אפשרות לעשות סיבוב על המחשב.

אבל לא הפרכת את דברי, והבנתי שגם

אינך מתנגד להם. "אינך יודע עם אתה מדבר" - נכון, אינני קורא מחשבות. לא הבנתי מה יש לך נגד נסראללה? זה לא אנחנו פלשנו לארץ שלו? מה הוא עושה לך עכשיו? לא שמעתָ על הרגיעה בגבול הצפון אחרי שסוף-סוף הסתלקנו מלבנון? לא שמעתָ על תנופת הבנייה משני צדי הגבול? אולי אתה מתכוון לספר לי מי חטף את מי?

Azazel

New member
הידד לנאסראללה! חיזבאללה היא העתיד!

זה מה שיש לי נגד נאסראללה: הוא דתי, הוא קיצוני, הוא לוחמני.

זה סתם סיסמאות.

אותם דברים אפשר לומר על אפי איתם ועוד על רבים אחרים. למשל על יגאל עמיר, על נוער הגבעות. הוא לא פלש לארצנו. הוא "לא התחיל ראשון". אפילו לא חטף אנשים ראשון. עכשיו אין הפגזות על קריית שמונה, ויש בנייה בצפון, משני עברי הגבול. אלו העובדות "היבשות". 18 שנה היינו תקועים שם סתם. כל הכבוד לברק שלפחות את זה עשה.

Azazel

New member
עובדות יבשות לא קשורות.

אתה חייב לראות את הקונטקסט. ומה, אין לך כלום נגד נוער הגבעות?

נוער הגבעות הוא סתם סממן.

הוא תופעה שטופחה ע"י מבוגרים. תנועה פשיסטית משיחית המתנגדת לכינון שלום עם שכנינו, כאשר "המחיר" ידוע לכולנו. מאידך, נסראללה אינו גורם לנו כל נזק. לב טולסטוי כתב (נדמה לי ב'אנה קרנינה') שאם עשינו משהו טוב למישהו, אנחנו אוהבים אותו בגלל זה, ולהיפך: אם עשינו משהו רע למישהו, אנחנו שונאים אותו בגלל זה. אולי זה מסביר את שנאתנו ללבנונים? ארץ קטנה שאנחנו פלשנו אליה וכבשנו את חלקה הדרומי במשך 18 שנה, תוך התערבות בוטה בסכסוכים הפנימיים שלה. לילה טוב!

למעלה