שאלה עם משקל

Dababy

New member
../images/Emo85.gifשאלת סקר: יש כאן בנות שילדו מעל 4 ק"ג ?

באיזה משקל? לידה טבעית ? עם אפידורל ? ניתוח ? עם\בלי תפרים ? עשיתן עיסוי פרינאום לפני הלידה? זה עזר לדעתכן ? תודה רבה & שבוע טוב ובריא לכולן !

האם יש פה בנות שילדו פחות מ3 ק`ג?

זה מאוד מעניין אותי, אישתי בשבוע 35 והעובר שוקל קילו ו900 גרם בלבד זה נורא מלחיץ אותי, זה נשמע לי מאוד קטן, הרופא אומר שזה עדיין בתוך עקומת הגדילה אך לי זה נשמע מאוד קטן, אם יש לכם במה להרגיע אותי אודה לכם מאוד. אם יש בנות שילדו פחות מ3 קילו האם הכל היה בסדר עם הילד או שהצריכו אתכן במעקב אחר משקלו

Dababy

New member
וגם: אם יש לכן תובנות נוספות על לידת תינוקות

גדולים - אשמח לשמוע...

אם פי 3

New member
כן

א. הערכות משקל הן לא מדויקות. יכולה להיות טעות משמעותית, אפילו של חצי ק"ג לכל כיוון. ב. אשתך עוד לא ילדה. יתכן שהתינוק שלכם ישהה עוד מספר שבועות ברחם (יש אפילו סיכוי לטעות בגיל ההריון), ויגיע לגודל תקין (מעל 2.500 ק"ג זה תקין, גם אם מתחת לממוצע, לתינוק שנולד במועד). ג. מה שחשוב, זה לראות שישנה גדילה. גודל נקודתי, לא אומר הרבה. חשובה ההתפתחות. ד. כשהתינוק נולד קטן לגיל ההריון, יכולות להיות לזה הרבה סיבות. לחלקן, אין השפעה על מה שקורה בהמשך (בין אם התינוק ישלים את פערי הגודל, ובין אם ישאר קטן גם בהמשך חייו), לחלקן יש השפעה. לכן, חשוב לבצע מעקב אחרי התפתחות (לא רק משקל) של תינוק שנולד במשקל נמוך לגיל ההריון. ואם אפשר - מילה אישית: לי נולד תינוק קטן (1.860 בשבוע 37+5, תאום). הדבר שאני הכי מצרה עליו, הוא שלא דאגתי מספיק, לנוכחות ומגע "מטעמי", בתקופת חייו הראשונה. אני לא יכולתי להיות איתו (אחרי ניתוח, עם עוד תינוקת), אבל היום, הייתי דואגת שיהיה מישהו שיעשה לו "קנגורו", אפילו בתשלום (למרות שבטח המשפחה היתה מתגייסת, לו רק הייתי מבקשת). קנגורו, משמעו לשאת את התינוק על גוף אנושי (הכי טוב אמא, או אבא, אבל כל אחד טוב). זה עוזר לו לשמור על חום גופו, ומוכח שתינוקות שטופלו כך, ולא באינקובטור, עלו טוב יותר במשקל, חלו פחות (תינוקות קטנים רגישים יותר למחלות) והתפתחו טוב יותר. היום, הילד הזה בן 8. הוא עדיין זערורי במידותיו (אחותו התאומה, נראית גדולה ממנו בשנתיים בערך) אבל הרבה יותר מבסדר, מכל בחינה אחרת (קוגניטיבית, מוטורית, חברתית). זה לא היה מובן מאליו אצלו, ותקופת חייו הראשונה, היתה קשה בהחלט ועם הרבה סימני שאלה.

תודה רבה רבה

על התשובה המהירה והמפורטת הרגעת אותי מעט הסתכלתי בעקומת גדילה ואם אישתי אכן תלד בסוף 40 שבועות הוא ישקול בערך 2800 שממה שהבנתי מדברייך מעל 2.5 ק` זה תקין

verika

New member
הבן שלי נולד 2370

בשבוע 36. הכל היה בסדר, עכשיו הוא בן שנה ו-8 חודשים, לא שמן, אבל נראה בסדר גמור, פעיל, חכם וספורטיווי
. בחודש הראשון אחרי הלידה באמת היה מעקב אחרי גדילה - פעם בשבוע שקלתי אותו בטיפת חלב, אבל זה ממש לא נורא. בהצלחה.

choopi3

New member
גם שלי נולדה 2370!

בשבוע 36-37, בשנה הראשונה בטיפת חלב היא קיבלה עוד שבועיים לכל השג, ז"א שאם לא ביצעה משהו לפי סולם ההתפתחות (קרה מעט מאוד) בקשו ממני לבוא לבדוק שבועיים אח"כ והכל היה בסדר.היום בת שלוש וחצי אין זכר למשקל נוצה הזה, המשקל שלה תקין לגיל וגם ההתפתחות הקוגנטיבית תקינה+. בזמנו בעלי פחד להחזיק אותה עד גיל חודש בערך....

liziz

New member
גם שלי

הבת שלי נולדה במשקל 2675 ולא היתה צריכה שום מעקב, ובני נולד 2415, ואחרי הלידה ירד ל2 קילו ואיתו היינו במעקב מדוקדק

גאיה 26

New member
אני נולדתי 2.6 ק"ג

ובעלי 2.7 ק"ג אם זה מנחם אותך חוץ מזה רוב האנשים שאני מכירה ילדו פחות מ-3 ק"ג, גם האחיין שלי.

27חומד

New member
כן. 2650גר'. בדיוק כמו אמא שלה ../images/Emo13.gif

מה שחשוב לראות כמו שאפ פי אמרה, זה דפוס של גדילה לאורך ההריון ולא עצירה פתאומית או עיכוב שקרה לפתע. לעובר יכולים להיות עוד 5 שבועות ברחם והם גדלים לא מעט בחודש הזה האחרון. אצלי היא נולדה במשקל הזה בשבוע 39 מלא והכל היה בסדר איתה, היתה יונקת מצטיינת ותינוקת שלווה ורגועה שלא הצטרכה שום מעקב מיוחד בבי"ח. מוסיפה רק עוד דבר אחד נוסף, תינוקות שנולדים מתחת ל-3 קילו צריך להאכיל במרווחים של לא יותר מ-3 שעות (כולל להעיר אותם) עד לאחר שיחצו את סף ה-3 קילו. בטח ינחו אותכם ככה גם בבי"ח אבל שתדעו מראש. זה ההבדל העיקרי בהנחיות הטיפול לתינוק בריא שנולד במועד. בהצלחה!

אני. פעמיים

(בעצם שלוש, אבל פעם אחת בלידה מוקדמת). ילדתי בשבוע 38 פלוס 4 בת במשקל 2560 גרם. 7 שנים אח"כ אחיה נולד 2500 גרם. לתינוקות שנולדו במועד, באופן גס, 2500 גרם מוגדר כ-SGA, כלומר, קטן לגיל ההריון. כשאתה כותב שבוע 35 אתה מתכוון ל34 פלוס או ל-35 פלוס? בכל אופן, גם אם נניח שההריון ימשך עוד כשלושה שבועות (והרי יכול להמשך גם יותר) תגיעו בערך ל-2500 גרם, וזה בסדר. אצלי היה מדובר, ככל הנראה, באי ספיקת שליה מסויימת ועל כן הם גדלו מהר מאוד בחוץ (הכפילו את משקל הלידה בגיל חודשיים (היא) וחודשיים וחצי (הוא. הסיפור שלו מעט יותר מורכב)). האם לאורך כל ההריון העובר היה מעט קטן? אם זה התחיל בשליש שלישי יתכן שיש פגיעה (קלה, במקרה שלכם) בתפקוד השליה. עקבו אחר הגדילה (על מנת לוודא שלא נעצרה) וכן חשוב מאוד להקפיד על מעקב תנועות עובר. לאחר הלידה, חשוב להקפיד על הנקה לפי דרישה. תינוקות קטנים נוטים להיפוגליקמיה ("נפילות סוכר") ואז, לרוב, בית החולים רוצה אותם למעקב (ולא לביות מילא). הבעיה עם זה, שזה מקשה על הנקה לפי דרישה (ותינוקות כאלו הם חכמים ורוצים לינוק בתדירות גבוהה, כדי למנוע את נפילות הסוכר), לכן, חשוב שתדעו שיש אפשרות כזו ואל תתנו לצוות למנוע מכם האכלה לפי דרישה (הם אמורים למדוד רמת סוכר לפי ארוחה, X פעמים ביום, אז מטעמי נוחות שלהם מנסים לדחות את הארוחות לשעת הבדיקה. זה, כמובן, מביא את התינוק לנפילת סוכר ואז מתחיל לחץ של "אין לך חלב" או "תני תוספת". מכיוון שאצלי זה קרה בלידה שלישית, כבר הייתי יותר אסרטיבית והתעקשתי להניק "צפוף" יותר וכן במקום תוספת שאבתי ונתתי אחרי הנקה גם בבקבוק, למעו יראה הממסד כי הוא אכל. הצלחתי גם לשכנע רופאה לבדוק לפני ואחריהנקה (שעה אחרי) בלי תוספת וכך הוכחתי להם שאחרי ארוחה אין לו כל בעיה עם רמת הסוכר ושהוא ניזון מספיק, אבל זה לא היה קל לעמוד מולם (במיוחד לא בשתיים לפנות בוקר כשמגלים היפו והאחות יושבת לך על הראש "תני תוספת עכשיו, אחרת יהיה לו נזק מוחי" כשבעצם, האחות הביאה אותו להיפו הזה כי לא הסכימה שאניק רבע שעה קודם...). כמובן, שיש סיכוי שתדלגו על הבעיה הזו (עם הבת, 2560 גרם, לא הייתה בעיה כזו. היינו בביות מלא ואחרי 40 שעות מן הלידה כבר היינו בבית). בנוסף, עד הגעה לשלושה קילו, יש להעיר להאכלה, כלומר, אם חלפו שלוש שעות מהאכלה אחרונה והוא עדיין ישו, יש להעיר לאוכל, כי תינוקות קטנים לעיתים "מתעצלים" לקום לאכול. אחרי ק"ג כבר אין צורך בכך. (בפועל, אגב, מעולם לא הייתי צריכה להעיר לאוכל, הם התעוררו כל שעתיים וחצי במקרה המרווח). ועוד הערה: משקל, כמו כן נתון אחר, הוא בעל שונות גדולה בין עוברים (כמו אצל אנשים). מותר להיות קטן כמו שמותר להיות גדול. זה תקף במיוחד אם אתם אנשים לא מאוד גדולים. כל מה שכתבתי כאן הם אמצעי זהירות כדי לא להזניח, אבל רוב מוחלט של התינוקות הקטנים, גם אלו שחוו האטה בצמיחה תוך רמית הם בריאים לחלוטין. רובם, כאמור, משלימים את הפער מהר מאוד, וחלקם ישארו קטנים, אבל גם הם, ברובם המוחלט, בריאים לחלוטין. אז צריך קצת לשים לב, אבל לרוב, זה מסוג הדברים שפשוט מסתדרים מעצמם. והכי חשוב: דברים טובים באים באריזות קטנות. תהנה.

ראשית תודה

אשתי בשבוע 34 פלוס 5 ואכן לאורך כל ההריון הוא היה קצת קטן משהו כמו שבועיים וחצי מתחת לשבוע שלו. אציין כי אשתי בדיאטה בגלל סכרת הריון יכול להיות שהמשקל קטן גם בגלל הדיאטה?

אם פי 3

New member
אם הדיאטה מגבילה אותה גם בכמות הקלוריות

אז זו בהחלט עלולה להיות סיבה - וכדאי מאד להמנע מהגבלת קלוריות. אם הדיאטה משמעה רק צמצום צריכת פחמימות פשוטות (סוכר, קמח לבן, אורז לבן, עמילנים....), אז זו הדיאטה המומלצת לכל הריון, והיא מונעת (בין השאר) גידול-יתר של העובר - יתר, ביחס לעצמו.

כן.

שבוע 36, 1.400. היום ילד בן חמש וחצי מקסים. אצלינו זה היה IUGR (אי ספיקת שליה). מה שחשוב אצלכם זה לבדוק שהעובר גדל, כי אם זה רק משקל נמוך והוא גדל (איפלו בעקומה משלו) זה ממש לא נורא. וכמו שכתבו לך קודם, אחרי שהוא יוולד הדברים החשובים הם קנגרו והנקה.

יש לנו חברים שהילד שלהם נולד במשקל כזה

והכל היה בסדר, היום הוא ילד מקסים בן שנה

אביבוש23

New member
כן

אני עצמי נולדתי 2300 והבובה הקטנה שלי נולדה 2600 וברוך השם בלי עין הרע היא מרגישה נפלא! בבית החולים היא ירדה ל2450 היום היא שוקלת 2750 דרך אגב לא נראה לי שזה קריטי כ"כ לא אמרו לי להיות איתה במעקב עקב המשקל! (למרות שהיא כן במעקב בגלל צהבת) אני בשבוע 32 עשיתי הערכת משקל והיא שקלה 1600 ועדיין אף אחד לא נכנס ללחץ תן לקטן שלכם זמן לגדול (אם אני לא טועה בשבועות האחרונים הם מתחילים לספוג יותר משקל) וגם אם הוא יצא קטן זה לא נורא כ"כ המשך הריון תקין :)

בק 2003

New member
כן, הקטנה נולדה 2600 בשבוע 39

ולא היה דרוש כל מעקב מיוחד. אל תדאגו. לא כל התינוקות נולדים 3 או 3.5 קילו. כמו שיש תינוקות שנולדים 4 קילו ככה יש תינוקות שנולדים 2.5 קילו.

Ellushki

New member
אני ילדתי ב39+0

במשקל 2900. אין לך מה לדאוג, המשקל לא בהכרח קשור לבשלות המערכות, כל עוד יולדים במועד. גם עכשיו אני מקווה ללדת במשקל לא גבוה, הם יוצאים הרבה יותר בקלות...

אם פי 3

New member
זה לא בהכרח נכון

תינוק שנולד במועד, אבל במשקל נמוך (ובנמוך אני מתכוונת לפחות מ-2.500 ק"ג, לא פחות מ-3 ק"ג) סובל לעיתים קרובות ממאפייני פגים, ברמה זו או אחרת. כאמור - משקל מעל 2.500 ק"ג הוא תקין, ורק דורש האכלה תכופה יותר, ושמירה טובה יותר על חום הגוף. ומצד שני, גם אין קשר בין משקל הלידה, לכמה בקלות הם יוצאים (ראי שרשור מהיום על תינוקות גדולים - מעל 4 ק"ג)

למעלה