שאלה על X -

notbird

New member
שאלה על X -

בוקר טוב - מהם בדיוק ספריות qt ? [לפי מה שקראתי בגוגל, מדובר במעין קבצי " פונקציות , או מידע ", שה-X משתמש בהם, מעין הרחבה למה שה-X יכול לעשות ] , :| האם ניתן לבצע שידרוג רק להם בנפרד לכל ה-x ? הכיצד ? תודה

alexrait1

New member
תשובה

ספריות qt מאפשרת לך ממשק לבניית חלונות גרפיים על גבי ה X בלינוקס או ה api של windows. כלומר זאת ספריה שקיימת על כמה מערכות הפעלה. מכיוון שאתה רוצה לשדרג את Qt בלי להבין עד הסוף מה זה אז אני מנחש שניסית להתקין תוכנה כלשהי שהודיעה לך שהיא לא תהיה מוכנה ששתתקין אותה ככה בקלות בלי שתשדרג גם את qt ובלי שהיא תעשה לך את המוות עם התלויות. אז קודם כל כדי לשדרג בקלות אתה צריך לומר לנו איזה הפצה יש לך.

notbird

New member
תודה על הרצון לעזור - אני עובד

עם rh9 - ושוב השאלה היא האם ניתן לשדרג את ספריות qt ,ללא שידרוג ה-x . ובאיזה צורה משדרגים אך ורק את ספריות qt ( לא דרך שידרוג כל המערכת בעזרת פקודה apt ) תודה :|

usharf

New member
הסבר קצר

למעשה Qt, או Gtk או wxWidgets, או כל אחת מהספריות האחרות הללו, מכילות פונקציות כלליות שמאפשרות לפתח יישומים ל-X, כלומר לסביבה הגרפית. המפתחים של KDE למשל משתמשים ב-Qt, והמפתחים של GNOME ב-Gtk וכן הלאה, במקום לכתוב קוד מאוד lowlevel שמשתמש ב-X ישירות. לכן הן בסך הכל ספריות של פונקציות (API) שמקלות על פיתוח והופכות פיתוח יישומים אלו לפורטבילי יותר. לשאלה שלך, כן. אתה יכול לשדרג את Qt בלי לשדרג את X, אלא אם כן מדובר בגרסאות ישנות יחסית. אם התקנת כבר apt4rpm, כל התקנה שתבצע, שדורשת גירסה מתקדמת יותר של Qt תשביח לך אותה בלי שתצטרך להתערב. בין אם apt-get install gt-xxxx או apt-get upgrade ויש גירסה מתקדמת יותר זמינה במאגר ממנו אתה מעדכן. אם הגירסה שאתה מנסה להתקין תלויה בעצמה בגירסה מתקדמת יותר של X, אז אין לך ממש ברירה. למיטב ידיעתי אין גרסאות של Qt שדורשות גירסאות מתקדמות יותר של X ממה שיש כיום במאגרים. אורי לינמגזין

notbird

New member
תודה, ושאלה אחרונה הקשורה בנושא,

אם אפשר :) על מנת לשדרג את ספריות ה-qt , הבנתי שניתן להקיש את הפקודה apt-get upgrade/install gt-xxxxx . במידה ואני רוצה באותה צורה לשדרג את ה-X , באיזה צורה עליי לבצע זאת - apt-get install which_rpms_to_upgrade תודה רבה על העזרה .

alexrait1

New member
ממש לא כדאי לך

לעשות ניסוי כאלו ב redhat 9. ה apt-get מאד מוגבל, צריך למצוא מקורות נכונים וגם אם תמצא השידרוג יהיה בעייתי כי הכל תלוי בהכל בערך. אם יש לך אפשרות אז שדרג להפצה יותר מתקדמת ותחסוך לעצמך כאב ראש.

notbird

New member
או קיי - אבל בשביל הידע הכללי -

איזה חבילות קשורות ל-x , לא שאני מתכוון לשדרג אותם . בשביל ידע כללי - rpm -qa | grep what_rpms_are_x_related . תודה :)

למעלה