שאלה על waiver לכלל השנתיים במעבר מויזת J1 לH

possum2

New member
שאלה על waiver לכלל השנתיים במעבר מויזת J1 לH

שלום פורום.
אנחנו כרגע נמצאים לקראת סיום חמש שנות J1/J2 בקיץ הקרוב, ובתהליכי מעבר לגרין כארד על בסיס NIW או לויזת H1 מהאוניברסיטה (מה שיבוא קודם; כנראה H ומיד אחר כך הגשת NIW). היועץ שלי באוניברסיטה מתעקש שעלי להשיג וויבר לכלל השנתיים, כיוון שמומנתי בהתחלה על ידי מלגה מהאיחוד האירופי (אם כי על הויזה עצמה כתוב שאיני כפוף לכלל).
האם יש כאן משתתפים או משתתפות היודעים כיצד מבקשים מהשגרירות בוושינגטון טופס No Objection Statement? האם יש מישהו היודע מה כותבים להם על מנת לבקש את הוויבר?
תודה רבה, אופוסום.

possum2

New member
היועץ כנראה צודק.

אין קשר בין מה שכתוב על המסמכים לבין המחוייבות לכלל השנתיים. מי שמומן על ידי מלגה ממשלתית (ו EMBO היא כזאת), מחוייב לכלל השנתיים בכל מקרה, וצריך וויבר על מנת לבטלו, אפילו אם כבר עבר לויזה אחרת או גרין כארד.

אגיש בקשה לוויבר; אני מחפש כאלו שהגישו וויבר בעבר, כדי לדעת מה כתבתם בנימוקים לבקשה, ואיך קיבלתם מסמכי ״אין התנגדות״ מהשגרירות הישראלית בוושינגטון (האם הם עדיין בשביתה?).

ilanvag

New member
יכול להיות שהוא צודק, יכול להיות שלא -

הדרך היחידה לדעת זאת בוודאות היא לשאול את הגורם המוסמך.

לגבי וויבר, שולח לך מסר.

boneguy

New member
שאלה

לי מפריע המילה "כנראה".

אני יודע שהרבה פעמים אין התאמה בין מה שכתוב על הויזה, לבין הדרישה הרשמית (לכל כיוון), השאלה אם ביררתם את זה בודאות? בזמנו שמתי לינק של אתר רשמי בו ניתן לבדוק את זה בוויזארד קצר (לא מחייב), אבל בכל מקרה בירור צריך להעשות במכתב מול רשות ההגירה. וזה מביא אותי לסיפור השני, יש לנו הודית במעבדה שביקשה וויבר לפני כמה שנים. היא כרגע בחופשה בהודו, אבל שתחזור אני יכול לשאול אותה מה היו הנימוקים שלה. בכל מקרה, הלקח של הסיפור היה שלאחר בקשת הוויבר (ואישורו) התברר לה שבכלל היא לא הייתה כפופה לחוק השנתיים, למרות שהיה כתוב לה על הויזה.

בהצלחה, ותעדכן...

possum2

New member
תודה. הזמן שלוקח לברר אם הכלל פועל עליך הוא

אותו דבר כמו בקשת הוויבר (ארבעה עד שישה שבועות). לצערנו, המלגה שלי מובאת בד״כ על ידי האוניברסיטה בתור הדוגמה למלגה שמצריכה וייבר (אם כי במלגה עצמה לא מבקשים שתחזור).

הבעיה עכשיו היא מה כותבים בנימוקים לוויבר (כנראה לא ״אני חושב שישראל היא קקה ואני רוצה גרין כארד״). הבעיה השניה והיותר מדאיגה היא שצריך גם ״מכתב ויתור״ מהשגרירות הישראלית בוושינגטון, ואלה בשביתה (וגם ככה אינם מאד קומפטנטיים במענה אמין על שאלות).

Gidi Shemer

New member
אתה יכול לכתוב בוויבר

שישראל היא קקה וכהוכחה- שאין אפשרות להשיג מכתב ויתור מהשגרירות בשל שביתה.

אבל לרגע ברצינות, רק מאחל שיילך חלק. רוצים לראות אתכם פה.

למעלה