שאלה על INNER JOIN

SpecialNight

New member
שאלה על INNER JOIN

כיצד אני יכול לעשות יותר מ INNER JOIN אחד? השאילתה הזו לדוגמא לא עבדה לי:
SELECT sex.mm,target.mm,Aage from Persons INNER JOIN sex ON Persons.Asex=sex.id INNER JOIN target ON Persons.Atarget=target.id​
והשגיאה שקיבלתי:
Error Type: Microsoft JET Database Engine (0x80040E14) Syntax error (missing operator) in query expression 'Persons.Asex=sex.id INNER JOIN target ON Persons.Atarget=target.id'. /SpecialNight/whoRegister.asp, line 153​

אקסס מעצבן

אני חושבת שזה אמור לעבוד:
SELECT sex.mm,target.mm,Aage from Persons INNER JOIN (sex ON Persons.Asex=sex.id INNER JOIN target) ON Persons.Atarget=target.id​

SpecialNight

New member
זה גם לא עובד ../images/Emo4.gif

זה מחזיר לי את השגיאה הזו:
Error Type: Microsoft JET Database Engine (0x80040E14) Syntax error in JOIN operation. /SpecialNight/whoRegister.asp, line 153​
בעקרון יש לי טבלה שהשם שלה הוא target ובה יש את השדות: mm = מסוג טקסט. id = מספור אוטומטי. ועוד טבלה ששמה הוא sex ובה יש את השדות: mm = מסוג טקסט. id = מספור אוטומטי. והטבלה הראשית היא Persons שבה יש את השדות: Aage = סוג תאריך. Asex = סוג מספר. Atarger = סוג מספר. מקווה שהמידע יעזור...

haltura

New member
הצעה לשימוש באקסס

שלום חברים! אני שמח שאתם מאוד אוהבים לתכנת וזה. אבל חבל שאפ'חד לא משתמש פה בכל האופציות שכבר אפשר לבצע ישירות בתוכנת האקסס. ממש כמו הפונקציה של "קשרי גומלין" שהייתה פה פותרת להמון את הבעיות. בהצלחה !

haltura

New member
או.קיי אחי אבל..

רק שתדע שאם אתה עושה הכל באקסס עצמו (כמוני) זה קל חבל"ז ולבסוף (כמעט) נותר לי אך ורק להציג את הדטה בייס.

tberger

New member
ב Access יש קשר

חוץ מהשימוש הרגיל של שמירה על אמינות הנתונים ה Access משתמש בקשרי גומלין בהגדרת שאילתות. כאשר מוסיפים בשאילתא שתי טבלאות שיש ביניהן קשר הקשר יוצר באופן אוטומטי Inner Join. נסו ותהנו בכל מקרה מומלץ מאד להגדיר קשרי גומלין עם אכיפה בתוך כל DB כדי לשמור על אמינות הנתונים ולא לאפשר למשל הכנסת "ילד" ללא "אב"

tberger

New member
למה לא

אם הוא מייעל את העבודה ומאיץ אותה למה להסתבך עם כתיבת SQL ארוכים ומסובכים. יש מספיק מה לעשות וללמוד בתיכנות וכל עזרה מבורכת.

הבעיה היא

שאנשים צריכים לדעת SQL, מחולל השאילתות לא עוזר בזה, ואז הם נתקעים בכל מיני בעיות...

SpecialNight

New member
אני לא ממש מצליח להשתמש בו ../images/Emo4.gif

האמת היא שהוא לא נוח כמו sql :) איך אפשר לעשות שם בכלל inner join? אני לא מבין ממנו כלום.

למעלה